Author |
Message |
zgatiuta
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/11/2015 15:13:01
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
zgatiuta
Junior member
IP:
|
Am un acavriu de 60*30*35, cu un filtru aquaele , 2 thoracathum, 4 black molly din care 2 mi-au murit(nu se dezvoltau deloc.; unul era mascul si stiu ca ei nu se fac mari ca femelele),5 tetrazone, 2 zebre si 1 neon din pacate. Am avut 3 neoni dar 2 au murit amandoi intr-o zi. Nu stiu ce s-a intamplat atunci. Tin sa va spun ca nu am facut teste de apa deloc. Am acvariul dupa pasti, homemade.
Le dau se mancare de 2 ori pe zi, dimineata mai putin. Am ca plante egeria, anubis si un moss toate puse de 3 saptamani. Le puteti vedea in imaginile si in videoclipurile pe care o sa le pun. Acum 3 saptamani am golit acvariul si am spalat nisipul ca era la mizerie de nu se mai putea. Am pastrat cam jumatate din apa care era. Filtrul il spal in apa care o scot din acvariu. Acum cateva zile mi-a murit un molly care se zbatea de pana sa fac schimbul de apa. Ciudat e ca atunci cand l-am vazut eu mai inota si am crezut ca isi revine dar la o zi dupa l-am vazut mort si parca era plin de ceva alb, parca era mort de cateva zile.
Si mai e ceva: pe plante mi se depun alge sau mai bine spus ceva maro si mai nou niste alge albe ca un puf. Astept ceva sfaturi. Ada e cu primul acvariu.
|
|
 |
Lucian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/11/2015 15:24:12
|
Lucian
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d5a4e20742511cfdef40f.jpg)
IP:
|
|
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
|
|
 |
zgatiuta
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/11/2015 16:26:17
|
zgatiuta
Junior member
IP:
|
Re
|
|
 |
zgatiuta
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/11/2015 17:57:01
|
zgatiuta
Junior member
IP:
|
Multumesc pentru linkuri. Foarte de ajutor.
Am si eu o intrebare privitor la nisip. Cum fac sa stea mai putin in fatabsi mai mult in spate. Ca dupa ce il aranjez eu asa la maxim 2 zile este drept. Cred ca.din cauza.sanitarilor.
Pestii o sa ii tin pe cei care ii am deocamdata pana voi schimba acvariul la unul mai mare pana atunci mai capat experienta.
Acum vreau sa imi puteti spune daca plantele.sa le.scot din ghivecele lor din care le-am luat, daca dauneaza buretele acela in care sunt ele bagate. Ma gandesc ca daca le scot si le bag in nisip sa nu mi le scoata sanitarii.
Mossul care e pe piatra se inmulteste sau ramane asa. La magazin mi-a spus ca se inmulteste.
Daca fac schimburi de apa la 3 zile acum ziceti ca se va stabiliza acvariul? O sa imi iau si teste de apa peste o sapatamana dar si cand ma gandesc la cat costa. O sa iau pe acela 6 in 1 de la jbl.
Mancare la pesti le dau tetra fulgi. O sa le mai diversific. Din casa ce as putea sa le dau? Am inteles ca mazare fiarta si decojita, salata verde si felii de.castraveti pentru sanitari. Ce altceva sa mai incerc. Le-am dat odata maz?re fiarta si pisata dar nu i-am vazut prea încânta?i.
Multumesc inca o data pentru sfaturi.
Sper ca pozele sunt destul de clare, iar videoclipul trebuie sa vad cum ii micsorez dimensiunea sa fie si intreg nu doar 5 secunde.
|
|
 |
sonic11
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/11/2015 18:00:10
|
sonic11
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7f46c947fb6d99b46df4e2181237e2d0.jpg)
IP:
|
Filtrare insuficienta, pestii mor intocsicati cu no2, no3, nh3.
Cei doi hoplo vor creste prea mari pentru bazinul tau, tetrazonele nau ce cauta acolo ciupesc pesti si au un comportament agresiv de haita.
Fa scimburi dese de apa ca sa inbunatatesti calitatea apei pana cumperi un filtru adegvat.
Ps. Acum am v?zut, aceia nu sunt tetrazone sunt rasbora.
This message was edited 1 time. Last update was at 12/11/2015 18:07:27
|
|
 |
zgatiuta
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/11/2015 18:00:20
|
zgatiuta
Junior member
IP:
|
Re
|
|
 |
zgatiuta
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/11/2015 18:06:32
|
zgatiuta
Junior member
IP:
|
Ziceti ca filtrul nu e bun? E de 100 litri. Filtru extern nu pot sa iau acum. Mai am unul mai mic, l-am avut la niste broscute testoase. Sa il bag si pe acela? Mai degraba curat buretele mai des ca se imbacseste poate prea mult.
|
|
 |
sonic11
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/11/2015 18:15:20
|
sonic11
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7f46c947fb6d99b46df4e2181237e2d0.jpg)
IP:
|
Poti sa-l cureti si in fiecare zi ca tot nu rezolvi nimic.
Trebuie un filtru care sa aiva mai mult material filtrant sa poata gazdui mai multe bacterii denitrificatoare.
Poti cumpara un filtru hang-on sau poti sa-ti mesteresti singur unu care sa aiva in jur de trei litri material filtrant gen siporax, ada bio rio, matrix.
This message was edited 1 time. Last update was at 12/11/2015 18:16:26
|
|
 |
Hermit
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/11/2015 19:18:04
|
Hermit
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/340f2a36d43c3b00e592cf08cef006f1.jpg)
IP:
|
Indraznesc si eu sa fac niscai propuneri...ar fi o idee sa te limitezi la pestisori de marimi mici...cei mari nu prea se simt ok in acvarii ca al tau sau al meu (eu am unul de 75 litri). Recomand neoni cu creveti sau ceva de genu...si sa fie plantat...neonii nu fug dupa crevetii maturi dar cam fugaresc puietul...la mine se ascund in moss si in tufele de micranthemum. si neonii trebuie sa fie cat mai multi...se recomnada cel putin 6 pentru ca-s pesti de card...
plantele alea nu prea stau ok in ghivece...eu le-as scoate...doar sa pui ceva substrat fertil sub pietrisul ala...si mai multe plante..te ajuta din multe puncte de vedere...sunt o multime de optiuni din gama easy pt care sa optezi. Dar toate dupa ce rezolvi cu filtrarea si ceva lumina
|
Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules
|
|
 |
zgatiuta
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/11/2015 22:47:39
|
zgatiuta
Junior member
IP:
|
am si eu o intrebare: moss-ul se va inmulti pe piatra aia sau ramane asa?
si da-ti-mi si mie o idee cum sa fac cu nusipul sa nu mai vina in fata cel din spate. sau asa o sa fie mereu din cauza hoplo
|
|
 |
|