[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
constructie reactor co2 de la A-Z  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
roby
Member

IP:

buna ,am tot citi pe forum despre reactoare si cum se executa dar tot am nelamuriri.....poate cineva sa explice sau sa puna o schita cu un asemenea reactor si sa explice si pentru cei incepoatori cum se monteaza si foloseste?multumesc anticipat
eflorian
Junior member
[Avatar]

IP:

Poti vedea o instalatie de CO2 facuta de mine in galeria personala. In functie de materialele de care dispui o poti adapta la nevoile tale.

galeria mea
[Email]
roby
Member

IP:

am vazut si mai devreme aceasta poza doar ca nu reusesc sa o maresc...acuma ma intereseaza si cum functioneaza acesta instalatie...cum intra bulele de co2 in acel furtun din acvariu?
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

...saracie mare neica si in Israel
Cred ca s-au inchis acum cu tulburarile astea mai toate petshop-urile si nu mai gasesti nimic. Am auzit ca se plateau (la producator) sume exorbitante pentru un reactor de calitate exacutat de o firma israeliana undeva la 16 dolari Nici nu ma gandesc la cate privatiuni te-ai expune pentru cumpararea unui reactor la acest pret.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

... si eu zic sa nu te complici aiurea ... cumpara un reactor si fa-ti treaba linistit cu el ... am vazut in alt post ca nu stii cum poti sa mai adaugi inca un tub de neon la capac ... deduc de aici ca nu prea esti genul "maini indemanatice" [ si asta nu e ceva rusinos si nici nu e vreun repros ], asa ca ma intreb de ce te-ai complica sa incerci construirea unui reactor de CO2 ? ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
roby
Member

IP:

hai sa-ti explic cam cum e pe aici pe la magazine....toti incearca sa te insele si sa-ti vinda marfa de calitatea a 3 nici macar de a 2,asa ca dupa ce am fost prin mai multe magazine m-am decis sa imi fac o instalatie de unul singur.....nu poti sa ai incredere in nici u vinzator ,toti iti spun ca marfa lor e de calitate si cealalta nu....acuma cind eu sint la inceput si nu am nici un prieten care sa se ocupe cu asa ceva pe cine ar trebui sa cred?

asa ca am citit aici pe forum ca reactoarele home made dau rezultate si as vrea sa incerc si eu...doar ca imi trebuie mai multe explicatii,atita tot..
roby
Member

IP:

culmea e ca sint destul de indeminatic...am construit tot felul de terrarium pentru serpii mei...dar eu intai prefer sa ma documentez daca se poate iar apoi sa ma apuc de lucru....

si spre exemplu sa vedeti ce indeminateci sint si vinzatorii astazi m-am dus la magazin de unde mi-am cumpart acvariumul si l-am intrebat pe vinzator cum pot sa mai adug un neon...raspunsul lui a fost simplu sa mai cumpar un transformator si sa leg un neon de intaritoarele de la acvarium....doar ca asta ma obliga sa scad cel putin 10 cm din nivelul apei si nu vreau....de aceea am intrebat daca mai sint si alte posibilitati
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

... eu nu zic ca n-ai dreptate, insa poti evita foarte usor "tepele" cumparand produse recunoscute, produse "de firma" ... colegii nostri de forum te pot indruma lesne catre anumite produse [ firme, modele, etc ] care sa-ti ofere satisfactie si care sa nu fie "plesneli" ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
guleag
Junior member
[Avatar]

IP:

roby wrote:hai sa-ti explic cam cum e pe aici pe la magazine....toti incearca sa te insele si sa-ti vinda marfa de calitatea a 3 nici macar de a 2

atunci hai sa vezi cum e pe acasa..calitate ! unde? nicaeri
e efectiv la fel ..ce nu intelegi tu aici e ca asta e sufletul comertului..nu esti obligat sa cumperi...
si eu m-am tot chinuit cu magazinele cam la orce produs imi doream..
nu il gaseam la vanzare..luam detalii de pe net si mergeam pregatit si faceam comanda..in prealabil il lasam sa imi explice ca e mult mai rau ce vreau eu si ca nu e bun ..atunci sustineam ca daca e mai rau e mai ieftin si imi doresc aia :-) sa vezi fete la ei dupa
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Draga, roby eu am facut cred ca vreo 5-6 reactoare de co2 si vrei sa afli rezultatul ( ce am gasit pe net proiecte si chiar un proiect de al meu ) personal
REZULTATUL A FOST timp pierdut banii mai multi cheltuiti, calitate indoielnica (eu fiind un tip pretentios) , rezultate sub asteptari
Asa ca apeleaza la firme care , au timp ,CA doar sunt in timpul serviciului si crede- ma stiu ce fac si fac mult mai bine

Ogar batrin dar.... cu miros fin
yoyo
Junior member

IP:

Imi recomandati o instalatie co2 de la zooplus.ro pentru un acvariu de 80 L si una pt unu acvariu de 400-500 L pt viitor

PG -- Linkuri cu si despre acvaristica
Speak Professional
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

yoyo wrote:Imi recomandati o instalatie co2 de la zooplus.ro pentru un acvariu de 80 L si una pentru unu acvariu de 400-500 L pentru viitor
...culmea :-) mai greu imi va fi pentru cel de 80 de l. Da-mi te rog niste dimensiuni si eventual un buget maxim si se rezolva

yoyo
Junior member

IP:

acum 5 minute am primit oferta de sticla... in cateva zile imi fac 150

100x50x30

deci pentru asta e mai urgent.

Nu am un buget fixat dar cu cat e mai ieftin cu atat mai putini bani trebuie sa pun deoparte.

Speak Professional
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

yoyo wrote:
100x50x30

Stai nu da comanda! Nu te grabi. Dimensiunile sunt date in sistem romanesc sau american. Adica 50 e H sau l iar 30 e W sau l ?
Daca 30 e latimea e pacat ...daca 30 e inaltimea ...e la fel Hai sa vedem impreuna poate mai putem "trage" de el un pic.
P`orma discutam si de CO2 eftin` si bun

yoyo
Junior member

IP:

Lungime 100
Inaltime 50
latime 30

Speak Professional
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

yoyo wrote:
latime 30

Acum intrebare: nu mai ai cum sa tragi de ea macar pana la 45? E mult mai bine pentru acvariu plantat si in contextul intrebarii tale chiar si pentru reactor.

yoyo
Junior member

IP:

Sticla asta o are un prieten taiata de 8 mm cu 1.500.000. Cred ca o sa o cumpar pe asta.

2 bucati de lungime 980 mm si latime 550 mm (fetele acvariului)
2 bucati de lungime 400 mm si latime 550 mm (laturile acvariului)
1 bucata de lungime 980 mm si latime 418 mm (baza acvariului)
4 bucati de lungime 960 mm si latimea de 40 mm intarituri

Speak Professional
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Ia legatura cu g.g. care cu siguranta o sa-ti faca o combinatie potrivita in functie de ce au pe stoc acum.
Nu ar fi relevant sa -ti dau eu cu copy /paste dupa lista lor de preturi caci poate in functie de combinatia aleasa se discuta altfel.

dadu
Member
[Avatar]

IP:

pentru nu a deschide alt topic vreau si eu o parere, vreau sa iau un kit co2 de la tetra si voi face eu ce mai trebe, acvariu are 66 litri efectivi si ma intereseaza co2-ul in principal pentru scaderea PH-ului din acvariu care la mine conform unor masuratori cu testul tetra pare a fi ceva intre 8 si 9. iar la robinet este la fel . Cam in ce masura poate scadea co2-ul ph-ul ?
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

dadu wrote:Cam in ce masura poate scadea co2-ul ph-ul ?
pH-u' va scadea in functie de cit CO2 bagi. Da' clopotu' ala de la Tetra nu cred ca te poate ajuta. Are putere de dizolvare mica .

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: