[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pompa prea puternica  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
nico
Junior member

IP:

Am un acvariu de 100 de litri si de curand am cumparat un filtru intern ( Resun - SP 1200L ) .Am observat ca e prea puternic si indiferent de pozitia si directia jetului imi creeaza in acvariu niste curenti care nu-mi permit amplasarea plantelor. Adica "da plantele pe spate" si parca nici pestilor nu le prea convine,mai ales celor 3 gourami.
Vreau sa vand filtrul acesta si sa-mi iau altul
Ce putere imi sugerati sa aiba?Sa fie tot extern sau sa-mi iau unul intern?
iulius2005
Junior member

IP:

pune in locul ala unde sunt pusi carbunii activi pune un burete , si dal la minim si indreapta fetul in sus .. lasa filtru la 3 cm de substrat si jetul in sus
[Yahoo!]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

@iulius2005: Resun SP 1200 nu permite reglarea debitului si nu are carbuni cin niste bioballs.
@nico: Eventual incearca sa inlocuiesti bioballs-urile si pasla cu care vine cu un burete (burete rezerva Aquael, albastru, circa 8RON, care se va colmata partial reducand astfel debitul) si sa il pui "sa bata" pe latimea acvariului nu pe lungime (deasemenea poti incerca sa folosesti piesa care are doua ajutaje nu unul singur).
Ca alterntiva... poti conecta la iesire o bucata de tub PVC (precum cele pentru instalatii electrice pe care il infunzi la capatul liber si pe care dai din loc in loc gauri de 3-4 mm.
Desi filtrele externe prezinta o serie de avantaje ramane sa decizi tu daca merita pentru bazinul tau de 100l.

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut !
In cazuri asemänätoare eu fixez un burete grosier la iesirea din pompä. Ai sä fi surprins de efect!
Dar intrebarea "Sä-mi iau pentru acvariu un filtru intern sau unul extern?", sunä pentru mine ca: "Sä-mi iau pentru masinä volan sau motor?"!
Mai bine färä pesti, decät färä filtru biologic. Indiferent cä-i intern sau extern.
Ioan

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: