[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nevoie de sfaturi !!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Cipy135
Junior member

IP:

As dori sa achizitionez o instalatie de co2 pt un acvariu de 130 de litri ,ma poate ajuta cineva cu o sugestie ??un link ceva ??
Mersi !
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Link-uri sunt destule. Ce buget ai sau ce iti poti permite? Cauta ceva aici :
https://www.nevertebrate.ro/acvaristica-apa-dulce-146/sisteme-co2-30/sisteme-cu-butelie-61/

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Cipy135
Junior member

IP:

deci cea mai ieftina ar fi aia cu 300 si ceva de lei ,dar nu cred ca e ok,de preferat ar fi una cu butelie reincarcabila ,nu ??
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Ai doua variante. Prima ar fi un sistem cu butelie de unica folosinta, cum sunt cele de la Tropica, Aquili sau Dennerle (disposable). A doua ar fi cu butelie reincarcabila.
In primul caz, verifica daca sunt butelii disponibile. In al doilea caz, verifica daca ai in apropiere un centru de incarcare butelii si de la ce capacitate in sus incarca. De ex.
eu am un sistem cu butelie reincarcabila de 2 kg si un centru care nu incarca butelii decit de la 1,5 kg in sus ?! Daca luam un sistem cu butelie de 0,5 kg ...

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

[Email]
Cipy135
Junior member

IP:

ok mersi fain ,ca filtru extern vreau sa achizitionez unul cu lampa uv ,e ok ??pt ca vreau plante gazon ,si ca sol din experienta care e cel mai bun pt a creste plante ,nisip cu sol fertil sau sol din ala care nu mai are nevoie de nisip peste ??
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Se complica discutia. Pune toate detaliile despre ce vrei sa faci si discutam pe sectiuni, OK?

[Email]
Cipy135
Junior member

IP:

ok,momentan am un acvariu de 63 de litri ,putin plantat cu lumina din dotare ,habar nam watti,incalzitor din dotare ,plantele nu arata bine ,pestii umpic cam multi ,dar iam luat lu gagicamea acvariu de craciun si cum se gata ciclarea eliberez spatiu .
In principiu imi doresc sa achizitionez un acvariu de 130 sau peste litri ,dar pana atunci vreau sa imi cumpar treptat tot ce e necesar gen ,filtru extern,instalatie de co2,pt ca vreau sa incep cum trebuie proiectul,nu ca si cu acvariu acesta in care am investit mult si abea l-am adus pe linia de plutire .
Ca pestii o sa vreau un betta ,un botia marachanta(cred ca am scris bine )otto sau bristelnose pleco,sae,neoni si alti pestii de card ,si evident cory .
deci as dori sfaturi despre substrat pt plante gazon si plante mai hardy,si filtru extern si instalatie de co2 .
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

OK, oricine dintre noi iti poate sugera o multime de configuratii asa ca asteapta sa mai intervina colegi insa depinde si de ce buget ai.
La niste costuri bine corelate cu calitatea, eu as cumpara un acvariu "chel" si l-as dota separat. Sunt acvarii de diferite marimi. De ex.
https://www.nevertebrate.ro/acvariu-eheim-gb-62-150l-60x50x50cm-18295
La filtrare as merge tot pe un Eheim extern cu incalzitor inclus, umplut cu Matrix si Eheim Pro + un prefiltru si un skimmer, cum ar fi :
https://www.nevertebrate.ro/filtru-extern-cu-incalzitor-eheim-experience-250t-18515
Vezi ca chiar acum fiiltrul acesta e la promotie, poti sa-l comanzi si il primesti aproape la jumatate de pret (eu nu as rata ocazia).
Apoi lumina : in jur de 0,5 w/litru, asadar o lampa cu doua neoane T5 x 34 w. Ulterior poti adauga reflectoare desi eu am crescut gazon
foarte bine si cu 0,38 w/litru.

Substrat : unul fertilizant (de ex. Deponitmix de la Dennerle sau Tropica Plant Growt) peste care pui min 4 cm de substrat pentru plantare
(aici sunt foarte multe variante) sau poti opta direct pentru unul universal (tot la Dennerle si la Tropica gasesti ceva dar sunt si alte variante).

Apoi vorbim de plante si pestisori, dupa ce te gindesti cum vrei sa arate, ce decoruri vei avea ... Poti intra pe diferite topic-uri de unde sa te inspiri.

Cred ca ti-ai facut deja o idee. De la nivelul acesta te poti duce in sus sau in jos, in functie de buget. Succes in planificare!

This message was edited 1 time. Last update was at 28/12/2017 11:00:07

[Email]
Cipy135
Junior member

IP:

mersi man !!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: