au trecut 2 luni de cand nu am mai postat in thread-ul asta, cred ca e timpul sa va povestesc ce s-a mai intamplat cu acest acvariu.
unii dintre voi poate ati vazut ca pestii de aici au fost mutati la casa mai mare (celalalt jurnal al meu)
dupa acest episod, eu am crezut ca acvariul a ramas gol dar, dupa vreo doua saptamani am observat ca prin el umbla niste pestisori (pui pe care nu i-am vazut cand i-am scos pe cei mari); acestia au fost identificati ulterior ca fiind: 7 Iodotropheus si 1 Elongatus. planul meu in ceea ce-i priveste este sa le gasesc alta casa imediat cum se fac destul de mari asa ca pentru moment pot fi ignorati
Nu mai stiu daca v-am spus asta pe la inceputul topicului dar printre primele idei de populare al acestui bazin (cand am hotarat trecerea la ciclide) a fost un bazin doar cu Demasoni dar, la vremea respectiva nu am gasit aceasta specie asa ca am luat ce va povesteam mai sus. (Caeruleus, Iodotropheus, Elongatus, Acei)
Revenind in zilele noastre, acum vreo 2 saptamani am primit din Bucuresti locatarii de drept ai acestui bazin si anume 21 Demasoni de 3-4 cm (acum mai sunt 20, unul a cedat), iar saptamana asta am mai luat de la cineva din Iasi alti 8 pui ceva mai micuti pe la 1-2 cm.
ca sa exemplific am facut niste poze:
ma sunt si altele, le puteti vedea pe toate
aici
Acum sunt toti destul de micuti dar cred ca acvariul va arata superb cand vor mai creste, nu pot totusi sa nu ma intreb daca impreuna cu ei nu ar merge si o alta specie si am analizat pana acum doua variante:
1 C. Moori - ar ocupa frumos zonele de nisip dar acvariul e cam mic pentru ei si coloritul lor nu contrasteaza foarte mult cu cel al Demasonilor
2 Ps Daktari - o varianta interesanta, inca mai studiez.
Aveti alte idei?