[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Banane pentru Mbuna?  XML
Forum Index » Hrana
Author Message
Liv
Ultrahigh member

IP:

Am un pleco si un mbuna (Pseudotropheus crabro) in 180 de litri. Ambii au cam 5 ani de cind stau impreuna (poze sint prin jurnal - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/35795.page ) - eu nu ii am decit de 2 luni.

Ii hranesc alternat cu fulgi si granule de la Tetra si Sera plus pastile pt. Pleco de la JBL. Adica dau ceva fulgi de la Tetra si granule de la Sera dupa care le dau fulgi de la Sera si granule de la Tetra. Seara dupa ce sting lumina arunc cite o pastila de la JBL pt. pleco. Mbuna primeste de 1-2 ori pe saptamina si cite o rama.

Mi s-a parut ca pleco cam face foamea (momentan nu am alge de nici un fel, iar mbuna nu rateaza aproape nimic din ce pluteste) si pleco s-a obisnuit sa vina cind ii hranesc la suprafata si sa linga suprafata apei - eu il pindesc cind se intoarce cu burta in sus si ii arunc ceva fulgi sau granule direct in gura. Nu ii plac morcovii (nici fierti, nici proaspeti), nu ii place varza (fiarta sau proaspata, verde sau alba), ii plac doar castravetii - opariti sau proaspeti. Mbuna nu maninca castraveti.

Dupa o jumatate de ora dupa ce i-am hranit am zis sa mai incerc si altceva pt. pleco si am aruncat o rondea de banana pe linga 3 felii de castraveti (la pleco ii plac feliile subtiri).

S-a repezit mbuna la felia de banana, a rupt jumatate din felie, a mestecat-o putin si a inghitit fara probleme. Dupa un minut a mai dat o tura prin bazin a vazut si cealalta jumatate din felia de banana si a inghitit-o fara mofturi.
Miine in afara de castraveti pt. pleco nu o sa vada nimic de mincare.

Intrebare: Sint bananele bune pentru mbuna - adica sa mai incerc peste citeva zile?

Chiar nu ma asteptam sa am vreun succes cu banane pentru pesti.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/01/2016 21:04:26

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Liv
Ultrahigh member

IP:

Uite si un raspuns de la altii:

http://www.aquariumadvice.com/veggies-for-your-fish/

Singura recomandare care am mai gasit-o - sa fie hraniti cu proteine animale putine - ar putea provoca blocaje intestinale.
Nu mai vede rime prea curind.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.

Forum Index » Hrana
Go to: