[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
xiforita mea este mascul!  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
sweet_cherry
Junior member
[Avatar]

IP:

Am o xiforita de aproape 7 luni. A nascut pana acum de vreo 6 ori in 5 luni iar de doua luni a inceput sa-i se formeze coada specifica masculului si alte organe.... la fel de specifice masculului. Am si un mascul (pe care chiar l-am cumparat mascul).
Se mai transforma din nou in femela, sau ramane tot mascul?
Si care este cauza acestei transformari?
viviparu'
Senior member

IP:

Din femela se transforma in mascul dar nu si invers. Cauzele sunt in general legate de inactivitatea celuilalt mascul. La xipho chestia asta se intampla frecvent in natura.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
sweet_cherry
Junior member
[Avatar]

IP:

Mi s-a zis ca este si din cauza faptului ca am doar un mascul (de regula, zic ei, trebuie vreo 2-3 masculi la o femela) precum si din cauza ph-ului, dar nu mi s-a explicat cum trebuie sa fie ph-ul ca sa nu se transforme:acid sau bazic.
Este adevarat ceva din cele de mai sus?
sydney
Member
[Avatar]

IP:

sweet_cherry wrote:Mi s-a zis ca este si din cauza faptului ca am doar un mascul (de regula, zic ei, trebuie vreo 2-3 masculi la o femela) precum si din cauza ph-ului, dar nu mi s-a explicat cum trebuie sa fie ph-ul ca sa nu se transforme:acid sau bazic.
Este adevarat ceva din cele de mai sus?

2-3 masculi la o femela? Masculii vor da cu zarul sa vada cui ii vine randul la :18: (de fapt se vor lupta intre ei) iar femela aia saraca o sa aiba fundul plin de vanatai din prea multa dragoste si isi va monta la un moment dat o centura de castitate ca sa se poata bucura de putina liniste .

Asa cum ti-am zis, se tin 2-3 femele per mascul nu invers. Citeste si aici ca se te convingi. Ma refer la partea cu
Keep 2-3 females per male to avoid constant harrasment of a single female.
.

Iar la partea cu pH-ul, tot ce stiu e ca Xipho se tin in apa usor bazica dar nu stiu in ce masura pH-ul influenteaza sansele de transformare a femelei in mascul.

Îmi oglindesc sufletul în acvariu.
sweet_cherry
Junior member
[Avatar]

IP:

Merci mult,Sydney. Voi tine cont de sfatul tau, mai ales ca-mi pare rau de fundul ei...

Forum Index » Vivipari
Go to: