salut!
caut printre voi pe cineva care are filtru de tipul asta si imi poate spune cum se regleaza.
aparatul are doua locuri unde se poate umbla
- gura pe unde ies bulele de aer (care se poate misca stanga-dreapta)
- un capacel in forma de mic disc deasupra gurii cu doua sageti paralele cares e poate roti.
bun. problema este ca daca las aparatul cu orificiul de bule orientat drept in fata ies foarte multe bule si foarte mici care imi umplu apa din acvariu de bule de aer care se fixeaza pe plante sau stau prin apa si arata ca o suspensie in apa si arata ca si cum apa ar fi murdara, nu e limpede. decum intorc orificiul maxim stanga sau maxim dreapta bulele inceteaza nu mai ies aproape deloc.
ce ma intereseaza pe mine este sa fac din pompa asta cu dubla functie (aerare si filtrarea apei) un aparat care sa dea randament maxim ca pompa de curatare a acvariului, pentru ca pentru aerare am o piatra de aer care da bulele in sus si imi place mult mai mult. cineva mi-a zis ca functia de aerare odata oprita, atrage dupa sine randament crescut al pompei insa eu am oprit-o sau asa cred ca nu mai apar bule de aer si totusi nu vad vreo ameliorare, nu mi se pare ca "trage". ca si capacitate este ok, e pentru acvarii 60-90 L iar al meu e de 80, mi se pare ca scrie pe ea ca are Q 230L/h.
va rog, cine are asa ceva sau un model mai performant din aceeasi serie sa ma ajute cum sa o reglez exact ca sa traga mizeria din acvariu ca nu stiu cum.
sau sa imi recomandati un alt aparat cu aceeasi functie (chiar si numai de curatare, ar fi si mai bine) testat de voi care sa fie

.
multumesc anticipat