Hmm destul de complicat

Nu esti carcotas, este ceva problema cu plantele, poate mai multe

...
- filtrare slaba, un filtru intern care invarte cred 400 l/h, care se vede si in imagine, am scos ce avea prin el si e umplut cu inele ceramice, plus ceva perlon jos ca sa opreasca mizeria cat de cat sa ajunga in inelele ceramice... capacitatea dupa cate se vede e cam mica, nu cred ca e 1L acolo. zilele astea am bagat inca un filtru mic, pe care il aveam acasa, strict pentru valurire.
- sunt plante easy dar nu as putea sa spun exact ce plante sunt, dar voi incerca: am cred ca bacopa in colturile din spate, apoi pe tot geamul spate am ce vallisneria mai mica care se inmulteste mai ceva ca iepurii, un echinodorus in mijloc (de fapt cred ca sunt vreo 4, ca dupa ce l`am scos din vasul cu care l`am luat l`am plantat direct fara sa le mai separ). Am ceva crypto si in stanga si in dreapta, din alea ieftine, mai am plantele din coltul din fata care nu stiu cum se cheama, am facut rost de ele in liceu (acu 12 ani) impreuna cu un coleg, de la gradina botanica din Iasi, direct din bazin

). si mai am ceva plante grupate in tufe care original sunt mai mici, au frunza verde sus si rosiatica jos, doar ca la mine s-au dezvoltat ca nebunele inainte de o replantare cand a fost neglijat un pic acvariul si au devenit mult mai mari decat am vazut vreodata

si rosu de dedesubt este foarte putin vizibil. Si astea sunt cam toate plantele din acvariu.
- substratul, nimic deosebit, am nisip vreo 3 cm peste care am "pietris acvariu" 2-4 mm, ceva punga de 2.5 kg de la zoo center, am vreo 2 din alea tot in strat de cam 3 cm. ah si am o tona de melci de substrat prin el

daca mai traiesc ca nu i`a mai vazut pe sticla de cand am pus pietrisul nou, inainte aveam ceva cu granulatie mult prea mare, pe care l`am scos si am lasat doar nisipul peste care am pus pietrisul nou.
- nu am instalatie de CO2, pun zilnic cate 5mm easy-life carbo la 130l, si saptamanal 12mm de profito si 12ml de ferro, pentru ca am inteles ca de aia devin unele frunze galbui si apoi mor incet... Problema e ca pana acu cateva zile mereu am avut furtunasul care baga bule in acvariu, astfel EL carbo a devenit practic inutil... Sa vedem in perioada urmatoare daca se imbunatateste ceva la calitatea plantelor... Ele se dezvolta, dar nu asa frumos cum ar trebui.
- schimburi de apa fac saptamanal, cate 40l, apa care o las 2 zile la declorinat. filtrul il curat doar in apa pe care o scot din acvariu la schimburi. nu bag nici o aditie la schimburile de apa, si nu am facut niciodata teste, in primult rand ca nu prea mi le`am permis si in al 2`lea rand ca nu am avut niciodata pretentii de aquascaping, ci doar sa fac o jungla de plante si sa le mearga bine pestilor

...
De`a lungul anilor am avut diferite aranjamente prin acvariu, dar nimic deosebit, deoarece nu prea am cum sa fac ceva deosebit in 25cm latime, chiar daca am inaltime de 60 si lungime de 90. daca are cineva ceva idei as putea incerca

Chestie e ca as vrea anul asta sa fac un acvariu nou si mult mai mare, nu stiu inca exact pentru ce pesti si daca va fi plantat sa nu (am avut de`a lungul anilor de toate si ciclide, si piranha in celalalt acvariu, asta mereu a fost cu plante si pesti pasnici, cand l`am facut acu 10 ani, a fost gandit pentru scalari, din aceasta cauza si inaltimea de 60)... Ideea e ca nu as vrea sa investesc prea mult in asta tinand cont ca voi face unul nou iar la cele actuale voi renunta, datorita lipsei spatiului...