Andrei1234 wrote:Si-a facut fratele meu mai mic un biotop marea neagra de 20 litri cu apa de la mare, doar Lampa, bazinul si filtrul hang on le aveam in casa, restu tot din mare, o sa pun poze .
Matrix in filtru? Sau unde e filtrarea biologica?
Si daca e biotop de Marea Neagra, unde este stratul de hidrogen sulfurat?
Si daca e biotop de Marea Neagra, unde este stratul de hidrogen sulfurat?
In filtru are matrix, spartura de coral si carbon activ, stiu despre ce e vorba cu stratul de hidrogen sulfurat, ne-a explicat profu de geografie, dar nu cred ca am cum sa-l fac, oricum in curând v-a fi de 30 litri deoarece acvariul in care sta e cam vechi, si o sa cumpar altul de 30 litri, l-am facut mai mult ca sa avem ”aerosol” la noi in camera, ca-l avem pe birou, am uitat sa va spun ca are si skimmer home made, când il înlocuiesc cred ca voi face un bazn de 45/25/30 cm cu refugium de 20/25/30cm sau daca gasesc sa cumpar unul simplu doar de sticla intre 20-30 litri renunt la refugium si pun acelasi hang on.
Ce atata hidrogen sulfurat, m-am trezit azi noapte la patru cu un miros oribil de hidrogen sulfurat, asa ca acest acvariu a fost desfiintat in toiul noptii, am dat drumul la anemone in mare si urmeaza sa arunc bazinul (e manjit de silicon, vestea buna e ca imi voi face un acvariu pentru creveti (de apa dulce) locul acestuia pe birou.
Fiule, daca fat-frumos ar trebui sa se bata cu zmeul in skimmere, asta ar fi skimmerul care i-ar da avantaj.
Imi place asta cu Produs chinezesc de calitate superioara fabricat cand vaporul trecea pe langa (in) Singapore.
Dar lasand gluma la o parte, e ok skimmerul daca ai un acvariu mai inalt. Eu am acest skimmr in pico, e de calitate. Piatra de lemn trebuie inlocuita la 3 luni, eu am pus o piatra mai mare si merge mai bine. Folosesc o pompa marina 100 pe care am luat-o separat.
H2S se formeaza in zone unde mor organisme si e flow scazut (conditii anaerobe), de obicei in nisip, pe sub pietre, in filtre cu flow scazut. Se cheama toxic tank syndrome.
This message was edited 1 time. Last update was at 19/07/2014 09:22:40
Defapt toate anemonele sunt organisme siameze, formate din ane si mone..... deci nu erau singure, plus ca am auzit de la o cunostinta (eu nu am tembelizor) ca e mare party in Mamaia. Parerea mea e ca ana si mona au mers la buriceala cu Mazare.