[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
New Setup 14 L  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Am luat azi niste plante de la Stefan,pe aceasta cale ii multumesc din nou foarte mult.Am mai luat si 3 melci pomacea pentru ca substratul meu le duce lipsa,insa stau intr-o pozitie de vreo 2 ore,sper sa fie vii .

http://cozman.sunphoto.ro/Acvariu si cateva poze...

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Asear?,când m? holbam la acvariu,am avut o surpriz?,?i anume,un pui de crevete de vreo 3 mm pe buturuga.Nu m? asteptam s? se înmul?easc? la mine în acvariu.Am observat câteva femele care au zona de la mijlocul corpului galben?,e posibil ca acelea s? fie ou? în procesul de dezvoltare?

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Zona aia galbena e in partea de jos sau sus "pe ceafa" ?

Daca e in partea de jos, sunt pui care se dezvolta. Daca e sus pe ceafa, inseamna ca femela e fertilza si pregatita pentru imperechere.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

E mai pe ceafa ...

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Si o poza facuta in seara asta...

http://cozman.sunphoto.ro/Acvariu/84117951

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Acum cateva zile am dat crevetii,nu chiar toti,am mutat o parte in acvariul celalalt.Acvariul a stat gol vreo 2 zile,dupa care m-am hotarat sa il reamenajez,dar fara plante.Asa ca m-am pus pe cautat pietre,prin zapada bineinteles.Am gasit vreo 10 pietre dar toate erau calcaroase in afara de doua,si la ce ger e afara nu m-am mai intors la cautat.Tot azi am achizitionat si un Betta.Buretele din filtru l-am pus in filtrul de la celalalt acvariu in perioada aceasta de doua zile,deci ceva bacterii tot am,totusi o sa fac schimburi mai dese de apa la inceput.

Acesta este noul si saracul aranjament:

http://cozman.sunphoto.ro/14_L/85277219

si acesta este pestele:

http://cozman.sunphoto.ro/14_L/85277233

http://cozman.sunphoto.ro/14_L/85277246

Maine,dupa o imbarbatare zdravana,ma inarmez cu o lopata si ma apuc iar de cautat pietre .

This message was edited 1 time. Last update was at 14/01/2013 00:13:08

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Vezi ca este un tip pe forumuri, nu stiu daca are cont si aici (Adrian Jivulescu). Vinde pietris si roca vulcania neagra/maro si gasesti exemplare bune.

Referitor la betta, mie nu imi pare chiar in regula. Ori a avut o boala si isi revine, ori o are. Ori a mancat bataie de la altii.
In orice caz, da-i mancare buna, poate niste vitamine lichide n-ar strica si asigura-i o apa cat mai curata.

De unde l-ai luat? Dl. Ovidiu la Arcapet avea niste exemplare absolut superbe.

P.S.: Adu-mi aminte peste vreo 2-3 saptamani cand ma mai eliberez cu sesiunea sa ne intalnim si sa-ti dau niste mancare pentru betta de la raposatu' Grigore.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa vad ce mai gasesc,si Eugen avea niste pietre frumoase dar nu am mai vorbit cu el demult. Pestele l-am luat din piata,era cel mai activ dintre toti.Si mie mi se pare apatic totusi,erau o droaie in 10 litri,posibil sa fie batut.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Trebuia sa mergi la dl. Ovidiu
Acum nu te mai du, sa nu-ti para rau

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu e vorba de asta,pot sa imi iau altul,dar vreau sa-l fac bine pe mititelu' asta ca mi-e simpatic.Oricum e pestele surorii mele (sensul propriu ) caci acvariul e in camera ei,dar tot eu ma ocup de el.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Cosmin wrote:Oricum e pestele surorii mele (sensul propriu )

Scuza-ma, dar nu ma pot abtine

Daca te hotarasti sa iei altul/inca unul, atunci iti recomand cu caldura sa mergi la dl. Ovidiu Cand am fost eu ultima oara, in decebrie, avea niste masculi veil tail superbi (unul rosu si barosan, cum il aveam eu pe Grigore (tot de acolo luat); dar si albastru intens si galben) si niste masculi crown tail.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Scuza-ma, dar nu ma pot abtine

Nu-i bai . Acvariul a ajuns inapoi in camera mea,don'soara avea chef sa mute biroul pe care era asezat cam des si era deranjant,atat pentru peste cat si pentru parchet .

stefanp wrote:Daca te hotarasti sa iei altul/inca unul, atunci iti recomand cu caldura sa mergi la dl. Ovidiu Cand am fost eu ultima oara, in decebrie, avea niste masculi veil tail superbi (unul rosu si barosan, cum il aveam eu pe Grigore (tot de acolo luat); dar si albastru intens si galben) si niste masculi crown tail.

Ar fi o idee sa-mi mai iau unul,dar nu vreau sa se cioparteasca reciproc,din cate am auzit masculii si femelele sunt agresivi si intre ei.Poate inca un acvariu...De dat nu se pune problema,castravete asta mic a devenit vioi,probabil inca era speriat cand am facut pozele.Acum i-am bagat un melc pomaceea pe care il tortureaza .

Am modificat lampa in stilul celei a lui Cricky cu doza de bere.

Pietrele au ramas la fel,pana gasesc ceva ce imi place:

http://cozman.sunphoto.ro/14_L/85376950

Si castravete asta care nu sta deloc la pozat

http://cozman.sunphoto.ro/14_L/85376958

http://cozman.sunphoto.ro/14_L/85376960

http://cozman.sunphoto.ro/14_L/85376953

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
Cricky
Member
[Avatar]

IP:

castravetele incepe sa se invioreze... si are si culori frumoase...cu toate ca nu sunt un fan betta,sunt pesti frumosi dpdv estetic.... Si lampa mea este gata, dar acvariul inca nu este pregatit sa adaposteasca crevetii.... Mai am de cumparat cate ceva...
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Cricky wrote:Si lampa mea este gata, dar acvariul inca nu este pregatit sa adaposteasca crevetii.... Mai am de cumparat cate ceva...

Inca mai am putina rabdare... .Am vazut ca te-ai "zbatut" mult pentru proiectul asta si m-ai facut curios.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

In legatura cu Betta,femela sau masculul elimina bule pentru construirea cuibului?Caci dimineata aveam multa spuma pe luciul apei,insa s-a dus cand am facut schimbul de apa.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Masculul construieste cuibul de spuma, nu femela.
Gasesti informatii si aici

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Merci frumos alber,deci eu am mascul .

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Ca tot am facut poze in seara asta,ia sa urc macar doua pe forum.

Acvariul: http://cozman.sunphoto.ro/14_L/86233292

Bettanul: http://cozman.sunphoto.ro/14_L/86233298

Se observa cum tine aripioarele stranse,asta pentru ca are un fel de mucus pe ele.Tind sa cred ca s-a agatat in mucusul format in acvariu din cauza ciclarii.Cum pot sa il scap de el?Sa il curat cu mana sau am si alte alternative?

This message was edited 1 time. Last update was at 09/02/2013 23:15:18

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

NU e mucus de la ciclare.

Am patit asa ceva cu Grigore al meu, anul trecut. E un parazit, imi scapa acum denumirea. Da' click pe "Borcanu' lu' Grigore" si ai sa gasesti la un moment dat.
L-am tratat prin bai cu sare si intuneric (parazitu' asta e dependent de lumina). Te sfatuiesc sa faci acelasi lucru cat mai repede.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Acum mai uit in topic-ul tau si caut.Pestele e activ,mananca,nu se scarpina de nimic.

Maine tre' sa schimb substratul cu nisip alb,oare nu ar fi bine sa dau un restart?

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: