Author |
Message |
AlexandruB
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/01/2017 07:59:57
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
AlexandruB
Junior member
IP:
|
Salutari tuturor ! Intrebarea si nelamurirea mea ar fi : incerc sa cresc in bazin Corry si Ancistrus. Nelamurirea mai exact este daca au ceva cerinte care imi scapa dat fiind ca nu imi supravietuiesc in bazin. Am un acvariu de 65 litrii ciclat care este in functiune de aprox 6 luni , substrat doar pietris, temperatura apei este de 25-26 grade , filtrarea externa( o cutie de siporax mini, turba plus ceramica plus jbl micromec plus pompa de 1200 l/h ) , plante naturale doar ceva Moss momentan ( fertilizez cu putin jbl ferropol) restul cateva artificiale ( de care usor usor incerc sa scap ) , de curand am facut cateva teste de apa, schimb 12 litrii saptamanal( tratata cu putin easy life filter medium) si aspir substratul de doua ori pe saptamana. . In acvariu mai am 6 neoni care merg foarte bine( ii am de la inceput) si 2 molly ( de vreo 2 luni ) . Am adaugat 2 ancistrusi unul alb pui for mic si unul galben ceva mai mare care din pacate au murit ambii.( au fost aclimatizati aprox o ora timp in care am pus constant apa din bazin ) Aceeasi soarta o au si Corry daca pun in bazin .( max cateva zile ) . Posibil sa fie apa prea dura din zona .. Rasnov oras langa Brasov . A mai trecut cineva prin asta ? Apa la Rasnov vine din izvoarele din zona montana.
Testele au iesit destul de ok . O sa pun cateva poze poate sunt de folos.
Rog cateva sfaturi pareri intrucat am senzatia ca ma lupt cu morile de vant si pasul urmator este restart la tot.
|
|
|
 |
Lucian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/01/2017 10:52:59
|
Lucian
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d5a4e20742511cfdef40f.jpg)
IP:
|
Testele alea nu sunt bune de nimic.
daca iti traiesc in bazin neoni, nu cred ca sunt probleme cu apa. Pune o poza cu bazinul. Ce tip este nisipul - substratul? Stiu foarte bine zona (de 17 ani in fiecare vara merg de cel putin o data pe an la Magura  ), dar nu stiu cum este apa de la retea din oras. Nu ar trebui sa fie probleme cu duritatea apei care sa actioneze asa de repede. Cand faci aclimatizarea ai bagat si punga cu noii locatari in bazin - ca sa faci si o reglare a temperaturii? Cum i-ai transportat de la locul unde i-ai cumparat, mai ales acum cu temperaturile astea scazute?
|
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
|
|
 |
AlexandruB
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/01/2017 11:31:03
|
AlexandruB
Junior member
IP:
|
Multumesc foarte mult pentru faptul ca imi oferiti suport in aceasta problema .
Voi incerca sa fiu cat mai explicit si punctual laintrebarile de mai sus . In momentul in care am cumparat pestele am parcat masina chiar la intrarea in magazin iar timpul petrecut afara sa spunem ca nu a depasit 3 minute . Durata transportului este de aproximativ 25-20 minute cu masina personala in care sunt constant aprox 20-21 de grade. Din punct de vedere aclimatizare am ajuns acasa si am procedat ca de obicei - mai exact introdus punga in bazin, dupa aprox 15 minute am inceput cu seringa sa introduc apa in punga asta timp de aproximativ 30 minute, dupa care am mai golit 50% din punga si am continuat sa adaug usor cu seringa apa din bazin inca pana a completa cei 50 % din apa scoasa . Total timp aclimatizare undeva la o ora , dupa care am scos pestele din punga cu minciocul pentru a nu elibera apa din punga in bazinul principal .
Ca si comportament al pestilor am observat ca stau destul de inerti si in general pe geam in partea superioara a bazinului de multe ori cu o tendinta de a scoate usor capul la suprafata .
Substratul folosit este un substrat cumparat din Animax, de culoare neagra ( marunt ) combinat cu foarte foarte putin deschis la culoare ( tot Animax ) . Mentionez ca am avut o piatra in bazin pana acum o saptamana pe care am scoso , piatra care a fost fiarta in prealabil dar care provenea din apa de munte din zona . Din punct de vedere al cantitatii de pietris - undeva la aprox 3 kg per total // pe suprafata acvariului un maxim 1-2 cm pietris fara substrat fertil .
|
|
 |
Radu_B
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/01/2017 15:14:02
|
Radu_B
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3c30bc3ec05967d33995f258b184fabb.png)
IP:
|
Nu prea inteleg faza cu pompa de 1200 l/h la 65 de litri. Cum mai exact faci filtrarea?
Poti pune o poza?
|
|
 |
AlexandruB
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/01/2017 16:53:06
|
AlexandruB
Junior member
IP:
|
Este un filtru construit in sensul in care folosesc o pompa de 1200l/h care scoate apa din bazin o trece prin recipient/filtru ( aprox 2 litrii capacitate) pe exact acelasi principiu ca si la un filtru estern dupa care este difuzata in bazin printr-un tub perforat la suprafata apei pentru a valurii suprafata acesteia cat mai uniform . Am folosit o pompa cu un debit mai mare pentru a duce suficient de bine apa prin toate mediile de filtrare introduse in filtru. . O sa incerc sa revin si cu o poza .
|
|
 |
AlexandruB
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/01/2017 18:11:11
|
AlexandruB
Junior member
IP:
|
Filtrul intrarea in partea superioara si iesirea in partea de jos a filtrului.
This message was edited 1 time. Last update was at 26/01/2017 18:11:33
|
|
 |
AlexandruB
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/01/2017 09:08:11
|
AlexandruB
Junior member
IP:
|
Nici o opinie ? ...
Cred ca in cele din urma o sa merg pe incercare si probabil o sa fac in scurt timp un restart si o reamenajare .
O sa mai am nevoie de un vas in care sa pot tine pestii macar o saptamana pana cand va fi gata de populat noul setup . Sper sa nu am pierderi si in randul vechilor locatari ai bazinului prin aceasta schimbare .
|
|
 |
happy hippo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/01/2017 10:17:55
|
happy hippo
Junior member
IP:
|
Salutare
Nu este normal sa stea in partea de sus pestii. Incearca sa pui iesirea de la filtru sa valureasca suprafata apei. Primii doi ancistrusi mi-au murit si mie, pana mi-am dat seama ca trebuie sa oxigenez mai bine apa.
Incearca sa nu mai bagi tratament pentru apa. Clorul se scoate lasand apa 24 de ore in vas cu gura larga, sau in cateva ore cu o piatra de aer.
|
|
 |
AlexandruB
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/01/2017 10:53:56
|
AlexandruB
Junior member
IP:
|
Partea ca naiba de ciudata este ca doar cei doi ancistrusi au avut problema asta cu statul la suprafata . Ce e drept ieri facand ceva curatenie in bazin si stergand peretii acvariului am observat ca apa desi la suprafata se valureste destul de bine zic eu ( o sa incerc pe seara sa revin cu o poza ) chiar pe toata lungimea bazinului dintr-un tub perforat , exista o pojghita usor uleioasa care persista. ( chiar si cand misc cu mana apa la suprafata raman urme pe luciul apei ) . E foarte posibil si aceasta sa fie o cauza insa cum as putea rezolva problema si sa scap de acea pelicula ?
Apa de obicei o las in galeata la statut si 2-3 zile . O sa incerc sa renunt si la a pune tratament pentru apa ci doar fertilizantul .
|
|
 |
koala
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/01/2017 11:17:58
|
koala
Batran si obosit
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7f6ffaa6bb0b408017b62254211691b5.jpg)
IP:
|
Pelicula "uleioasa" este un film bacterian... arata ca bazinul nu este ciclat si arata un dezechilibru.
Se curata cu servetele de hartie puse pe suprafata apei... le asezi incet, ca sa pluteasca si apoi "le tragi la mal", cum ar veni. Repeti zilnic, de cateva ori.
Poti sa ridici tubul ala perforat mai sus de nivelul apei, in asa fel incat "jeturile" de apa sa sparga "pojghita" aia. Asta, ca solutie temporara. In mod normal e suficient ca apa sa fie "valurita".
|
Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020) |
|
 |
AlexandruB
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/01/2017 11:55:21
|
AlexandruB
Junior member
IP:
|
Voi incerca sa ridic tubul o idee mai sus pentru a agita si mai puternic suprafata apei si voi pune in practica si varianta cu servetelele pentru a scapa de aceasta pelicula.
Acum ce ma surprinde este faptul ca ar putea fi acvariul neciclat - este un bazin pus in functiune de aproximativ 6 luni , unde apa este perfect limpede atat cu exceptia ca am remarcat de cateva zile acest film uleios.
In afara de a il aduna cu servetelul si de a ridica jeturile de apa mai sus ar mai exista vreo recomandare pentru a putea scapa de acest fenomen ? ca ar trebui impiedicata cauza ma gandesc in primul rand , pentru ca ulterior sa nu mai apara .
Multumesc !
|
|
 |
koala
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/01/2017 12:26:50
|
koala
Batran si obosit
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7f6ffaa6bb0b408017b62254211691b5.jpg)
IP:
|
Filmul bacterian nu inseamna doar bazin neciclat (desi acolo se intalneste frecvent aceasta situatie).
Poate fi si de la un dezechilibru chimic, asa cum am zis mai sus... de exemplu, prea multa hrana ramasa nemancata & descompusa => o explozie a coloniilor de bacterii.
Tu trebuie sa fii acela care "se prinde" ce e gresit... gandeste-te si fa legatura cu vreo modificare recenta in rutina zilnica a bazinului.
Oricum, treaba cu servetelele de hartie functioneaza. Incearca d-alea mari, de la "rola".
|
Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020) |
|
 |
AlexandruB
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/01/2017 13:33:44
|
AlexandruB
Junior member
IP:
|
De curand fertilizez cu foarte putin apa la schimburile saptamanale ...sper sa nu fie asta problema care ar putea genera o astfel de situatie . O data cu fertilizarea am pus in apa si filter medium ( Easy Life ) . Sa incerc sa renunt la filtermedium si sa fertilizez f putin intrucat inca nu am suficiente plante in bazin ?
|
|
 |
AlexandruB
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/02/2017 08:16:41
|
AlexandruB
Junior member
IP:
|
Este normal ca ancistrusul sa iasa din cand in cand la suprafata? Am un nou locatar in bazin cam de 3 zile si observ ca la vreo 5 minute da sa se ridice la suprafata dupa care revine si se prinde de sticla ( inainte de a iesii la suprafata scoate cateva bule de aer) . Cea mai mare parte a timpului este prins de sticla (90%) dar nu este inert este destul de activ
.
Este motiv de ingrijorare ?
|
|
 |
AlexandruB
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/02/2017 17:34:11
|
AlexandruB
Junior member
IP:
|
Nimeni nu imi ofera o parere dintre colegii care detin si cresc astfel de pesti ? La ancistrusi ma refer ....
Multumesc !
|
|
 |
Silviu Man
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/02/2017 14:25:57
|
Silviu Man
Aqua Man
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3d127bfaea921dcdb38685db1cf60c42.jpg)
IP:
|
Salut! Am avut ancitrus in urma cu ceva ani si am avut exact aceeasi problema. Ancitrus-ii sunt mincatori de alge dar si de depuneri organice de pe substrat pesti care, in conditii normale, isi duc traiul in zona profunda a acvariului. Au un comportament specific acestor pesti (ca si Otocinclus) adica se deplaseaza pe substrat cu o anumita frecventa apoi se opresc pentru o perioada si apoi o iau de la capat. Problema este aceea ca, fiind pesti de fund, traiesc exact in zona in care apa se altereaza cel mai rapid si unde ajung toate resturile din dejectii sau din hranire. Trebuie stiut ca ei prefera un pH sub 7 si o duritate foarte mica (2-10 dGH). De asemenea, au nevoie de o buna oxigenare a apei. Asadar, problema este ce conditii ii creezi la nivelul la care el isi petrece, in mod normal, timpul. Atentie la cita mincare introduci in apa, ca sa fie mincata in mare parte inainte sa se depuna pe fund, atentie la oxigenare si la schimburile de apa, mai cu seama la curatarea substratului. Inca ceva : din recomandarile furnizorilor, Ancitrus sp. are nevoie de un bazin de apa de min. 80 de litri. Problemele pe care eu le aveam erau datorita faptului ca aveam un acvariu de 60 de litri (cu 2 Ancitrus !!!!!), aveam carasi dar o buna parte din mincare ajungea pe fundul apei si, mai presus de toate, nu oxigenam cum trebuie apa. Daca gresesc undeva, rog colegii mai experimentati sa ma corecteze.
|
Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati
In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist |
|
 |
AlexandruB
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/02/2017 16:38:38
|
AlexandruB
Junior member
IP:
|
Multumesc mult pentru opinia ta care imi va fi de ajutor .
Voi mai face cateva incercari intrucat in continuare nu reusesc sub nici o forma sa imi adaptez in bazin un ancistrus desi as avea nevoie de unul si mi-as dorii mult sa ii pot oferii conditii .
Duritatea apei este drept ceva mai mare in zona insa din testele efectuate pare sa fie ceva mai ok si mai mult decat atat ma gandesc ca nu sunt singurul il zona care vrea astfel de peste .
|
|
 |
|