[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
probleme cichlidae  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
octavian
Member
[Avatar]

IP:

salut!!! iata ca iar am probleme cu.. NORMAL! pseudotropheus elongatus. am o femela care a avut icre in gura. azi am scos feicit niste pui. totul bine si frumos. intentai era sa o mai tin cu puii ca s-o ongras inainte sa o bag cu rstul pestilor si mai ales cu masculul din acvariul mare care se imperecheaza mereu. dar.. surpriza... isi fugarea puii. asa ca am zis ca in loc sa-i sacrific, sa o pun in al doilea acvariu al meu cu o pereche de kribensis si 4 aulonocare f linistite. aici.. surpriza! imediat ce a intrat in apa a inceput sa se muste extrem de violent cu masculul de kribensis. dupa 30 de min de chin sa o scot de acolo, am pus-o in acvariul mare unde masculul de elongatus de abia astepta sa se imperecheze. acum sta intr-un colt fricoasa si f slabita cu masculul dandu-i tarcoale. daca o sa se imperecheze dinou nu stiu cat o sa mai reziste nemancata. ultima oara cand a scos pui venea numai dupa 2 saptamani de stat fara oua in gura.

ce sa fac???? nu mai am unde o sa izolez si daca o pun cu pesti mai mici ii ataca!

Dragosman edit: Am sters eu dublura acestui topic.

... haideti sa ne haidem....
[Yahoo!] [MSN]
attilio
Member
[Avatar]

IP:

incearca sa bagi masculul in acvariul de kribensis. poate se inteleg mai bine.bafta
[Yahoo!]
octavian
Member
[Avatar]

IP:

cum sa bag masculul cu kribensis? pai daca femela se musca cu ei iti dai seama ce s-ar intampla daca bag masculul acolo???? poate sa-i ucida pe toti!!!!

... haideti sa ne haidem....
[Yahoo!] [MSN]
aT
Junior member

IP:

Salut Octavian,

Nu ai motive sa te ingrijorezi daca femela vine la masa si se hraneste sanatos. Cand femela tanara depune odata pe luna este perfect normal pentru mbuna. Dupa un an doi frecventa scade, dar cand sunt mici si abia incep sa depuna, o fac des. Daca asta era singura ingrijorare - ca nu are timp sa se refaca - stai linistit. La mine depuneau, dupa 2 sapt le luam puii, si dupa alte 2 sapt depuneau iar.

Daca in schimb femela este si hartzuita FIZIC de catre mascul, atunci trebuie sa te gandesti la solutii. Din experienta iti pot sugera o solutie mai "estetica". E bine sa ai in acvariu cel putin doi masculi teritoriali de fortze aproximativ egale (cat permite spatiul).

Eu aveam, intr-un acvariu de 250L, un mascul socolofi (mic, dar rau) si un mascul copadichromis borleyi (mare dar mai lent decat mbuna) si ocupau fiecare un colt al acvariului. Femelele de copadichromis gaseau refugiu in teritoriul masculului socolofi, unde borleyi era desigur luat imediat in primire, iar femela socolofi avea refugiu sub o piatra din coltzul masculului borleyi (copadichromis este utaka - prefera spatiile deschise, socolofi este mbuna - rock fish - prefera crevasele si pesterile ca spatiu de siguranta). Am avut depuneri si de la unii si de la altii, echilibrul s-a pastrat mai multi ani.

O alta solutie ar fi mici diversiuni, care sa distraga atentia masculului. Modifica teritoriul lui, fura-i o granita, sau pune-i nisip peste intrare. Va incerca sa adapteze noul relief la nevoile lui, si asta cere timp.

Succes!
[Email] [WWW] [Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Cichlidae
Go to: