[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce se intampla cu pestele asta?  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Shaba
Member

IP:

Na'seara

Mi se pare ca pestele asta are o problema. Mi se pare ca s-a umflat si nu stiu de ce. Sta retras sub anubias, intr-un colt al acvariului

image

image

Aveti idee ce poate fi?

Past Projects: Planted Community Tank 54L
Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

EU nu stiu ce poate fi,poate vreo infectie ceva...ASa mi-a patit mie carasul,dupa ce l-am salvat de hidropizie,si dupa ce l-am scos de 3 ori pe tocator sa ii scot bulele din cauza ca era prea halap si venea la mancare impingandu-se in toti pestii,a patit la fel,a stat retras o dimineata,iar pana seara a murit.BRUSC,tocmai cand toate parea a fi in regula.Era caras balon,deci nu mi-a sarit in ochi umflatura,decat dupa ce l-am scos Sper sa nu vi si tu cu vesti proaste

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Shaba
Member

IP:

Sincer si eu sper sa nu vin cu vesti proaste, insa nu gasesc nimic despre aceste umflaturi pe net. Tot ce am gasit este despre umflarea abdomenului, insa aici e vorba de zona pectorala cumva, adica mai sus de abdomen...

Cum adica l-ai scos de 3 ori sa ii scoti bulele?
Cum le-ai scos?

Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Poate fi congestie alimentara : un bol alimentar nedigerat care a obturat tractul digestiv, asta poate aparea de la o hranire monotona cu mancare uscata sau cruda mai mult timp acelasi tip de hrana. De obicei apare de la hrana uscata (granule) care e mai greu digerabila. tratamentul era unul cu alaun-gasesti prin farmacii sau la magazine naturiste dar trebuie sa caut si eu sa vad cum e, daca asta e adica nu vre-o boala si pestele are pofta de mancare trebuie sa diversifici hranirea, o solutie ar fi si artemia congelata-e laxativ, atunci ultima masa pe ziua de hranit indiferent ca o dai dupa amiaza sau seara o dai cu artemia, granule doar in prima parte a zilei, dar acum un timp da-i artemia.
L.E. La anabandide nu prea poate fi vorba de probleme de inghitit aer pentru ca ei asta fac toata ziua datorita sistemului lor respirator (labirintul) : trebuie sa i-a si aer atmosferic nu respira doar prin branhii

This message was edited 1 time. Last update was at 27/06/2015 11:18:51

[Email]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Shaba wrote:Sincer si eu sper sa nu vin cu vesti proaste, insa nu gasesc nimic despre aceste umflaturi pe net. Tot ce am gasit este despre umflarea abdomenului, insa aici e vorba de zona pectorala cumva, adica mai sus de abdomen...

Cum adica l-ai scos de 3 ori sa ii scoti bulele?
Cum le-ai scos?

De-a lungul timpului,fiind EXTREM DE HALAP,venea primul la mancare,nici nu apuca mancarea sa se miste bine prin acvariu,nici nu apuca sa ajunga ceva la fund pt cory,trebuia sa il tin in plasa sau izolat intr-un colt cu mana,ca nu ii era frica de mine,dimpotriva,cand ma vedea se apropia de geam mai mai sa treaca prin el,si de halap ce era,lua mereu aer in stomac si se umbla,apoi nu ii convenea cand plutea ca prostu' pe la luciul apei si nu se putea tine bine "pe picioare".asa ca il luam cu mana,il puneam pe tocator,il faceam sa se zbata,si ii ieseau bulele din stomac,revenindu-si la normal...vezi ca si in topicul lui hauserbz cu cory panda a explicat si el acelasi procedeu.Insa,la tine este diferit,ai dreptate.Plus ca daca erau ceva bule,nu putea sta la nivelul apei la care sta.Al meu cel mai probabil a facut respectiva congestie alimentara de care vbeste ocean din cauza ca manca ca apucatul,caci de mancare monotona la mine nu se pune problema.Du-te la petshop,vezi daca au artemia congelata,cum ti-a zis ocean.Sau vezi daca iti mai da careva ceva sfaturi despre cum sa scapi de chestia asta,la mine a fost fatalitatea.

[Email] [Yahoo!]
Shaba
Member

IP:

Are rost sa il izolez?
Ma gandesc ca daca este vorba intr-adevar de congestie nu este infectios si nu au de suferit ceilalti pesti. In plus, ar manca si ei niste artemia

Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Daca nu este infectios,nu,nu are rost sa il izolezi,decat daca se leaga ceilalti pesti de el,s-ar putea sa o faca simtindu-l apatic.MUtarea i-ar provoca un stres in plus.

[Email] [Yahoo!]
Shaba
Member

IP:

Da... vesti proaste

Dupa 2 zile doar de artemia ca hrana pareau ca lucrurile se imbunatatesc... umflatura de pe una din parti aproape ca disparuse, parca era ceva mai activ in acvariu, etc.
Am continuat cu artemia si un urmatoarele doua zile, iar aseara cand am ajuns acasa "umflatul" nu mai respira

Ceilalti pesti se prezinta foarte bine, le place foarte tare noua mancare.

Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Off...si tu ai pierdut unul...fir-ar,acel colisa este cel din avatar cu zebra roz?

[Email] [Yahoo!]
Shaba
Member

IP:

Da, acela era.

Mai am doua exemplare de Colisa insa cele dungate.
Ma gandesc ca s-a dus intr-un acvariu mai mare si mai frumos

Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: