Salut Octavian,
Nu ai motive sa te ingrijorezi daca femela vine la masa si se hraneste sanatos. Cand femela tanara depune odata pe luna este perfect normal pentru mbuna. Dupa un an doi frecventa scade, dar cand sunt mici si abia incep sa depuna, o fac des.

Daca asta era singura ingrijorare - ca nu are timp sa se refaca - stai linistit. La mine depuneau, dupa 2 sapt le luam puii, si dupa alte 2 sapt depuneau iar.
Daca in schimb femela este si hartzuita FIZIC de catre mascul, atunci trebuie sa te gandesti la solutii. Din experienta iti pot sugera o solutie mai "estetica". E bine sa ai in acvariu cel putin doi masculi teritoriali de fortze aproximativ egale (cat permite spatiul).
Eu aveam, intr-un acvariu de 250L, un mascul socolofi (mic, dar rau) si un mascul copadichromis borleyi (mare dar mai lent decat mbuna) si ocupau fiecare un colt al acvariului. Femelele de copadichromis gaseau refugiu in teritoriul masculului socolofi, unde borleyi era desigur luat imediat in primire, iar femela socolofi avea refugiu sub o piatra din coltzul masculului borleyi (copadichromis este utaka - prefera spatiile deschise, socolofi este mbuna - rock fish - prefera crevasele si pesterile ca spatiu de siguranta). Am avut depuneri si de la unii si de la altii, echilibrul s-a pastrat mai multi ani.
O alta solutie ar fi mici diversiuni, care sa distraga atentia masculului. Modifica teritoriul lui, fura-i o granita, sau pune-i nisip peste intrare. Va incerca sa adapteze noul relief la nevoile lui, si asta cere timp.
Succes!