[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Apa maro si buturuga  XML
Forum Index » Apa
Author Message
gary
Junior member

IP:

Cred ca mesajul asta trebuia pus la categoria "Buturuga", dar cum nu exista o astfel de categorie l-am pus la "Apa" :-)

Mi-am refacut si eu acvariul de curand, mi-am cumparat pietris nou, plante noi ... pestii au ramas aceeasi. Am gasit la magazinul din Amzei o buturuga superaratoasa si potrivita pentru acvariul meu. L-am intrebat pe gagiu daca trebuie sa o mai fierb sau sa-i fac altceva; a zis ca nu, ca au tinut-o ei in apa calda; am mai tinut-o si eu cateva ore sub jet de apa calda, in cada si ... am pus-o in acvariu.

Pana aici totul a fost ok, numai ca dupa 2-3 saptamani apa a inceput sa aiba o culoare maronie, buturuga sa se decoloreze si prin pietris sa se depuna niste particule negre-maro. Schimb saptamanal 10l (din cei 50l net) si pe moment e mai bine, adica apa e mai mult galbuie decat maro ... pana next weekend.

Intrebarile mele sunt:
1. Cauza problemei este intradevar buturuga asa cum banui eu? ... pana acum n-am avut buturugi si nu stiu cum e.
2. Buturuga asta a fost vopsita sau tratata cumva? Arata tare bine atunci, o culoare rosiatica-maro ... parca prea bine acum isi revine la culoarea gri "naturala"
3. Ce ma sfatuiti sa fac mai departe?

10x
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

gary wrote:
Intrebarile mele sunt:
1. Cauza problemei este intradevar buturuga asa cum banui eu? ... pana acum n-am avut buturugi si nu stiu cum e.
2. Buturuga asta a fost vopsita sau tratata cumva? Arata tare bine atunci, o culoare rosiatica-maro ... parca prea bine acum isi revine la culoarea gri "naturala"
3. Ce ma sfatuiti sa fac mai departe?

10x

1. Cauza e buturuga.
2. Nu, nu a fost vopsita...asa-i esenta lemnului.
3. Buturuga o sa mai elimine o perioada din tanin, desi din descrierea ta perioada critica a cam trecut...apoi sanatate. Deci spor la schimb de apa.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI

Forum Index » Apa
Go to: