Subiect:acvarofil incepator(subsemnatul).
Dotare:acvariu de 62 de litri. Din data de 25 aprilie 2006 populat cu 2 neoni, 2 zebre si un molly+ 2 plante. Dotari suplimentare: vibrator cu burete, lipsa a substratului, hrana ieftina(1 ron pungulita) foisoare dinalea subtiri de culoare rosie si galbuie + bobite dinalea mici si rosii.Apa am tinut-o la temp camerei, adica 23 grade(pt ca inca nu am incalzitor).Drept iluminare am improvizat un sistem facut dintr-un bec si o carcasa.
Pana acum le-am schimbat regulat apa(apa statuta 4,5 zile), am curatat cu furtunul de mizerie. Eu zic ca le-am asigurat un mediu destul de curat.
Simptome:pesti sunt ok cu exceptia lui molly-are un solz ridicat in sus(parca sta sa cada), inoata pe o parte, inoata la suprafata si parca incearca sa ia cu gura ceva de la suprafata. In plus azi am stabilit ca-i tin la post si desii n-au mancat nimic de ieri molly produce fecale in cantitati industriale(un sir asa lung o data pe ora care nu pica pana o zebra nu-l doboara).
Am improvizat repede un acvariu carantina format dintr-un bidon de 5 l decupat cu apa din acvariul mare +aerisire si am mutat pestisorul si l-am hranit un pic.
Sper ca am oferit destule info pt un diagnostic si un remediu pe intelesul unui incepator.
Merci mult si astept sugestiile voastre.
|