[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Achzitionare si primii pasi  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
isahori
Junior member
[Avatar]

IP:

Am bagat pana la urma 3 cory dintr-aceia albi cu ochii rosii si 3 guppy, doi masculi si o femela achizitionati din Hornbach. Acum am o alta intrebare: Am doua plante (denumirea lor o am scrisa acasa, deci nu va pot spune deocamdata ce sunt) si urmeaza sa mai plantez, insa problema e ca pe una din ele au aparut niste firisoare (ca o ata alba) care atarna de planta si care s-au dezvoltat extrem de rapid. Am lipsit de acasa vreo trei zile, iar aseara cand am revenit am ramas surprins de aparitia si mai ales dezvoltarea lor. Sunt acestea ALGE?
Indiferent ce sunt acestea, ma intereseaza treaba cu CO2 si asa numita "bomba", termen pe care l-am intalnit de multe ori, am priceput oarecum ce face, dar nu am inteles exact cum este facut si cum se intrebuinteaza exact.

Ma puteti ajuta?

ps- sper ca deseara sau cel mai tarziu maine sa fac niste poze cu telefonul ca momentan nu am cu ce altceva si sa bag macar doua-trei poze ca idee despre ce acvariu am.

edit: ar putea fi radacini firisoarele respective?

This message was edited 1 time. Last update was at 13/10/2010 18:39:01

Never ever give-up!
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Salve isahori. Acele firicele sunt un semn bun, nicidecum rau. Sunt radacini adventive, deci nu alge. E bine sa incepi sa retii numele plantelor pentru ca va fi mai usor pe viitor sa primesti raspunsuri exacte si rapide. Ia-o incet cu pestii. Am fost si eu la fel ca tine si am grabit ciclarea bagand cory si tetrazoni. DIn fericire am fost printre cei carora nu le-a murit (inca) niciun peste. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ai grija si rabdare cu toti pasii de inceput pe care ii ai de facut. Daca ai sti cati nervi am avut si cata rabdare mi-am impus si eu in astea trei luni pana sa arate acvariul asta al meu cat de cat ok...
Despre bomba, mai las-o, nu te grabi, ca nu ai plante si pesti. Fa ciclarea ca la carte, apoi da search pe forum sus si vei gasi topicuri unde se explica mura-n gura cum se face exact, iar reteta este cea clasica "a lui Dalles". O gasesti de asemenea pe forum. Chiar si la mine pe topic ai sa gasesti explicatiile pe care eu la randul meu le-am primit de la colegii de aici si chiar poze, daca nu ma insel, puse de mine. Din experienta iti spun ca nu te costa mare lucru si de confectionat iarasi nu e mare smecherie. Poate nu o sa iti iasa bulele exact din prima, nicio problema, faci alta compozitie, lipesti componentele mai bine si pana la urma ii dai de cap. Repet, daca nu as fi avut experienta eu insumi, nu as fi postat.
Bref, cum zice frantuzu', rabdare, ciclare ca la carte, NU mai lua pesti, baga plante treptat, de la petshop sau de pe forum, donate/cumparate (nu vei regreta raportul pretul/calitate), apoi, incet-incet, restul... Bafta si asteptam poze, ca se stie "o poza face cat una mie cuvinte". Parerea mea, buna sau rea.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/10/2010 00:05:05

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: