[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Suprot acvarii  XML
Forum Index » Cumparari
Author Message
MihaiCalin
Membru de baza

IP:

Ma intereseaza un suport ptr doua acvarii...sus si jos...sa aiba cam 80L/45l/70h.
Tineti cont ca sunt din Iasi.
[Email] [Yahoo!]
antoiasi
Junior member

IP:

Salut. Nu te-ai gandit sa il proiectezi si sa-l construiesti singur? Te-ar costa doar materialele (pal, holtsuruburi, eventual teava rectangulara sau cornier) plus munca sudorului (eventual). Sunt iesean. Daca vrei, o mana de ajutor nu strica....
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

pt asemenea acvariu se poate face din pal melaminant !
are doar 250l si arata si mai bine
Iti treb pal de 2cm si eventual pe orizontala de 3 cm !
Vor fi 3 placi verticale ( ca picioare ) + o placa de 3cm grosime ( merge si 2 ) orizontala
Intre ele pui rafturi sa nu le dai voie sa se miste si sa arate si bine
Pt asta iti treb doar O bormasina + un fierastrau circular ca sa poti taia drept ... poti si cu unghiular daca te tine bine mana
asta e cam tot
1.pont la fiecare gaura pt suruburi recomand sa pui si aracet sau pasta de dinti

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
antoiasi
Junior member

IP:

Orizontala se poate face din pal de 3 cm, exact cum s-a scris mai sus, cu mentiunea ca ar fi de dorit sa fie blat pt. dulapuri de bucatarie (sunt multe varietati de culori) deoarece rezista mai bine la apa (lucru important; mie mi s-a crapat filtrul extern si apa mi-a distrus orizontala din pal simplu - erau 2 bucati suprapuse). Iar pentru ca omul sa poata dormi linistit se poate recurge si la un suport metalic interior, daca se doreste.
In alta ordine de idei, sunt cateva firme in Iasi care vand pal debitat la dimensiunile dorite, lucreaza repede si taietura iese perfecta.
Oricum, suportul astfel obtinut trebuie sa se incadreze in ambianta camerei. Problema de estetica.
MihaiCalin
Membru de baza

IP:

hmm...ideea e ca vreau sa pun doua bazine...unu sus si unu jos...de asta nu cred ca se poate face din pal...am vazut totsui pe net niste rasteluri facute din...grinzi. ma gandesc sa incerc sa fac asa ceva si sa le imbrac cu pal...desi cred ca ma complic...mai bine din teava rectangulara. Este cineva de pe forum care mi-a oferit un rastel dar dimensiunile sun mai mari decat iimi trebuiesc mie si nici nu este din Iasi. Oricum ii multumesc mult pentru oferta.
Daca nu gasesc sa cumpar un raft cu dimensiunile astea...sau macar apropiate...o sa-mi fac eu unu (poate cu ajutorul colegului din Iasi ). Da mai bine sa treaca sesiunea.
[Email] [Yahoo!]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

a stai ca acu am obs depinde
daca vrei bazin ca cel de sus nu se poate din pal dar daca vrei bazin pt Filtru extern sau apa statuta se poate!
Eu mobila in care l-am pus e din pal de 1cm cu intaritura pe centru verticala de 2cm
In stanga vreau sa montez un filtru extern si in celalat ori fac frumos 2 -3 rafturi pt accesorii ori pun un bazin pt apa statuta

[WWW] [Yahoo!] [MSN]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

P.S. la orice magazin de materiale de constructii treb sa gasesti profile din fier ! si mi-e ca ti le taie daca ai nevoie ! daca nu .. bagi flexul pe ele !

[WWW] [Yahoo!] [MSN]
antoiasi
Junior member

IP:

Ok, cand ai timp. yahoo msg id: romascanu75
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

MihaiCalin wrote:hmm...ideea e ca vreau sa pun doua bazine...unu sus si unu jos...de asta nu cred ca se poate face din pal...am vazut totsui pe net niste rasteluri facute din...grinzi. ma gandesc sa incerc sa fac asa ceva si sa le imbrac cu pal...desi cred ca ma complic...mai bine din teava rectangulara. Este cineva de pe forum care mi-a oferit un rastel dar dimensiunile sun mai mari decat iimi trebuiesc mie si nici nu este din Iasi. Oricum ii multumesc mult pentru oferta.
Daca nu gasesc sa cumpar un raft cu dimensiunile astea...sau macar apropiate...o sa-mi fac eu unu (poate cu ajutorul colegului din Iasi ). Da mai bine sa treaca sesiunea.

Eu am avut facut rastel pe 2 etaje din grinzi de 7/5 cm.Pe langa faptul ca mi-a luat mult timp a iesit si un pic stramb E multa munca si trebuie si ceva pricepere.Cel mai rezistent e clar din tzeava rectangulara.La ce iti trebuie tie cred ca merge fara probleme din tzeava de 30/40/3 mm.Eu zic ca e mai durabil asa si nu e cu mult mai scump decat unul din lemn.Numai sa gasesti pe cineva sa le taie , si sa gasesti un sudor bun.Si sa ai si un flex pt curatat sudura si etc.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

poate disk pt flex ! ca flex-ul e acelas doar ca unui mai mare sau mai mic
Se gasesc pt flex .. disk din sarma .. sau pt bormasina disk abraziv !

[WWW] [Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Cumparari
Go to: