[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Plante intrebari/ideei/propuneri  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
anonim_cristian
Junior member

IP:

Am ajuns si la aceasta categorie. Sper sa nu aveti aasteptari foarte mari de la intrebarile mele, gen intrebari inteligente! Spre exemplu vreau sa intreb exista plante pentru acvariu care cresc in jos ca o perdea?
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Ma chinui de 3 luni sa gasesc o solutie de acest gen si singura solutie pare sa fie moss-ul plantat ... invers!

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Liv
Ultrahigh member

IP:

Plantele sint fototropice - vor creste intotdeauna spre sursa de lumina.
Si deoarece sursa de lumina pe Terra e intotdeauna "in sus" au dezvoltat strategii de crestere doar in sus. Plantele terestre is intaresc tulpina ca sa se ridice spre lumina si sa le umbreasca pe cele de mai jos (care le fac concurenta), iar plantele acvatice sint de multe ori putin mai usoare decit apa. Ludwigia, egeria, staurogyne, tripartita, alternanthera, micranthenum plutesc si pot sa sustina citeva frunze deasupra apei fara sa fie plantate in sol.

Poate o iluminare puternica la nivelul solului?

Pina gasim o solutie antigravitationala.
Au totusi sute de milioane de ani de cind cresc doar in sus.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
anonim_cristian
Junior member

IP:

Ce spuneti de asta? Stie cineva cum se numeste planta?
[Thumb - 2017-07-31-20-11-00.png]

anonim_cristian
Junior member

IP:

Adica anumite plante care sunt bolnave?
[Thumb - 2017-07-31-20-18-42.png]

Liv
Ultrahigh member

IP:

Frunzele cresc in sens invers fata de tulpina.
A leagat o piatra de virful plantei.

skija
Senior member
[Avatar]

IP:

weeping moss , cauta pe goagle poze
Liv
Ultrahigh member

IP:

Weeping moss are "frunzele" mult mai mici si o forma aprox. de brad care creste in jos. Frunzele din poza sint grupate doar 2 cite 2. Neonul din poza indica ca o frunza are 3-4 mm latime si un petiol de de 1-1,5 cm. Nu am vazut weeping moss pina acum, dar cred ca ar fi cel din dreapta nu plantele care "cresc" in jos de pe lemne.

varolluis
Member

IP:

E monte carlo prins pe lemn (cu sarma de gradina cred). Ideea este ca dupa ce ocupa tot spatiu incepe sa coboare spre substrat, dar perdea ce vrei tu nu se face. Asta pentru ca, in timp, daca nu are tot ce-i trebuie incepe sa se topeasca, daca are tot ce-i trebuie isi intareste tupinile atat de bine incat incepe sa aiba "putere" sa tina ramificatiile orizontal.
Daca vrei neaparat perdea poti sa iei cateva plante easy, care se ramifica usor si sa le acorzi mai multa atentie, astfel incat in momentul in care cresc sa dea impresia ca ele impresia pe care o cauti. Cu hydrocolyte tripartita, spre exemplu poti sa faci chestia asta.

LE: Etilena nu stiu daca se dizolva in apa, astfel incat sa fie folosita de plantele din acvariile noastre. Stiu un singur caz de acvaristi, care folosesc etilena, la Chisinau unde cresc plante de acvariu semi-emers (jumatate de planta in apa, in sistem inchis) si dozeaza gaz rezidual de la arderile carbunilor. Si pe bulangiul ala de Alan il banuiesc ca foloseste etilena sa creasca plantele si de aia ajung topite. Nu va mai luati dupa ce scriu unii si altii. Asa cum ti-au explicat colegii panta "se duce" dupa lumina, nu invers.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/08/2017 18:28:55

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: