[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepatoare ....nevoie de sfat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
naria
Junior member

IP:

Buna tuturor.
Sunt o incepatoare..dar imi plac foarte mult aproape toate animalele ....detin papagali (18 ,diferite specii)iepuri pasari de curte si un caine ..acum a venit randul pestilor ;)
Vrand sa scap copilul de frica pestilor ..am zis sa ii iau doi pestisori ...intr-un acvariu micut ..4l ..nu a trecut o saptamana si am facut rost de unul de 54 de litri .si cum doi nu au fost ok am luat alti doi plus un ancistrus .si o planta anubis (sper ca nu am gresit numele)
Acvariul nu era nou ..dar am incercat sa il pun la punct cum am reusit..momentan caut un neon ,cel vechi a puscat .ce imi recomandati .plus am o nelamurire ,doua poate in legatura cu ancistrus ...banuiesc ca este femela ,nu sunt sigura ,a doua ..poate depune oua daca nu are mascul ...si ceva sfaturi in legatura cu acest acvariu ar fi bine venite.
va multumesc
[Thumb - 13521722_10153498322172085_591222608_n.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 12/07/2016 08:55:27

naria
Junior member

IP:

poza nu este prea clara ,scuze ,
[Thumb - 20160712_074307.jpg]

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

naria wrote:... nu a trecut o saptamana si am facut rost de unul de 54 de litri .si cum doi nu au fost ok am luat alti doi plus un ancistrus .si o planta anubis (sper ca nu am gresit numele)
Acvariul nu era nou ..dar am incercat sa il pun la punct cum am reusit..momentan caut un neon ,cel vechi a puscat .ce imi recomandati .plus am o nelamurire ,doua poate in legatura cu ancistrus ...banuiesc ca este femela ,nu sunt sigura ,a doua ..poate depune oua daca nu are mascul ...si ceva sfaturi in legatura cu acest acvariu ar fi bine venite...

Buna si bine-ai venit pe forum!

- ai inceput cu stangul... te-ai grabit sa faci investitii si sa cumperi pesti. Acvariul e mic, pestii sunt nepotriviti, decorul este aiurea.
- scoate pietrisul ala colorat si pune nisip... nisip simplu.
- scoate plantele de plastic... nu folosi castele, barcute, scafandri si alte asemenea "tentatii",
- planta aia naturala se numeste Anubias... creste fixata pe lemne/pietre... nu are nevoie sa stea cu radacinile in nisip.
- ancistrusul ala e femela... nu va depune fara mascul.
- ti-ai luat 4-5 carasi, pesti care cresc mari si care fac multa mizerie... ala nu e acvariu pentru asa ceva.
- pe scurt, nu prea e treaba buna!

Aici gasesti niste articole de citit: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page
Cauta sa citesti/intelegi ciclul azotului, deoarece pe el se bazeaza intreaga functionare a acvariului.

Cea mai buna treaba ar fi sa duci pestii inapoi si sa o iei de la inceput, asa cum trebuie. Cu ciclare, cu alti pesti (potriviti bazinului)

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
naria
Junior member

IP:

legat de investitie .nu imi pare rau ...acvariul a fost gratis ,pesti da au fost platiti ...nu am cum sa ii trimit inapoi .vina este a mea ok pt ca nu am cautat inainte sa vad cat vor creste si de ce au nevoie ,dar am sa dau si vina pe vanzatoare care a zis acesti pesti sunt rezistenti si sunt ok pt acel acvariu ,tot ea a zis si de ancistrus ..legat de plante intre timp am scos doua de plastic

This message was edited 1 time. Last update was at 12/07/2016 09:29:21

Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca esti din Bucuresti,si scapi de carasii,iti dau pui de guppy cu 0,5bani-1leu sunt frumosi si perfecti pentru incepatori.Dupa ce se cicleaza acvariul ,desigur.

This message was edited 1 time. Last update was at 12/07/2016 10:12:05

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Larva450 wrote:Daca esti din Bucuresti

Probabil nu e

naria wrote:momentan caut un neon ,cel vechi a puscat

Daca a puscat, e din Ardeal, probabil Cluj

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

A ok

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Poa' sa fie si din Timisoara....multi vbesc asa si acolo....puscat auzi....in fine.
Doneaza-i cuiva care ...are destul spatiu sau....cumpara acvariu mai mare...mna...nici nu stiu...ancistrusul este ok,insa filtrarea o sa fie deficitara de la acesti pesti si ti se vor imbolnavi...si inca ceva...sa nu le dai fulgi si sa le dai sa manance doar odata pe zi

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
naria
Junior member

IP:

sunt din cluj ,dar nu sunt in tara ,si pur si simplu a puscat ( s-a rupt )cand am incercat sa scot neonul sa curat capacul ..dulia de o parte cu tot cu o parte de sticla ...si restul pe jos ..acvariul fiind vechi nu ma mir ca s a intampat asta ...mi se pare e din 2006 ...folosit aproximati 3 ani ..iar la mine este de doua luni ....mancare am de trei tipuri ..pastile ,fulgii si bobite ...de la pastile mi se murdareste foarte mult apa .

This message was edited 2 times. Last update was at 12/07/2016 12:53:27

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai pastilele sunt pt ancistrusi,iar tu ai doar unul,ce ramane ciugulit de carasi si asa se imprastie peste tot.ti.as recomanda sa tai din pastila cat mananca un ancistrus,insa bobita respectiva o inghite imediat vreun caras si se poate ineca cu easi chiar muri,deci....urat....daca ai avea filtrare,nu ar trebui sa iti faci griji cu o pastila intreaga,dar..mna..da o pastila intreaga odata pe saptamana,ancistrusul isi va gasi oricum mancare

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
happy hippo
Junior member

IP:

Salutare
Cauta un forum de acvaristica in zona ta, sau o asociatie acvaristica, sau chiar la mica publicitate. Daca nu au costat foarte mult, poti sa donezi caraseii. Cu cat mai repede, cu atat mai bine.
pietricelele puse de tine in cavariu sunt colorate artificial, cu timpul vor elibera din substante, si nu este sanatos pentru animale. Cauta nisip simplu, cuartz, pana in 2 mm pe care il speli bine, si il pui in acvariu. Nu pune plante de plastic, pentru ca vor aduna mizeria pe ele, si nu produc nimic.
In acvariu de 50 si un pic de litrii poti sa pui 2 familii (1M+2F) de killi (fundulopanchax sau aphyosemion), sau o familie de macropodus opercularis (1M+2F). Killi nu au nevoie de foarte multa lumina, sunt pesti care traiesc in ochiurile de apa din africa. Ei pot fi numiti rezistenti. macropodus sunt pesti labirint din asia, au respiratie dubla, sunt asemanatori pestilor betta, dar fara sensibilitatea lor. Pentru ambele specii, ai mai avea nevoie de ceva plante: anubias, valisneria spiralis, cryptocoryne, echinodorus... Pentru ancistrus este importanta filtratea. Cand incepe sa urce dupa aer la cateva minute, iar locul sau preferat este sticla acvariului, atunci ai o problema cu apa: deseuri prea multe, filtrare necorespunzatoare sau prea putin oxigen in apa.
Spor la schimbari, daca vrei.
naria
Junior member

IP:

va multumesc ..am gasit cui sa dau carasii..imi9 pare rau dar e mai bine asa ...in tre timp am scos toate plantele de plastic ,a ramas doar anubis ..iar ancistrus va ramane ...singur momentan...legat de acele pietre le voi scoate ..eventual azi cand ma intorc de la munca sau cel tarziu maine ...filtrul il am ..este vechi cei drept,dar pana voi gasi unul mai bun ramane (cumparasem unul intre timp ,nu am verificat in magazin daca are tot ,ajung acasa si vad ca lipseste un furtun ) in legatura cu noi pesti ..nu sunt decisa inca ... imi plac betta .ma gandeam eventual la un mascul si o femela eventual doua ,,dar daca fac pestisori nu stiu cum ma voi descurca cu hrana vie pentru micuti ...as vrea ceva frumos colorat ,sa nu creasca prea mult si sa fie acvariul ok pt ei ...nu vreau sa ii chinui . va multumesc
ps ..la ancistrus ii dau deja o jumatate de pastila plus o felie de dovlecel sau de cartof ...dovlecelul il devora
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Beta sint pesti exceptional de frumosi . Daca vrei sa ai si mascul si femela e bine sa ai si ceva ascunzatori in bazin sau sa fie bine plantat. Sint pesti agresivi cu propria specie si e bine pestele dominat sa aiba unde sa se ascunda la nevoie .
happy hippo
Junior member

IP:

Nu trebuie sa cumperi neaparat un mascul de betta. poti sa faci un acvariu doar cu fete. asa ai posibilitatea sa ti toate culorile curcubeului in acvariu.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

@naria:
- ai procedat bine cu caraseii aia... i-ai scutit de o suferinta, bravo!
- masculii de betta sunt agresivi cu femelele si, daca bazinul e micut, o sa le fugareasca pan' le omoara.
- asa cum ti-a zis si happy hippo, poti sa tii cateva femele impreuna... ele se inteleg.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Radu_B
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Confirm! Este unul din putinele cazuri cand femelele se inteleg intre ele
naria
Junior member

IP:

noua casa a celor 4 ..70 l . sper sa le fie bine
cred ca la urma voi lua doar fete ,betta ,si nisip ,eventual inca o planta ,anubisul o duce bine..are o frunza noua . ancistrus inca il m ai am si nu as vrea sa renunt la el
[Thumb - 13695016_1055929447794963_1272916781_n.jpg]

[Thumb - 13664668_1055929414461633_761119188_n.jpg]

naria
Junior member

IP:

buna din nou .. cine ma poate sfatui ..as vrea ceva de genu ..in cei 54 de l se poate? ce nu intelesg ..este vorba de un copacel sau de o radacina ...va multumesc ..
[Thumb - bUD6N-600x360.jpg]

Hermit
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna...copacelul ala e creat folosind o radacina pe care s-a fixat moss (daca nu ma inseala privirea, e christmas moss) si prin tundere si ingrijire se ajunge la ce se vede in poza...

Uite un filmulet cu pasii....

This message was edited 2 times. Last update was at 15/07/2016 23:42:40

Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules
[Email] [Yahoo!]
naria
Junior member

IP:

ok..urmand sfaturile voastre
5 pesti neon ..mi se pare ca am o femela cu icre ..sau este bolnava ..asa era cand i-am cumparat ,acum o saptamana
un betta
nisip

am renuntat la acele pietre colorate ...la plantele di plastic..
inca mai ii de lucru ..incet le fac pe toate ...sper sa le fie bine
[Thumb - SAM_1931.JPG]

[Thumb - SAM_1964.JPG]

[Thumb - SAM_1963.JPG]

[Thumb - SAM_1946.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 25/07/2016 09:18:41

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: