Da,am pui de scalari(20-25) si inca 40-50 de pui de guppy în alt acvariu, care stau sa-i vând/schimb.M-au tampit cât de repede se înmultesc Tura viitoare numai scot pesti din acvariu, l-as scalari la comun sa apare puii ,care vor supravietui.
Prima depunere a lor ,foarte reusita.Cand am venit de la scoala un norisor de pui ma întâmpinat când am tras cu privirea la acvariu,si parinti ajutand pe cei care nu se prea descurcau.
Am gasit la petshop ceva micro-organisme rotcove-roscove ceva de genul.Sunt mici si bune zic eu pentru pui,i-am servit si s-au bucurat si adulti de aceasta
mancare.Sunt asemanatoare cu ouale de artemia/pui de artemia.
This message was edited 1 time. Last update was at 26/09/2016 19:12:13
Brusc toti puii au murit trasi în filtru ieri noapte (urasc filtrul) .... ,parinti scalari vad ca curata locul foarte bine,peste câte zile mai depun? Am citit ca cica" peste o saptamana sau cam asa ceva Tura viitoare poate or fi mai protectivi, maine schimb substratul,replantez ,rearanjez si pun ceva poze cum va arata dupa acvariul....sper sa iasa ceva ca lumea
Da, in perioada in care-s activi sexual, parintii pot depune la intervale relativ scurte de timp.
Deci e foarte posibil sa "ai nepotei", iarasi, in 2-3 saptamani.
Au depus din nou!Dar sunt mai putine icre,m-am dus sa ma tund si când m-am întors vad cum fac aer icrelor....o sa mai suplimenteze sau ramân cu câte sunt acum?
De ce dupa ce puii înoata apuca doar o seara,dupa dispar brusc peste noapte a doua zi?
Trebuie sa-i pun intr-un acvariu separat?ii l-as pe parinti sa aibe grija de ei pâna încet sa înoate, dupa ii mut?
This message was edited 1 time. Last update was at 25/10/2016 06:11:56
Sper ca le lasi o lumina de veghe, aprinsa peste noapte.
Daca parintii se sperie de ceva, atunci poa' sa-si manance puii (chiar daca sunt doar ei in acvariu)... sperietura poate proveni si de la un zgomot, trepidatie, etc. NU numai de la un stimul vizual.
Filtrul e bine acoperit cu o plasa unde trage....Am un neon albastru mic cu suport care l-am pus în partea unde erau icrele care lumineaza jumatate de acvariu dar nu puternic...Am zis ca mut pui in urmatoarea tura,cand încep sa înoate
Mizez ca a fost multa miscare lânga acvariu iar acestia de" protectie"au mancat puii.
Data trecuta am pierdut 50 de pui din cauza filtrului,acum 24....data viitoare ii mut in alt acvariu doar cu bolbolositor....
This message was edited 5 times. Last update was at 25/10/2016 12:23:44