[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
rog diagnostic si remediu  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

Subiect:acvarofil incepator(subsemnatul).
Dotare:acvariu de 62 de litri. Din data de 25 aprilie 2006 populat cu 2 neoni, 2 zebre si un molly+ 2 plante. Dotari suplimentare: vibrator cu burete, lipsa a substratului, hrana ieftina(1 ron pungulita) foisoare dinalea subtiri de culoare rosie si galbuie + bobite dinalea mici si rosii.Apa am tinut-o la temp camerei, adica 23 grade(pt ca inca nu am incalzitor).Drept iluminare am improvizat un sistem facut dintr-un bec si o carcasa.
Pana acum le-am schimbat regulat apa(apa statuta 4,5 zile), am curatat cu furtunul de mizerie. Eu zic ca le-am asigurat un mediu destul de curat.
Simptome:pesti sunt ok cu exceptia lui molly-are un solz ridicat in sus(parca sta sa cada), inoata pe o parte, inoata la suprafata si parca incearca sa ia cu gura ceva de la suprafata. In plus azi am stabilit ca-i tin la post si desii n-au mancat nimic de ieri molly produce fecale in cantitati industriale(un sir asa lung o data pe ora care nu pica pana o zebra nu-l doboara).
Am improvizat repede un acvariu carantina format dintr-un bidon de 5 l decupat cu apa din acvariul mare +aerisire si am mutat pestisorul si l-am hranit un pic.
Sper ca am oferit destule info pt un diagnostic si un remediu pe intelesul unui incepator.
Merci mult si astept sugestiile voastre.

Bine ati venit in Turnul Babel
[Yahoo!]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

Cum arata acel Molly? Are "burta" normala, supta/emaciata sau e umflata? Faptul ca un solz sta sa-i cada nu cred ca are legatura cu afectiunea...
Daca fecalele sunt lungi, albicioase/translucide este vorba de un parazit intern, probabil Hexamita. Un tratament cu Metronidazol ar putea fi o solutie.

E posibil ca afectiunea sa apara pe un fond de stress continuu sau datorita calitatii apei (variatii ale conc. de amoniac si a pH-ului). Cu alte cuvinte... e pacat de acvariul acela... nu l-ai suprapopulat da' nu l-ai ciclat si nici n-ai ce cicla de fapt... pune-i substrat, pune mai multe plante (chiar daca-s nepretentioase) iar buretele nu-l spala violent. Da-i bataie cu lectura articolelor de pe site si de pe forum. Chiar daca vei pierd exmplarul de Molly asta nu trebuie sa te descurajeze.

P.S. Ce ar fi sa-ti treci si zona in care locuiesti la locatie? Pentru ranile externe poate putina sare si putin albastru de metil nu ar strica (chiar daca nu-i vorba decat de un traumatism fizic).

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

Abdomenul e decat un pic umflat iar fecalele arata destul de normal(inchise la culoare si tari).
Am tendinta sa cred ca pestisorul e destul de nemultumit de conditiile ce i le-am oferit asa ca am sa le modific in bine(substrat, plante, iluminat ca lumea)+altele
In concluzie iti multumesc de raspuns, am pus pestisorul inapoi in acvariu si sper sa nu moara.

Bine ati venit in Turnul Babel
[Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: