[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebare  XML
Forum Index » General info
Author Message
viviparu'
Senior member

IP:

Salut tuturor,

m-ar interesa si pe mine cam ce tip de material plastic pot folosi pentru a construi un filtru interior cam cum au acvariile Juwel. Ma intereseaza daca a construit cineva si ce tip de material a folosit astfel incat sa nu fie toxic pentru pesti. De asemenea m-ar interesa daca tipul de material plastic poate fi lipit cu silicon pentru acvarii si unde pot gasi in Bucuresti asa ceva.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

Problema nu-i data atat de materialul plastic folosit cat de adezivii folositi. Cu alte cuvinte poti folosi linistit orice material plastic uzual... hmm, oare si policlorura de vinil? (Mda.. asta e carcinogena...).
Problema e cu polietilena care nu se lasa lipita cu nimic (deh, e vorba de lipire nu de ansamblare cu silicon )

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
viviparu'
Senior member

IP:

Salut Betta,

mie mi-a adus nevasta-mea de la servici niste bucati de plastic. E lucios pe suprafete dar mijlocul este oarecum poros. Merge taiat, gaurit, si l-am lipit cu silicon pentru acvarii. L-am lasat 6 ore la uscat apoi l-am pus de proba in acvariu, ca sa vad cum merge. Problema este ca vreo 8 pesti au murit. Sa fie de la plastic? Sa fie de la bureti, care erau noi(i-am fiert in apa)? Sa fie de la faptul ca ar fi trebuit sa las mai mult siliconul sa polimerizeze? Este siliconul toxic, sa zicem, in primele 24 de ore?
N-am nici cea mai vaga idee.

[Email]
viviparu'
Senior member

IP:

Si mai e ceva. Am scos filtrul facut de mine si am pus la locul filtrul cel vechi+schimb de apa. Pestii mei, care dimineata erau inebuniti sa le dau de mancare stau acum fie pe fund, fie langa filtru, in coltul acvariului. Nu le arde de mancare de nici o culoare. Ceva s-a intamplat. Asta e clar.

[Email]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

Siliconul contine acid acetic din cate stiu... dar precum vad tu nici n-ai asteptat opinii la postul tau... ce te costa sa lasi constructia la uscat si apoi in apa cateva zile?
Daca buretii i-ai fiert si daca mai erau si anume pentru acvarii nu cred ca poate fi de la bureti. (Buretii contin fenoli?)

Probabil ca e vorba de un soc de pH (atat scadere la introducerea siliconului cat si revenire la schimbul partial de apa).

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

viviparu'"]Problema este ca vreo 8 pesti au murit. Sa fie de la plastic? Sa fie de la bureti, care erau noi(i-am fiert in apa)?[/quote:5e079b3d0b wrote:Buretii erau de la vreo fabrica de mobila, folositi la canapele? Daca da' sint tratati cu tot felu' de chimicale impotriva insectelor ....... am patit-o .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
viviparu'
Senior member

IP:

Buretii ia-m cumparat din Obor de la vanzatorii de acvaristica. Cred ca Betta are dreptate in legatura cu siliconul. Trebuia sa am rabdare.

[Email]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

Pestii tai au suferit o intoxicatie de la silicon, probabil o sa-ti mai moara cativa.Orice lipitura de silicon este toxica.Fa schimburi masive de apa 50-60 % zilnic cateva zile.Lipiturile se lasa la uscat cateva zile intre 3-14 zile (in functie de grosimea lipirii) dupa care se lasa scufundate in apa cateva zile , timp in care se schimba apa zilnic.Deci nici vorba ca in cateva ore sa trantesti un obiect lipit cu silicon intr-un recipient cu vietati.

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

A, si referitor la intrebarea din capul topicului:poti folosi plexit (gasesti transparent sau alb), ar trebui sa gasesti si lipici special pentru el, daca nu, poti lipi cu silicon, eu unul asa am facut.Inca nu pot sa-ti confirm cat sunt de rezistente lipiturile (le-am lasat de 3 zile la uscat).Sau, daca-ti convine din punct de vedere estetic poti folosi sticla de 4 mm.Sau placi de PVC (desi am citit articolul linkuit de Betta, credeam ca PVC este netru d.p.d.v. chimic, se pare ca nu e asa, dar atunci cum de se gasesc tevi de PVC pentru instalatiile de apa ?)
Oricum plexitul si placile de PVC le poti gasi la firmele care se ocupa de firme luminoase (preturile sunt babane).Tot la o firma din asta am gasit si lipici rezistent la apa, dar nu stiau ce sa-mi spuna despre toxicitatea adezivului respectiv :o .Spuneau ca este pe baza de cianura .Poate ca dupa uscare+lasat in apa X zile nu mai e toxic, dar asta nu stim pana nu ne spune cineva mai in cunostinta de cauza

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
viviparu'
Senior member

IP:

siliconu` wrote:Pestii tai au suferit o intoxicatie de la silicon, probabil o sa-ti mai moara cativa.Orice lipitura de silicon este toxica.Fa schimburi masive de apa 50-60 % zilnic cateva zile.Lipiturile se lasa la uscat cateva zile intre 3-14 zile (in functie de grosimea lipirii) dupa care se lasa scufundate in apa cateva zile , timp in care se schimba apa zilnic.Deci nici vorba ca in cateva ore sa trantesti un obiect lipit cu silicon intr-un recipient cu vietati.

Vezi, aici am gresit. Nu am stiut ca siliconul pentru acvarii e toxic pentru pesti, nici macar nu am banuit, de unde si faptul ca n-am intrebat inainte.

Schimburi de apa deja am inceput sa fac. Sper ca pestii sa-si revina. Oricum o sa-mi dau seama pentru ca or sa inceapa sa aiba pofta de mancare de dinainte de incident.

[Email]
viviparu'
Senior member

IP:

Revin cu noutati: dupa schimburi de apa repetate pestii se pare ca icep sa-si revina. Le-am administrat si niste Sera Fishtamin ca sa-i vitaminizez un pic. Azi dimineata majoritatea erau voiosi si cu pofta de mancare. Fltrul home-made l-am pus in apa si o sa-l las acolo trei-patru zile. Sper sa nu mai am surprize.

[Email]

Forum Index » General info
Go to: