[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Design sump - doresc pareri :)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa sarata)
Author Message
brunik
Unripe member
[Avatar]

IP:

Salutare

De un an de cand mi-a fost bagata in cap ideea de a avea un acvariu marin tot citesc in stanga si in dreapta despre ce si cum trebuie facut si incet, incet prinde contur. Acvariul este de 320 brunt cu sistem bean animal.
Acum am ajuns la sump si as dori cateva sfaturi in legatura cu design-ul camerelor:

Prima varianta:
image

A doua varianta:
image

In prima camera mai sunt 2 filter sock pentru full siphon si half siphon.
Camera goala doresc sa fie pe post de refugiu in viitor. Pentru inceput o sa contina numai MarinePure.
Distanta dintre peretii despartitori este de 15mm

Marea mea dilema defapt este legata de refugiu, stiu ca "bigger is better" dar nu stiu daca ar fi mai ok sa tin separat skimmer-ul. Plus ca prima varianta imi permite sa am in prima camera si carbon sau alte minunatii si pe langa skimmer si alte echipamente.
In ambele variante incalzitorul ar fi in refugiu.

Multumesc.
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

E ok a doua varianta, dar pierzi accesul facil la ciorapi.
Ai putea sa faci prima camera despartita, o jumatate pentru tevi si skimmer, apoi fortezi apa peste un perete pe ciorapi. Skimmerul poate extrage si reziduu mare din apa, nu doar DOCs.

Daca pui skimmer in refugiu, risti sa iti intre dihanii si nisip in el care sa-ti colmateze pompa skimmerului.

In refugiu ar trebui sa ajunga apa nefiltrata.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/11/2017 16:09:32

[Avatar]

IP:

um02122 wrote:
Daca pui skimmer in refugiu, risti sa iti intre dihanii si nisip in el care sa-ti colmateze pompa skimmerului.

Skimmer-ul nu este in refugiu, nu se vede foarte clar in prima poza, dar este un perete despartitor intre camera skimmer-ului si refugiu (se vad cotele in partea de jos)

This message was edited 2 times. Last update was at 03/11/2017 16:33:16

brunik
Unripe member
[Avatar]

IP:

um02122 wrote:
Ai putea sa faci prima camera despartita, o jumatate pentru tevi si skimmer, apoi fortezi apa peste un perete pe ciorapi. Skimmerul poate extrage si reziduu mare din apa, nu doar DOCs.
.

Ce solutie ar fi pentru asta? Sump-ul este din sticla, iar sa dau gauri de 120mm in o bucata de sticla este cam mare bataie de cap
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai eu as pune niste fasii de sticla drept suport si pui pe ele o bucata de acrylic, gaurile se dau mult mai usor in plastic decat in sticla. In plus, ai acces mai bun daca vrei sa cureti si flexibilitate mai mare la reconfigurare.

In camera ciorapilor poti pune si matrix sub ciorapi.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa sarata)
Go to: