[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
un sfat sau poate un sac ( de sfaturi ); sa vedem  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Acorus gramineus este cumva o planta pe care "intrprinzatorii" o recomanda ca fiind de acvariu? Am asa ceva in acvariu, nu da semne de "oboseala", dar oricum voi renunta la ea pentru a face loc unor tufe de Blyxa. Lofty . Asa ca pentru niscaiva Acorus gramineus care merge bine in acvariu (cu amendamentul ca nu se "inradacineaza"), ne vedem la Donatii. Scopul postului meu, este atat de edificare pentru mine, cat si pentru a atrage inca odata atentia asupra plantelor din comert.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Am pus aici un scurt film cu acvariul meu, asa cum este el acum. Imi pare rau ca se pierde mult din calitatea imaginii, dar pentru a compensa revin maine cu ceva poze.
Vreau totodata sa multumesc celor ce m-au sfatuit, celor ce au scris pe forum articole si celor ce au impartasit din experienta lor. cu alte cuvinte, multumesc acvariu.ro.
Nu exagerez, dar fara voi nu stiu ce ar fi iesit.
Acum, cateva cuvinte despre acvariu, pentru a nu fi nevoiti sa rasfoiti pagini intregi de posturi.
Acvariu Eheim Aquapro80 ( 80*35*45) de 126 l brut.
Filtru Aquaball 2210
Poverhead pentru o mai buna circulatie a apei
Lumina 5*18 W t8 - 4*osaram fluora, 1*flora glo- program de iluminare 8:30-13:30 si 15:30-21:30
CO2 din butelie, dizolvat de un reactor JBL cu extensie (administrat doar pe perioada de iluminare). Ph pe undeva pe la 6.8-7
Supstrat JBL Aquabasis Plus, Ferropol, Ferropol 24 (ambele indoza dubla) PPSPro (nu mai stiu cat se pune, dar io pun 11 ml) si cateva bile JBL, care nici nu mai stiu pe unde le-am pus
Vietati-19 Neon tetra, 6 Coridoras panda, 2 Ancistrus bristlenose albino, 4 Platy, 10 Pomacea, 1 Neritina si cativa Red cherry shrimp
Flora- Valisneria, Anubias angustifolia si inca unu', Limnophila aromatica, Heteranthera zosterifolia, Marsilea, Lilaeopsis brasiliens, Riccia, Blyxa japonica si ce-o mai fi pe acolo.

[Email] [Yahoo!]
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

foarte frumos acvariul ai o adevarata vegetatie
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Asa cum am promis, vin si cu cateva poze cu acvariul meu. Si pentru ca nu m-am putut abtine, am pus poze si cu locatarii
Cam atat.

[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

imi place
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Domnu' alber, ajung la vorba ta de prin octombrie 2008 : "Minunat, mirific, dar parca si acolo ar merge o coloana doua"...

Serios vorbind, se poate aprecia in mod real evolutia comparand stadiul actual cu primul setup. Good job!

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Chiar trebuia sa-i amintesti de primu' setup ?

Poze: smilie ... Poze cu plante
jax
Junior member
[Avatar]

IP:

mie primul setup imi place mai mult (j/k)

POZE
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

jax wrote:mie primul setup imi place mai mult (j/k)

Ne spui si de ce ?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Porcu wrote:Chiar trebuia sa-i amintesti de primu' setup ?

Obligatoriu si imperios necesar...

@ReBella: era o gluma de'a lui jax... a si specificat in paranteza, (j/k)=Just Kidding sau Joking.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ups...nu ma priecp la prescurtari de genul ala,de-asta ma si miram ca ii place
Cat despre amintitul despre primul setup,si eu cred ca este obligatoriu,ca sa nu uite de unde a plecat...altfel risca sa mai ajunga cel putin o data pe acolo :-)

Until you find someone worth dying for, you never really live.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Lofty wrote:Domnu' alber, ajung la vorba ta de prin octombrie 2008 : "Minunat, mirific, dar parca si acolo ar merge o coloana doua"...

Securea se va abate asupra capului meu . Daca mai rad si ma mai bucur mult la posturile voastre. Iar cea mai mai grava amenintare se refera la coloane. Care mai exista Dar undeva pe un raft. Lipita

Faraonu'"]Chiar trebuia sa-i amintesti de primu' setup ?[/quote:11f1050f2e wrote:

Il inteleg, nu sa-a putut abtine . Dar il iert, pentru ca si io as fi facut la fel.

ReBella wrote:Cat despre amintitul despre primul setup,si eu cred ca este obligatoriu,ca sa nu uite de unde a plecat...altfel risca sa mai ajunga cel putin o data pe acolo :-)

Da, ReBella, ai dreptate, trebuie sa stim cu totii de unde am plecat. Stai linistita, pe acolo nu mai trec

jax wrote:mie primul setup imi place mai mult (j/k)

Daca vrei iti explic cum se face . E simplu de tot. Multa nestiinta, lipsa bunului gust si o aruncare puternica cu capul inainte. Daca vrei altceva, www.acvariu.ro. Da' daca intri acolo, nu mai scapi

Ar fi util un topic in care fiecare user (desigur, cei care doresc) sa puna niste poze de genul "before, after". Asta pentru a se vedea ce patesc cei ce presteaza pe acest forum

In concluzie ce sa mai zic? Va multumesc pentru aprecieri si sper ca un pic de mandrie aveti si voi pentru felul in care arata acest acvariu. Este si munca voastra acolo. Va multumesc

[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Felicitari dom'le, ai reusit ceva frumos in doar 7 luni. Acum o intrebare off topic: acel betta are probleme cu cineva in acvariu?
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

adriancalotescu wrote:Felicitari dom'le, ai reusit ceva frumos in doar 7 luni. Acum o intrebare off topic: acel betta are probleme cu cineva in acvariu?

Multam fain de aprecieri.
Betta este singur in acvariu nu are companioni. Nici pe cine fugari, nici cine sa-l fugareasca. Eventual mai "chiureteaza" cate un melc de substrat care n-are ce face si se mai catara pe sticla acvariului.
Da' de ce intrebi?

[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Io m-am uitat la pove si am vazut asta http://picasaweb.google.com/ciobanual/Locatari#5329812132090428658, d-aia te-am intrebat. Daca nu e betta scuzele de rigoare.
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu m-ai inteles. Betta este pestele, nu te inseli. Eu intrebam de ce intrebi daca Betta are probleme cu cineva in acvariu? Vezi vreun semn de stres sau de boala pe care eu nu il stiu, sau nu il observ?

[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

alber wrote:Nu m-ai inteles. Betta este pestele, nu te inseli. Eu intrebam de ce intrebi daca Betta are probleme cu cineva in acvariu? Vezi vreun semn de stres sau de boala pe care eu nu il stiu, sau nu il observ?

Stiu ca "astia e mai batausi" si d-aia intreb.Si nu, n-am vazut nici un semn de boala, eu abia vad la mine in acvariu
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu stiu ca sa zic despre al tau. Io stiu ca se recomanda a fi tinut singur in acvariu si asa am facut. Am vrut un betta dar i-am facut casuta. Al meu este foarte sociabil, daca are chef sta si la mangaiat . Cea mai tare faza este atunci cand primeste larve de libelula congelate. Io le dezghet intr-o cescuta cu putina apa calda, apoi le spal, si le trag cu seringa. Tot asa le si administrez. Bag mututoiul seringii in acvariu si apas usor pistonasul. Tembelul meu este in stare sa sfarame mututoiul seringi, trage de el, de zici ca vrea sa-mi ia seringa. Pur si simplu isi pierde controlul
Ca sa revin, Ce pesti mai ai prin zona? Sa nu ai ceva obraznicaturi cu tupeu, viteza si cu chef de rontait codite voalate. Bine, in cazul asta cred ca ar trebui sa sufere si Guppy tai.

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Imi mor melcii Pomacea. S-au dus pana acum vreo trei. Cam in 10 zile. Ca si simptomatica nu pot spune decat ca au ceva probleme la cochilie. Ma gandesc doar la Ph-ul scazut, care le roade cochilia, mai ales "tirbusonul". Ce as putea face? Sa introduc o substanta de crestere a Ph-ului? Sau sa incerc ceva mai babesc, cum ar fi ... coaja de ou? Sper ca n-an zis fo' gugumanie

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Revin cu o intrbare de ordin tehnic.
As vrea sa fac sau sa cumpar daca se gaseste un fele de distribuitor pentru co2, sau nu stiu cum sa-i zic.
Adica un dispozitiv, pe care sa-l montez dupa electrovalva si sa-mi trimita co2 pe doua cai. In felul acesta sa pot baga co2 dintr-o singura butelie in doua acvarii diferite, dar nu acelasi numar de bule/sec.
Oare as putea face cu un teu cu robineti? Ar functiona?

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: