[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
parere co2  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

cosminBM wrote:
cesrobis wrote:Pt a se dezvolta armonios plantele au nevoie nu doar de Co2 ele au nevoie si de o lumina suficienta si de calitate (spectru potrivit), cat si de fertilizare (micro si macro) si un substrat fertilizant. Degeaba introduci Co2 daca nu ai lumina si fertilizanti si viceversa.

Acvariul este un juwel de 180 litri, substrat Tetra plant CompleteSubstrate acoperit cu pietris 4-5 mm,fertilizant folosesc tot tetra plant PlantaMin,2 neoane de 30w 1 aqua glo si celalalt flora glo . Sa fie prea putina lumina? as mai putea monta maxim un tub atat permite locul din capac .

Ca si lumina este cam putina plus ca Aqua glo ala nu prea e bun. Momentan ai cam 0.3 w/l, cat despre Plantamin am folosit si eu si e cam "apa de ploaie" Substratul ala nu l am folosit insa nici despre el nu am auzit cuvinte de lauda. Incearca sa schimbi AquaGlo cu un Sera plant color, sau un osram Floura, e mult mai bun. Si poate poti modifica capacul sa mai adaugi inca 2 neoane de 30w. Asa ajungi pe la 0.66 watti/litru. Cea ce nu e nici prea bine insa nici rau, e sa zic decent. Eu am un eheim de 126 de litri si pe langa 2 x 18 am mai pus inca 2 x 18 si parca tot e putin
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Bridget wrote:pe mine ma cam depaseste chestia asta cu substratul fertil- eu nu am pus asa ceva. am doar pietrisul, fara altceva sub. am pus langa radacina plantelor cate un sfert sau o jumatate de pastila de la tetra ptr fertilizare(crypto parca, sau ceva de genul asta). tuburi, le am pe cele initiale din acvariu, iar cu fertilizantul, am folosit plantamin pana cand m-am umplut de alge, si-atunci am renuntat. plantele momentan sunt ok.
problema mea este ca, abia acum cand ma ocup de acvariu am probleme.
inainte aveam unul mic, care era supra populat, neincalzit, cu un burete pe post de filtru, schimbam apa la fiecare 2-3 saptamani complet, nu aveam lumina, si nici capac. plantelor le mergea de minune, cresteau foarte mult, si foarte bogat, probleme cu algele nu am avut niciodata, iar pesti nu mi-au murit.
acum, cu acvariu de 180 litri, cu filtru, incalzitor, si toate cele, si o tona de probleme.

Toti am trecut prin asta, trebuie doar sa ai rabdare :-)

Primul pas l-ai facut, ai suplimentat co2-ul, nu e cazul ideal cel presurizat dar decat deloc ...
Acum urmareste plantele 1-2 saptamani si fa schimburi saptamanale de apa 25% sau mai putin dar la 2-3 zile, bineinteles cu apa declorinata 24 ore, inca nu folosi fertilizare lichida. Schimburile de apa dese aduc destui nutrienti pentru ce plante ai. (Personal n-as folosi nici produse de genul aquatan)
Echinodorusii se hranesc mai mult prin radacini asa ca ii poti pune o pastila intreaga. Echinodorusului meu i-au placut cel mai mult dintre pastile 7balls de la jbl.

Daca ai posibilitatea sa mai adaugi niste plante cu crestere rapida ar fi ideal.

N-as adauga robinet la instalatiile de genul asta, se poate acumula o presiune mare in sticla si nu cred as risca. Oricum ai acvariu mare, pestii nu o sa se sufoce, iar daca nu doresti sa bagi co2 scoti pompa din prinza.

Ps. da mai multe detalii despre acvariul tau la rubrica "Despre noi", poate si ceva poze, poate faci o poza azi si una peste 2 saptamani sa vezi diferentele.

...
[Yahoo!] [MSN]
Bridget
Junior member

IP:

detalii- acvariu aqua pro de 180 litri, luat pachet cu filtru eheim, termostat si capac din hornbach. p[ana acum nu am schimbat nimic- nici filtru, nici neoane.
poze cu acvariul: http://bridget85.sunphoto.ro/acvariu/ZOGIKMYWXPOHHHUUIQD
http://bridget85.sunphoto.ro/acvariu/DLKSXBYMDYCUJKCSNVX

plante nu stiu ce am- doar cateva stiu ca sunt cabomba, iar inca una parca e echinodorus, insa nu stiu ce varietate.
cat despre pesti... am o ciorba acolo. 6 neoni, vreo 6-7 xipho, 2 scalari, un ancistrus si un pleco, 6 cory, 3 black molly,4 barbus pentazona si m-am trezit de curand si cu 2 pesti cutit.
pestii cutit nu prea stiu ce sa fac cu ei- cred ca ii tin pana se fac mai mari, si-apoi incerc sa-i dau la muzeu aici in oras, poate mi-i primeste.
incerc cat pot sa le ofer conditii bune, insa nu stiu cat reusesc.

Bridget
[Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

mult succes cu pestele cutit nu era mai bine daca tineai doar un singur exemplar? din cate stiu nu se impaca 2. cat despre conditii, la mine a murit , desi avea tot ce ii trebuie, locuri de ascunzis + ca nu era stresat de nici-un peste.
tu nu ai locuri unde sa se ascunda, fai ceva , altfel va muri. Prefera locuri foarte umbrite si unde se simte teritorial . lumina puternica dute la deces, fiind un peste semi-orb, etc altele le mai citesti tu pe google
Bridget
Junior member

IP:

am gasit intr-adevar ff putine despre el. am un castelas si inca o chestie unde se ascund- fiecare cu locul lui.
pana acum nu au avut altercatii, chiar se plimba unul pe langa celalalt.
sper sa nu kiara, ca tare mi-ar parea rau de ei.
daca vad ca nu se inteleg, ii despart- unul ramane la mine iar unul il trimit la altcineva, doar ca acolo are si mai putine conditii.

Bridget
[Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

eu il hraneam cu kironomus si tubi
Bridget
Junior member

IP:

aici, in tulcea nu prea am de unde sa le iau mancare de genul asta. am acces doar la mancarea acedea in plicuri de la tetra. pana acum am luat viermi rosii, insa nu s-au innebunit cine stie ce dupa ei- ma asteptam la ceva mai mult entuziasm.
legat de co2, vad ca plantele au inceput sa se dezvolte binisor- mai ales cabomba(preferata mea), care sta exact langa difozorul de co2, si s-a mai inaltat.
mai am o dilema acum- am luat de la un petshop un lemn pe care sa-l pun in acvariu, ce-i drept nu e foarte aratos, dar in sfarsit.
problema este ca l-am pus cateva zile intr-un lighean, si ingalbeneste apa, si mai lasa si aschii. oare sa-l pun in acvariu, sau sa-l mai tratez.
am mai citit despre chestia asta, insa ma asteptam ca asta sa fie deja ok, din moment ce l-am luat de la pet-shop.

Bridget
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Mai trateaza-l, dar trateaza-l la modul cel mai serios....fierbere indelungata, cu sau fara sare in apa, curatirea tuturor aschiilor, cojii si tot ce mai are pe el si abia apoi pune-l in apa, la scufundat dupa care-l vei introduce in bazin.
Insaaaaa, la cat sunt eu de nebun, zau ca as trage o fuguta pe unul din bratele alea mai mici si obscure ale Dunarii, si mi-as lua o buturuga din aceea statuta in apa de ani de zile.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Bridget
Junior member

IP:

daca ar fi sa o curat de toate aschiile, cred ca as dezintegra-o de tot.
nu este compacta, cum am vazut o vita de vie luata din hornbach de niste prieteni, ci este ca un lemn normal, care lasa f multe aschii.
de plutit, nu pluteste.
ma asteptam insa, din moment ce-am luat-o de la pet-shop, sa fie tratata complet.

Bridget
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: