Intre timp cresc foarte incet astia micii (Terroristii, Botia nu cresc deloc) si s-a ales o pereche dominanta. Masculul cel mai mare si mai rau si femela cea mai mare si mai frumoasa. Nu-s foarte hotarati minorii, dar au comportament timid de pereche, stau impreuna sapa ii fugaresc pe ceilalti. As prefera sa-si vada de treaba si sa se uite cu fica-mea la desene pana mai cresc Toti au crescut si au inceput sa se coloreze. Diferentele intre ei sunt enorme cei mai mari bat spre 15 cm iar cei mai mici sunt pe la 7 cm. Si cand ma gandesc ca erau cei mai mari si mai voinici.
Daca vrei ca aia mari sa creasca si mai mari, ar cam trebui sa-i separi... ori, sa te-apuci de schimburi masive/frecvente de apa.
Si, ofcors, vrem poze!
Mi-o fo' o lene sa scot aparatul foto incat am facut o filmare
Am filmat si piticii si premiantii sa vedeti diferente intre ei. Nu e vorba ca nu prind mancare, pur si simplu unii cresc mult mai greu decat altii. Chiar si aia mari cresc extrem de greu.
Da, clar s-a prefigurat perechea castigatoare, ce sunt eu curios cand se maturizeaza, datorita numarului agresiunea se va disipa in continuare sau se lasa cu victime ?
P.S. Citeam la un crescator de festae ca femela testeaza masculul, nu trebuie neaparat sa fie cel mai mare ci cel care tine la tavaleala, adica il bumbaceste o perioada sa-i vada anduranta si apoi se hotaraste, spunea ca a avut cazuri de masculi omorati de femelele dominante
This message was edited 3 times. Last update was at 07/09/2016 10:51:49
La mine greu de crezut asa ceva, ca femele si-o ia si ea in rand cu ceilalti din cand in cand. Asta dominantul e rau cu toata lumea. Nu cred ca e de tinut . Tac-su era bland dar fiind mai mare decat femela ducea la "harjoneli". Femelele sunt mai agresive, mai ales cand au pui.
Momentan se disipeaza si pana reusesc sa fac un upgrade am sa merg pe suprapopulare ca problemele sunt mai mici asa.
This message was edited 1 time. Last update was at 07/09/2016 11:21:59
Ups, am facut un schimb masiv de apa in dimineata asta si apa e "alburie" . Am o mura. Am uitat sa verific inainte sa ma apuc de schimb. Pesti se comporta normal dupa schimb chiar vioi. Sper sa fie doar o alarma falsa
Dan P wrote:Ups, am facut un schimb masiv de apa in dimineata asta si apa e "alburie" . Am o mura. Am uitat sa verific inainte sa ma apuc de schimb. Pesti se comporta normal dupa schimb chiar vioi. Sper sa fie doar o alarma falsa
- n-am inteles treaba cu "am o mura".
- ai baterie de filtre, de la care "tragi" apa de schimb?... sau e la liber, direct din retea?
In curand o sa fac o triere printre Red Terror-ii ramasi. Momentan am o pereche confirmata (doar prin colorit si comportament).
Deja se simte putin inghesuiala.
Synspilumul probabil femela este pe lista de plecare de asemenea . Daca o doreste cineva dati un semn .
Nu cred ca o sa depuna de curand, sunt foarte nefotarati si nici nu ii ajuta inghesuiala.
Daca depun ii las sa isi vada de treaba, nu scot nimic . Mamutii astia de ar trebui sa ajunga la 40 de cm sunt abia spre 12 cm dupa un an. La cei mai mari ma refer.
E drept ca de vreo luna masculii cei mai mari par sa isi fi dat drumul la crestere
Anterior cand am zis ca bat masculii spre 15 nu aveam ruleta in mana . Stiti o folosesc foarte rar sa masor chestii
This message was edited 1 time. Last update was at 14/10/2016 09:58:49
Felicitari, si din ai mei se pare ca am o pereche,dar nu sunt sigur care e masculul) femela e super colorata,are doar vreo 5 cm,si cam 2 masculi se tin dupa ea(7-8 cm)