[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ferdy
Junior member

IP:

Bun? ziua/sear?, vreau s? achizi?ionez urm?torul mini acvariu"MARINA BETTA KIT ZEN 13401 ". Am citit câteva ghiduri despre acvaristic?, dar tot nu am resuit s? m? hot?resc ce pe?tii s? achizi?ionez. Da, da ?tiu c? pân? la achizi?ionarea pe?tilor este mult de munc? dar vreau s? îmi fac o idee de buget ?i de cum va arat?.. Deci ce pe?ti îmi recomanda?i? Pentru început culorile/formele nu m? intereseaz?, m? intereseaz? ni?te pe?ti care ar fi u?or de crescut! Va mul?umesc anticipat!

P.S : Imi plac pestii acestia : Acanthophthalmus kuhli (Anghila) ; Haplochromis moorii ; Labidochromis yellow ; Cichlasoma Citrinellum ; Cichlasoma nigrofasciatum xant. ; Brachydanio frankei ; Sewellia Lineolata ; Paracheirodon Axelrodi ; Steatocranus casuarius ; kryptopterus bicirrhis IN SPECIAL ACESTA)

This message was edited 4 times. Last update was at 06/01/2016 00:12:05

severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

In marina betta nu ar putea fi tinut nici macar un betta , pestii de incepatori sunt guppy , platy ,molly , corydoras , zebre ,neoni, puntius conchonius si gurami

Trebuie evitati carasii ,scalarii , ciclidele africane si tetrazonele ( tetrazonele se tin doar cu tetrazone si sanitari )
Eu as cump?ra un acvariu mai mare de la 50 de litri in sus .Gurami se fac si ei pesti mari cam la 10 cm si au nevoie de acvarii de 80 litri pentru o pereche

Carasii evitati , pestii la petshop nu se joaca cum spun unii incepatori ei inoata de sus în jos din cauza stresului , iar carasii oricat de simpatici sunt cand sunt mici ei cresc rapid si ajung unii si la 20 de cm , carasii arata frumos in iazuri cu ap? curata

Scalarii si toracathum( hoplo ) trebuie evitati de incepatori , scalarii sunt si ei mari si nu sunt pentru primul acvariu , iar toracathumii sunt pesti mari si urati se fac cam la 15 cm si mie mi- a rezistat in iaz la temperaturi de 13-14°C , si sunt foarte urati

Plecostosum sunt pesti mari , si sa nu se confunde cu acistrusi cum fac unii , deci acistrusi po?i s? iei dupa ce esti sigur ca e ancistrus si nu pleco

Acvariul trebuie neaparat ceva mai mare , cu acvariul ala care are cativa litri nu se face acvaristica

Bafta la cumpararea unui acvariu mai mare

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: