[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
inca o intrebare legata de substrat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutari lume.Dupa cum spune si tilul e vorba de o intrebare despre substrat.Au mai fost dar nu prea m-au lamurit asa ca va rog sa nu va suparati.
Am un acvariu de 6ol(L60xl30xh35)si am hotarat sa-mi pun un substrat in panta, in partea din spate de 4cm si in fata sa coboara pana la 2cm.
Problema e ca am facut rost si de nisip de constructii din plin dar si de 4 pungi de1,5kg de cuart de 1-3 mm.
Vreau sa creez un substrat pe care sa-l sifonez cat mai usor(am inteles ca asta e cea mai eficienta metoda de curatare).
Asa ca va intreb cum sa fac: sa combin nisipul cu cuartul sau sa pun un strat de nisip de constructii si apoi un strat de cuart deasupra?
Desii nu am decat 2 zebre, 2 neoni si 1 molly(si o sa mai vina un molly si cativa neoni) fac o mizerie ingrozitoare si asadar prioritatea cea mai mare o reprezinta curatenia.Si aspectul estetic e important dar in primul rand curatenie.
Si ar mai fi ceva.Am vazut ca se recomanda sifonarea o data pe saptamana sau chiar mai rar.Excrementele ce se strang pana atunci nu se descompun si altereaza apa?Pana acum deoarece nu am avut substrat la fiecare 2 zile curatam cu furtunu.
merci si astept sfaturi :robot: l

Bine ati venit in Turnul Babel
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bob_de_grau wrote:in partea din spate de 4cm si in fata sa coboara pana la 2cm.
E prea subtire. Iti recomand 5-6 cm in spate si vreo 4 cm in fata.

bob_de_grau wrote:sa pun un strat de nisip de constructii si apoi un strat de cuart deasupra?
Oricum se amesca dupa citeva sifonari.

bob_de_grau wrote:L60xl30xh35 ....... Desii nu am decat 2 zebre, 2 neoni si 1 molly(si o sa mai vina un molly si cativa neoni) fac o mizerie ingrozitoare
Nu inteleg cum pot face asa putini pesti mizerie ingrozitoare. Doar daca nu cumva sint hraniti excesiv.

bob_de_grau wrote:Am vazut ca se recomanda sifonarea o data pe saptamana sau chiar mai rar.Excrementele ce se strang pana atunci nu se descompun si altereaza apa?
Se descompun. Da' daca sint in cantitati rezonabile nu-i nimic. Se elimina cu schimburile da apa.

Poze: smilie ... Poze cu plante
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu inteleg.Parca rolul sifonarii era sa scoti mizeria fara sa absorbi si pietrisul si nisipul.IN fine, o sa ma lamuresc atunci cand am sa pun in practica.
merci de sfat

[Yahoo!]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

ca sa ramana eventual substtratul in forma respectiva .. poti pune buturuga ca sa delimiteze Dar oricum isi revine mai greu dar isi revine
Asa am zis si eu ca fac dar nu iese D

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
sydney
Member
[Avatar]

IP:

bob_de_grau wrote:

Nu inteleg.Parca rolul sifonarii era sa scoti mizeria fara sa absorbi si pietrisul si nisipul.IN fine, o sa ma lamuresc atunci cand am sa pun in practica.

Sifonarea substratului, daca vrei sa fie si eficienta (sa absoarba si mizeria cazuta printre pietre), nu se face doar aspirand superficial, fara a misca pietrisul. Se foloseste un tub prevazut cu un clopot la capat, clopot pe care il infigi in pietris. Astfel, atat pietrisul cat si mizeria dintre pietricele sunt aspirate in clopot, numai ca mizeria fiind usoara urca prin furtun si iese din acvariu iar pietrisul fiind mai greu este ridicat doar cativa centimetri dupa care, cand scoti clopotul din pietris, cade pe substrat.

La asta se referea Porcu' spunand ca oricum pietrisul se amesteca dupa cateva sifonari.

Îmi oglindesc sufletul în acvariu.
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

merci mult sydney5791.M-ai lamurit cum stau lucrurile

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: