[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
filtru extern cu filtru intern.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
zgatiuta
Junior member

IP:

Am un acavriu de 60*30*35, cu un filtru aquaele , 2 thoracathum, 4 black molly din care 2 mi-au murit, 5 tetrazone, 2 zebre si 1 neon din pacate. Am avut 3 neoni dar 2 au murit amandoi intr-o zi. Nu stiu ce s-a intamplat atunci. Tin sa va spun ca nu am facut teste de apa deloc. Am acvariul dupa pasti, homemade.
Le dau se mancare de 2 ori pe zi, dimineata mai putin, fulgi de la tetra. Am luat si bobite de la tetra dar pestii mici le iau in gura cand sunt in cadere si apoi le arunca. Cred ca sunt cam tari.
Am ca plante egeria, anubis si un moss. Acum 5 saptamani am golit acvariul si am spalat nisipul ca era la mizerie de nu se mai putea. Am pastrat cam jumatate din apa care era. Filtrul il spal in apa care o scot din acvariu.
Dupa ce am golit acvariul am avut o zebra care mi s-a imbolnavit si am facut tratament cu metronizadol, o pastila de 250 g. si dupa 2 zile am facut schimbul jumatate. Iar apoi am repetat de 5 ori.
Acum vreau sa spal tot acvariul si substratul pe care il am si sa adaug un filtru extern fluval 204 pe care il am de la cineva de 2 ani de zile. Mentionez ca e la mine de 2 ani dar nefolosit deloc, plus ca l-a mai avut si cealalta persoana foarte mult timp nefolosit inainte. Am in filtru buretii aceia ai lui, 2 saculeti de carbune si 2 sertare cu siporax.
Filtrul curge putin, am inteles ca este problema universala la fluval, dar am pus niste silicon in jurul garniturii si sper sa nu mai curga.
Acum dupa ditamai povestea sa pun si intrebarile:
1. Este bine sa inlocuiesc toata apa si sa spal substratul? Nu se decicleaza acvariul? Filtrul il spal in apa acvariului si bacteriile ar trebui sa ramana.
2. Filtrul extern cand sa il pun in functiune avand in vedere ca fac schimbul de apa. O sa las filtrul intern coccomitent cu cel extern o perioada pana se face ciclarea.
3. Mai schimb buretii lui sau ii pun altii?
4. Cum pun sertarele in filtru: cel de sus sa pun perlon, la mijloc siporax si ultimul cu carbune?
5. Cum fac sa nu se mai dea puetrisul in fata dupa ce il asez. Eu il pun mai mult in spate si mai putin in fata dar dupa o saptamana e la acelasi nivel mereu.
6. Credeti ca daca pun filtrul extern nu mai ramane asa multa mizerie pe fundul acvariului?
7. La cat timp schimb perlonul.
Si mai e ceva: pe plante mi se depun alge sau mai bine spus ceva maro(ori mancare ori excrementele de pesti) si asta e mereu, plus ca egeria creste intr-una, dar anubisul nu se vede nimik. De mossul de pe piatra nu mai zic. Nu se prinde piatra deloc.
Astept ceva sfaturi. Asa e cu primul acvariu. Sper ca nu v-am plicitisit cu povestea.
[Thumb - PicsArt_11-12-05.58.03.jpg]

[Thumb - PicsArt_11-12-04.23.18.jpg]

zgatiuta
Junior member

IP:

Ma ajuta cineva cu sfaturi? As vrea sa spal acvariul si sa stiu daca fac bine sau nu. Sa opresc apa sau sa o inlocuiesc toata.
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

1. nu inlocui toata apa si nu spala substratul, altfel vei decicla sigur acvariul.
substratul nu ar trebui spalat. daca il speli ai toate sansele sa deciclezi acvariul. cel mai bine cand faci schimbul saptamanal de apa (~ 30%) sifonezi pietrisul.
2. poti lasa filtrul intern in paralel cu cel extern. te va ajuta la filtrarea mecanica. daca vrei neaparat sa-l scoti, recomandat ar fi sa pui un alt burete pe sorbul filtrului extern , pe care sa-l poti spala mai des. astfel vei deschide canistra mai rar si nu vei risca uzura prematura a garniturilor, clemelor etc.
3. daca par ca pot filtra apa si sunt curati nu este nevoie sa-i schimbi
4.nu stiu exact circuitul apei in filtrul tau, dar apa ar trebui sa treaca intai prin bureti, astfel incat la trecerea prin mediile de filtrare biologica sa fie cat mai curatata de impuritatile mari, care pot infunda canalele din medii.
din filtrul extern poti inlatura in totalitate carbunele si il poti inlocui cu siporax sau alt material de filtrare biologica.
5. asta e mai greu de facut. in principiu daca nu ai obstacole gen lemene, plante cu radacini in substrat, acesta se va nivela mai devreme sau mai tarziu
6.filtrarea sigur va fi mai buna, dar nu te astepta ca in substrat sa nu ramana mizerie. deaia ai nevoie de aspirarea substratului la schimul de apa
7. perlonul trebuie schimbat atunci cand se colateaza. Daca ai asa ceva in filtrul extern mai bine il scoti si mergi pe varianta cu burete pe sorbul filtrului. asa nu mai trebuie sa deschizi canistra saptamanal.

legat de curgere, poti inceraca si schimbarea garnturii cu una noua. poate cea veche e ciupita sau rigida.
plantele au nevoie de lumina, substante nutritive potrivite.

ps : toate cele de mai sus sunt informatii disponibile pe acest forum. trebuie doar rabdare si timp pentru citit
bafta

zgatiuta
Junior member

IP:

Multumesc pentru rabdare. Punctul cu schimbul apei il stiam dar de unde am luat cu tratamentul scria ca trebuie neaparat spalat bine acvariul si substratul, la sfaarsitul tratamentului.
Daca am filtrul aacesta extern mai fac schimb de apa saptamanal? Si buretii din.filtru la.cat timp ii spal?
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

cei mai multi prefera sa umple canistrele cu materiale filtrante biologice si sa filtreze mecanic separat. Asta inseamna ca filtrul extern se deschide la cateva luni sau mai rar. buretii pusi in canistra se vor colmata mult mai repede, si vei avea nevoie sa-i speli atunci cand debitul de filtrare va scadea.

eu la ambele filtre externe am scos tot ce era perlon/burete, am umplut cu siporax si am adaugat pe intake bureti. bureti gasesti la petshop. sunt facuti sa functioneze cu pompe de aer.
eu folosesc 2 din astea http://www.nevertebrate.ro/Filtru-intern-de-burete

de schimbul de apa nu scapi indiferent de filtru.

This message was edited 1 time. Last update was at 10/12/2015 11:25:01

AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Dupa tratament poti baga carbune activ in filtru, o sa absoarba orice medicament.
zgatiuta
Junior member

IP:

Daca pun fertilizant pentru plantele pe care le am , carbunele activ il absoarbe si pe acesta? Pana la urma carbunele activ la ce este bun.
Siporaxul daca este de vreo 2 ani mai este bun?
geani
Membru de baza

IP:

La prima DA.
Ti-a raspuns colegul, absoarbe anumite substante chimice, inclusiv fertilizantul...
Daca este curat, este bun. Daca nu, curata-l si este ca nou.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/12/2015 01:25:41

[Email]
Prodan
Unripe member

IP:

Salut..am un acvariu de 120 litri cu filtru extern...cine îmi spune dac? trebuie sa schimb apa în fiecare s?pt?mân??am în?eles ca filtru il curat cam la o luna dar apa tot la o luna fac schimbul?
Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Prodan wrote:Salut..am un acvariu de 120 litri cu filtru extern...cine îmi spune dac? trebuie sa schimb apa în fiecare s?pt?mân??am în?eles ca filtru il curat cam la o luna dar apa tot la o luna fac schimbul?

Cit de mare aste filtrul intern? Cu ce este umplut?
Schimburile partiale de apa saptaminale sint vitale pentru "sanatatea" acvariului. La un acavriu matur si stabil poti reduce intervalul si la doua saptamini , asa in cazul in care numarul de pesti nu este prea mare si nu ai prea multa materie organica in apa.
Prodan
Unripe member

IP:

Filtru oase biomaster 350....acvariul este luat cu tot cu pesti de la un prieten ?i nu prea ?tiu cum e cu filtrul extern...eu având doar acvarii mai mici cu filtru intern....acvariul il am de o saptamana si nu stiu ce are filtrul în el axact

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: