- Astia-s mici crustacee care traiesc prin gaurile pietrelor, printre boabele de nisip, in bureti, in sump, in kilu' meu... sunt peste tot! - Sunt detrivori, adicatelea se hranesc cu resturi... sunt benefici si denota ca bazinul e ok, dpdv chimic-biologic.
- Daca n-ai pesti care sa-i vaneze (mandarini, de exemplu), atunci ei prospera si prin acvariu... ii poti vedea noaptea, la lumina lanternei.
Nah, beleste ochiu'!
This message was edited 1 time. Last update was at 30/06/2016 19:17:32
Gramada in acvariu. Site-ul are o optiune prin care iti poate livra periodic o cantitate X. Varianta asta e buna pentru cei cu mandarini si pesti care ii vaneaza. Dar...asta e in lumea civilizata, la noi...
mirciulik wrote:Am gasit pe un site in UK. Daca vrei/vor mai multi facem o comanda. 250ml 12,79£, 500ml 23,99£. Asta doar pentru pozi, au o gramada de livefood. Transportul e beleaua penteu ca e prin FedEx overnight.
Daca e FedEx, mi-e teama ca nu va fi overnight. Iar UK era de fapt US.
Pavelescule, ce dai pentru o punga de copepozi?
mirciulik wrote:Am gasit pe un site in UK. Daca vrei/vor mai multi facem o comanda. 250ml 12,79£, 500ml 23,99£. Asta doar pentru pozi, au o gramada de livefood. Transportul e beleaua penteu ca e prin FedEx overnight.
Daca e FedEx, mi-e teama ca nu va fi overnight. Iar UK era de fapt US.
Pavelescule, ce dai pentru o punga de copepozi?
Chiar e UK si transportul e prin FedEx. Intr-adevar nu e overnight e 1-3 days.
Preluat de pe site
European Orders that contain live food are dispatched on Tuesdays via FedEx International Priority Service.
dan.pavelescu wrote:Ce sa mai.. la 2-3 zile transportul, nu cred ca mai supravietuiesc pozii.. Poate gasesc ceva pe plan local.
1) Bah, io am vorbit serios... du-te pe la cineva care are un bazin stabil si ia niste pietre cu imprumut... din sump.
2) Pe forum e cineva (waterlife) care are o hala cu multe bazine... vinde tot felu' de lucruri (vezi pe Bursa marina). Du-te pan' la el si roaga-l sa te-ajute cu niste pozi... la ce are acolo, nu o sa fie o problema sa adunati niste oratanii.
3) Promite-i marea cu sarea, lu' nentoo Andrei, si roaga-l sa te-ajute cu o punga de saracii d-alea... poate gaseste o masina care vine-n tara, poate le pune cu gheata si cu plm. Nu stiu, n-am alte idei.
N-am unde sa mai bag pietre, sumpul e aglomerat, acvariul e plin. Plm, am o traista de pietre si la nentoo Dragos, sta piatra aia la curat de vreo 7 luni.
Am vorbit cu Dottore, nu trebuie sa-i promit nimic, doar sa-i alimentez contul Numai sa zica ce si cum.
Am luat crapelnita pentru baboi la mine si am drum pe la televiziune. Daca mai esti acolo pe la 15:30, sa dai o fuga sa o iei.
Bolvane, iei pietrele si le ingramadesti printre celelalte... dupa 1-2 saptamani, le scoti de-acolo si le duci inapoi.
Tie-ti trebuie pozii care bantuie prin gauri, nu pietrele in sine!
PS: Suna-ma, cand esti prin zona... am algele si clipsu' ala.
This message was edited 1 time. Last update was at 01/07/2016 09:18:57
Bun, am scos pietrele de la tratament, le-am spalat bucata cu bucata cu dusul, sa se duca praful ala rezultat in urma tratamentului, ca sa le pot da la apa curata.
Pe unele pietre am observat ca inca mai exista tesut moale (corali, bureti, naiba stie ce). L-am smuls cu clestele, m-am uitat pe toate partile, dar presupun ca au mai ramas.
Sa-mi fac griji, sau s-o las asa?
P.S. otetul face minuni, am facut luna skimmerul Mai trebuie sa ma prind cum desfac pompa ca sa-i curat si rotorul, in rest e gata.
- Resturile alea se duc la tratamentu' cu clor, daca doriti si daca poftiti ... otetu' e doar pentru fosfatii din piatra.
- Da' io nu m-as stresa inutil... mortaciunile alea or sa te-ajute la ciclare, cand o fi sa fie.
Am primit de la mos Peti nisipul (ATI, cu granulatie 1,2mm). Sper sa-mi ajunga 40 de kile.
Am mai primit vitamine de la Aquaforest pentru corali si pentru pesti, ciorapi de schimb pentru sump, ciment pentru rockscape, flansele de trecere si o sticla de nopox de casa (nu m-am putut abtine si am luat 3 guri, am ajuns sa rad la pereti)