[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Primul meu setup - acvariu pentru Scalari  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
Pterophyllum
Senior member
[Avatar]

IP:

Ok. Multumesc mult, mult, mult!
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Si eu sunt pentru tamponare.
[WWW]
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Sa pui pestele pe o carpa umeda ;)
[WWW]
Pterophyllum
Senior member
[Avatar]

IP:

Vesti bune! pana a doua zi cand voiam sa mut Scalarul, nu mai avea acei norisori, asa ca l-am lasat in acvariul mare Zona respectiva este lucioasa acum.
Cred ca trebuie sa fac schimburi de apa mai dese, si nu doar o data pe saptamana.
Cam asa mai arata puii... Varsta: 37 zile.
[Thumb - DSC00191.jpg]

[Thumb - DSC00142-.jpg]

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Sistemul imunitar a invins
Fa schimburi zilnice de apa: este mai usor sa schimbi zilnic 2-3 litri de apa, schimbarile in chimia apei sunt mai mici si mai sunt multe alte beneficii. Dupa ce la gasesti, cauta pe aici pe unde se vorbeste de schimbul de apa la picatura

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Pterophyllum
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu ma gandeam sa schimb 15 litri o data la 3 zile, chiar le am pregatite pentru seara asta. De maine o sa schimb cate 5 litri in fiecare zi si o sa aprofundez si tema propusa Multumesc!!
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

lasi apa de pe o zi pe alta. Cum ai pus o canistra de 5 litri o umpli si o lasi la aerisit pana a doua zi si tot asa...

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Pterophyllum
Senior member
[Avatar]

IP:

Am inteles. Asa faceam inainte, cand pestii stateau in acvariul mic. Las canistra (bidon 5L Bucovina ) la aerisit dar adaug si solutie pentru declorinare.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/11/2015 19:58:51

Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu mai ai mormolooooooooci!

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
Pterophyllum
Senior member
[Avatar]

IP:

Hehehe!!! nici mormoloci, nici Scalari undercover!! Acum arata a ce trebuie
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Pterophyllum wrote:Am inteles. Asa faceam inainte, cand pestii stateau in acvariul mic. Las canistra (bidon 5L Bucovina ) la aerisit dar adaug si solutie pentru declorinare.

Nu mai baga chimicale in apa. Clorul (daca s-ar mai pune dar din ce stiu eu 90% din regiile de apa nu mai pun nimic) se elimina in 24 ore. Nu umple bidonul pana sus pentru ca aria de contact cu aerul sa fie cat mai mare.
Pterophyllum
Senior member
[Avatar]

IP:

Lucian wrote:Nu mai baga chimicale in apa. Clorul (daca s-ar mai pune dar din ce stiu eu 90% din regiile de apa nu mai pun nimic) se elimina in 24 ore. Nu umple bidonul pana sus pentru ca aria de contact cu aerul sa fie cat mai mare.

Hmmm.... pana acum am folosit Sera Aquatan - Bio Protect Formula. In afara faptului ca elimina clorul, scrie ca leaga metalele grele si mai are cateva componente cica benefice pentru pesti si anume: iod, magneziu, vitamina B.... Acum, nu as avea nimic impotriva sa nu mai folosesc pentru ca sunt de parere ca, cu cat este totul mai natural cu atat mai bine...insa daca clorul se elimina in 24 ore (conform buletinului de analiza Apa Nova, exista in apa clor rezidual liber 0,14 mg/l), restul ce mai contine apa de la robinet este safe pentru pesti?
Inainte tineam apa in bidoane taiate in partea de sus ca sa aiba o suprafata deschisa mai mare .

This message was edited 1 time. Last update was at 03/11/2015 21:09:06

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Daca vrei sa fi sigura de eliminare a clorului pune un furtunel de aer in bidonul cu apa. Clorul nu face NICI o legatura stabila - am lucrat in Combinatul Chimic Giurgiu 3 ani - faceau clor si produse clorosodice... Prin agitatie clorul se elimina in aer... Eu am un un filtru si schimb la picatura apa - acum ~100l/zi (bazin de 350 l net) iar cand aveam discusi schimbam 100% zilnic.

Cam toate solutiile care sunt pentru neutralizarea clorului utilizeaza tiosulfat de sodiu (fotografii mai batrani stiu ca asta era substanta utilizata in developarea pozelor/filmelor - dizolva argintul si in minerit la dizolvarea clorurilor de argint, mai este utilizat in industria vinului pentru limpezire ) Din contra, crescatorii de discusi "acuza" tiosulfatul ca "ataca" mucusul care este secretat pe pielea lor. Nesimtirea celor care vand aceste substante este nemasurata: cu echivalentul a 5-10 bani neutralizezi 100 litri de apa

Pentru protectia pestilor gasesti si alte produse mai "naturale".

LE: a nu se intelege ca produsele respective sunt proaste dar recomand sa le utilizati cu moderatie si doar cand suntem nevoiti.

LLE: cu o investitie mica poti sa "prepari" apa buna pentru pesti direct de la retea si ai si apa de baut buna: http://wts-online.ro/filtre-apa-acvariu/microfiltrare-acvariu/filtru-apa-potabila-sedimente-ceramic-si-carbune-activ Cand vorbesti cu ei la telefon le ceri si fitingaraia sa racordezi filtrul la reteaua de apa de sub chiuveta, eventual un robinet la capat...
Are filtrare mecanica, are ultrafiltrare pana la nivel de bacterii dar nu scoate calcarul si magneziul si mai are si un filtru de carbune activ care neutralizeaza clorul si nu numai...

This message was edited 2 times. Last update was at 03/11/2015 22:39:40

stefanp
Moderator

IP:

Lucian wrote:fotografii mai batrani stiu ca asta era substanta utilizata in developarea pozelor/filmelor - dizolva argintul [...]mai este utilizat in industria vinului pentru limpezire

Ia zi matale sincer, la ce ai folosit-o mai mult?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Pterophyllum
Senior member
[Avatar]

IP:

Lucian, iti multumesc mult pentru lamuriri. De maine o sa le pun apa fara solutie. Intentia mea era sa le fac un bine... desi uneori si eu ma intrebam cum de 1ml solutie purifica 5 litri de apa. Daca stii ceva bun si esential de adaugat in apa pentru ingrijirea lor te rog sa imi spui.

Foarte tare acel filtru!! Multumesc pentru link!! Luna viitoare o sa il cumpar. Ce ma bucur ca apa lor va fi sigur buna!!

This message was edited 1 time. Last update was at 03/11/2015 23:17:03

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:
Lucian wrote:fotografii mai batrani stiu ca asta era substanta utilizata in developarea pozelor/filmelor - dizolva argintul [...]mai este utilizat in industria vinului pentru limpezire

Ia zi matale sincer, la ce ai folosit-o mai mult?

la vin niciodata smilie Uita-te pe etichete si vezi ca scrie micut, micut: "contine sulfiti" si ne doare capul...

Pterophyllum wrote:Lucian, iti multumesc mult pentru lamuriri. De maine o sa le pun apa fara solutie. Intentia mea era sa le fac un bine... desi uneori si eu ma intrebam cum de 1ml solutie purifica 5 litri de apa. Daca stii ceva bun si esential de adaugat in apa pentru ingrijirea lor te rog sa imi spui.

Ar purifica daca ai vedea dupa ce pui solutia aia ca sare ceva din apa Propiu-zis "leaga" clorul in substante mai putin periculoase, dar tot acolo ramane, ori eu spuneam ca orice combinatie a clorului este instabila => clorul se va degaja din acvariu Tot ce rezolvam este ca in acvariu au ramas substantele bagate ca sa purifice

Daca tot studiezi citeste si asta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/27423.page Nu uita ca poti obtine apa pura (mult mai pura decat cea vanduta la pet-uri ca apa plata) cu aceiasi instalatie... Eu am dupa partea de filtrare normala un T cu o iesire pentru acvariu si o alta ramura duce la filtrele multistadiu si un filtru de carbune care este doar pentru apa de baut

This message was edited 1 time. Last update was at 03/11/2015 23:33:36

Pterophyllum
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru toate informatiile, Lucian! O sa renunt la solutia albastra si ma pun sa studiez treaba cu filtrul .
Pterophyllum
Senior member
[Avatar]

IP:

Azi au inceput puii sa manance hrana uscata a parintilor!!! Am observat cum cativa muscau din bucatile mari, sau ce prindeau din zbor nu mai scuipau afara!! Nu toti fac asta, insa cred ca o sa invete unul de la altul. Desi o am pregatita, nu le voi mai da azi Artemia ca sa nu se razgandeasca .
Pterophyllum
Senior member
[Avatar]

IP:

Varsta pui: 41 zile.

Editat de Lucian: am mutat toate pozele de azi intr-un singur post
[Thumb - DSC01249.jpg]

[Thumb - DSC01254-.jpg]

[Thumb - DSC00709.jpg]

[Thumb - DSC00781-.jpg]

[Thumb - DSC00807--.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 05/11/2015 17:14:13

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Se formeaza si cresc foarte frumos. Bravos!
O parte din mancare sa fie sfaramata si incearca sa dai putin sa nu cada multa pe fundul bazinului. Mancare putina si dat mai des (daca se poate).

LE: intr-un post poti sa atasezi pana la 5 poze, nu trebuie sa faci mai multe posturi - se urmareste si mai usor... (este un buton un pic mai jos "Add another file" , atasezi noua poza si apesi inca o data pe buton si apare inca un camp prin care atasezi o alta imagine)

This message was edited 1 time. Last update was at 05/11/2015 16:26:46

Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Go to: