Uite ca s-au implinit 2 luni de cind am pornit noul bazin si m-am gindit sa fac un update si un review al acvariului (Reefer 350).
Parametrii apei se mentin stabili, nu am sa-i mai insir acum, doar am sa spun ca am trecut pe produsele Red Sea in locul celor de la Grotech, cu exceptia sarii. Sunt mai ietine, sunt mai la obiect si se pot gasi si sub forma de lichid sau prafuri (pt mama mare

).
Ich-ul aproape ca a trecut dupa o luna si jumatate de lupte, pierderile s-au limitat la un anthias, in rest pestii isi revin incet incet. Coralii se dezvolta, nu la fel ca in vechiul acvariu, nu prea imi dau seama de ce, zoantilor nu prea le convine apa, cred ca simt lipsa nitratilor.
Acum sa va spun citeva impresii despre Red Sea Refeer 350 :
PRO:
1. Calitate excelenta a cabinetului, inclusiv modul in care s-au gindit la ventilatia lui, nu se mai umezesc peretii la interior.
2. Compartimentare foarte buna, suficient spatiu pentru reactoare, skimmer si management prize.
3. Sistem ingenios de scurgere si filtrare a apei care vine din bazin. In cazul in care se infunda sosetele, apa curge peste ele si nu exista riscul de a se reduce debitul sau sa dea pe afara.
4. Volumele de apa bine gindite astfel incat in momentul in care opresti pompa pentru intretinere sau hranire pesti nu este afectat skimmerul intrucit nivelul apei nu creste in camera reactoarelor.
5. Sistemul overflow este foarte silentios si usor de reglat.
6. Calitate excelenta a sticlei si a imbinarilor.
7. Camera pompei de retur suficient de mare astfel incat sa umbli la pompa fara probleme si sa-ti mai intre si un reactor.
8. Sistemul de autocompletare foarte bine gindit, sta inclinat astfel incat sa foloseasca taota apa din bazin si sa nu ramina pe fund, are un debit redus si nu necesita intretinere (pina acum).
10. Materialul din care este realizat cabinetul este foarte dens si greu, facut sa reziste la apa, deci adio risc de umflare al lemnului sau ...
11. Nu exista riscul ca apa sa dea pe afara din sump decit daca scoti furtune in afara acvariului. Toate sunt dispuse deasupra sump-ului.
12. Compartiment separat pentru prize si alte cele, tinand departe prizele de umezeala.
CONTRA:
1. Necesita reglarea nivelului din overflow odata la 8-10 zile. Uneori creste si curge apa pe supraplin dar de cele mai multe ori de deschide si coboara foarte mult nivelul. Nu devine zgomotos ci doar se mai aude apa cum curge prin tevi.
2. Sosetele necesita curatare la 5-7 zile, motiv pentru care mi-am mai cumparat o prereche (deloc ieftine);
3. Nu are o gaura pentru a iesi cu furtunele afara din cabinet. A trebuit sa dau o gaura in placaj pentru a iesi cu furtunele catre chiller. Materialu foarte dens a facut destul de dificila gaurirea, mi-a iesit fum din lemn.
4. Spatiu insuficient in sump pentru a monta un UV de mari dimensiuni, trebuie sa-l scoti afara.
Cam acestea ar fi primele impresii. Facand comparatia intre cit am dat pe acvariul vechi (realizat din bucati si improvizatii) si acesta care este realizat profesionist pot spune ca isi merita cei 1000 ron in plus.
In concluzie isi merita pe deplin cei.... ron.
Si acum citeva poze cu ce exista prin acvariu. Nu sunt multe schimbari intrucit am ajuns la maxim din cit pot pune in acest acvariu.
Acum vine intrebare: si acum ce fac???? ca ma plictisesc.