Cred ca mesajul asta trebuia pus la categoria "Buturuga", dar cum nu exista o astfel de categorie l-am pus la "Apa" :-)
Mi-am refacut si eu acvariul de curand, mi-am cumparat pietris nou, plante noi ... pestii au ramas aceeasi. Am gasit la magazinul din Amzei o buturuga superaratoasa si potrivita pentru acvariul meu. L-am intrebat pe gagiu daca trebuie sa o mai fierb sau sa-i fac altceva; a zis ca nu, ca au tinut-o ei in apa calda; am mai tinut-o si eu cateva ore sub jet de apa calda, in cada si ... am pus-o in acvariu.
Pana aici totul a fost ok, numai ca dupa 2-3 saptamani apa a inceput sa aiba o culoare maronie, buturuga sa se decoloreze si prin pietris sa se depuna niste particule negre-maro. Schimb saptamanal 10l (din cei 50l net) si pe moment e mai bine, adica apa e mai mult galbuie decat maro ... pana next weekend.
Intrebarile mele sunt:
1. Cauza problemei este intradevar buturuga asa cum banui eu? ... pana acum n-am avut buturugi si nu stiu cum e.
2. Buturuga asta a fost vopsita sau tratata cumva? Arata tare bine atunci, o culoare rosiatica-maro ... parca prea bine

acum isi revine la culoarea gri "naturala"
3. Ce ma sfatuiti sa fac mai departe?
10x