Si eu sustin parerea lui alber. Practic fara teste nu poti intelege acvaristica - habar n-ai sau nu te intereseaza ce se intimpla in acvariul tau. Nu strica nimanui sa faca un test de pH, de PO4, de NO3, etc periodic. Cei care au acvarii de le merg struna, fara prea multa lumina, fara nutrienti, fara alte chestii nu se vor bucura prea mult de ele - garantat. Vallisneria nici nu cere prea mult, s-avem pardon. Blyxa insa...cu ea e cu totul alta poveste.
Eu personal am optat pt teste individuale si sunt foarte multumita de ele.
Mda, pai o sa cumpar si eu teste individuale, ce sa fac...
L.E. @donpisote, ca te-am ”citit” ulterior... Nu stiu ce si cum facea omul de avea jungla fara nimic din ce bagam noi... Eu ma refer la al meu, ca pe al meu il vad zilnic. O sa fac teste, sa nu mor prost pe langa plante, sa vad si eu ce mananca, ce nu mananca. Asta e, am intrat in hora financiara, jucam ”pe bani”.
This message was edited 1 time. Last update was at 18/10/2010 17:31:13
Cu prima ocazie cand ajung la el ii fac poze la acvariu si ti le arat sa vezi si sa nu crezi. Plantele nu erau numai valisneria , microsorum ci si altele dar daca nu le stiu denumirea stiintifica mai bina ma abtin. Si eu sunt in principiu adeputul testelor dar cand vad ca eu le dau de toate si ele mor nu stiu ce sa mai zic. Parca e blestem sa nu le mearga bine.
Eu nu sunt curios. Il cred, poate chiar le merge bine, cine stie. Marian 4232 (sper ca am scris bine) sustinea ca acele minunatii de plante pe care le are nu beneficiaza, de pilda, de substrat, ci doar de co2 profi, lumina, fertilizant micro si macro (PPS). I-am vazut personal acvariul si intr-adevar nu avea substrat. Acum fiecare cu norocul lui. E, ca si donpisote, poate ca ne ia mai mult timp sa facem plante "beton". Dar promit ca voi lua teste de CO2, ph si NO3. Macar astea trei. Ca sa fiu io impacat cu mine. Deocamdata am sumatranul fotomodel din pozele anterioare oleaca bolnav, sau ceva... Am deschis post la Cyprinidae.
Asa, ca tot am zis ba ca nu le merge bine la plante, ba ca perleaza, ba ca aia nu e bine, ba ca aia sta prea nu stiu cum, ba ca una, ba ca alta... am sa pun si eu o filmare mica dupa 2 luni de setup, sa vada poporul ce e la baiatu' prin acvariu'. Poate mai primesc o critica, constructiva, ceva...
L.E. La a saptea editare am nimerit si eu sa il fac sa se vada direct in youtube. Deh, batranetea...
This message was edited 7 times. Last update was at 18/10/2010 21:15:59
Critici, ca de laude esti satul Blyxa aia e cam multa si cam in fata. Peste cateva saptamani vei intelege ce vreau sa spun (va creste prea mare si-ti va acoperi Anubiasul, de n-ai sa mai stii unde e. Plus ca este o planta prea mare pentru prim plan). Las-o asa deocamdata, sa nu strici ceva Poate mai tarziu suni un prieten pentru ceva plante mai mici. Poate un pic de Pogostemon sau poate niste Staurogine. Sa vedem As pune o tufa de Blyxa intre buturuga din dreapta si tufa de H. zosterifolia. Asa, ar fi o trecere mai lina intre cele doua elemente.
Altceva nu-mi mai trece acu prin cap, dar daca e ceva, te anunt.
cirotariu wrote:Marian 4232 (sper ca am scris bine) sustinea ca acele minunatii de plante pe care le are nu beneficiaza, de pilda, de substrat, ci doar de co2 profi, lumina, fertilizant micro si macro (PPS).
Co2 prifi da, dar si lumina profi. L-ai intrebat ce tuburi are? Iar despre fertilizare nu mai spun nimic. De fapt despre eternele teste necesare pentru a vedea cum stai si ce vor plantele tale
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
Sarumana, alber, nici nu vroiam laude. Laudele sunt pentru cei care se multumesc cu putin sau pentru cei care au acvarii prea frumoase ca sa mai critici ceva la ele. Teste am promis ca voi lua, din alea profi, de care am fugit acu 2 luni Cat despre acel colt din dreapta, acolo am problema cu Echynodorusii aia pacatosi, care isi baga radacinile pana in China si inapoi. Cred sigur ca o sa scap de ei, ii eviscerez si bag cum ai zis tu niste Blyxa. Pe care oricum trebuie sa o raresc, are o gramada de pui, dar e migaloasa treaba intrucat nu am foarfeca speciala, inca... Sau poate las inca Blyxa la locul ei si bag niste fire de Rotala Rotundifolia... Cat despre plantele alea mici, sa dea Domnul si "prietenii" sa se indure de mine, un biet pacatos impatimit il ale microbului Ca de, baiat rau nu sunt...
VEzi ca Blyxa nu prea mere cu tunsu. Nu stiu cat de bine va arata, dar poti experimenta. Personal scot toata tufa, aleg un pui si-l plantez. Si cam atat. Poti pune pui mai mari in spatele unor pui mai mici. Proportiile se vor pastra si cand vor creste si va arata frumos
Da, stiu cu scosul, dar cand o scot pe una mare si radacinoasa, vai mama mea ce iese din substrat o data cu radacinile. Doar sa fiu baiat 'ndemanatic si sa tai radacinile prea lungi si le las in substrat... cum bine sfatuia cineva de pe forum, adica tu
L.E. Cand am zis tuns, nu ma refeream sa ii tai varfuri, ma gandeam ca sunt atat de perspicac' incat sa tai puiul direct. Acum imi dau seama ca e mai greu, tot scosu' cu maaaare grija ramane varianta optima.
This message was edited 1 time. Last update was at 18/10/2010 22:54:15
Frumos acvariu .... mama cat mai am si eu pana ajung pe aproape macar.....
O intrebare off topic care ma tot macina de ceva timp cand vad acvariile voastre plantate si in care nu sunt decat bucati mici de substrat "gol" - CUM REUSITI SA LE CURATATI ?????
Cum reusiti sa aspirati substratul printre toate acele plante? Nu ramane mizerie ?
This message was edited 1 time. Last update was at 18/10/2010 23:14:33
vvoicu wrote:Cum reusiti sa aspirati substratul printre toate acele plante? Nu ramane mizerie ?
Nu aspiaram. Io n-am asprat de doi ani. Acvariul, desigur Mizerie se poate aduna, desigur, dar daca acvariul are un numar echilibrat de pesti, fara suprapopulare, fara hranire in exces care sa duca la inmultirea melcilor, totul va fi ok. Acvariile plantate nu se aspira, ca distrugi tot
Da, cum zice "nenea" alber, nu prea aspir nici eu decat in fata, cat imi permite furtunul, in rest mai pauza. Nu mai laudati acvariul, ca are saracul cale lunga sa prinda oleaca de perfectiune. Alber, maine nu, dar miercuri sigur, ca sa parafrazez un cantec "la moda". Ca iau malaiul, si sper sa "trag" ceva si pentru pesti. Dupa episodul cu "ti-l sparg, sa mor, daca ii dai drumul"-monolog nevasta referitor la acvariul nr. 2, nu mai "scap" nimic despre prize, teste si alte achizitii...
"Le-am primit, draga, stai calma, de la baiatul ala de care iti ziceam, de pe forum..." Glumesc, nu sunt asa rele nevestele, dar nici nu primesc noi idei sau achizitii cu ochi buni.
Off-topic: o cutie de cereale, una de lapte praf si una de biscuiti, toate de la firme de profil, 110 ron. Bucuria copilului-priceless. Si cand te gandesti ca noi dam pe solutii de fertilizare 30-40 de ron pe AN. Femeile astea...
IP:
Stiu cum este. Familionu meu face cate o fata ....bosumflata ori de cate ori vad ceva nou legat de pesti, gen cutii, furtunuri, pungi etc. Inca nu s-au oferit sa sparga nimic dar nici mult nu cred ca mai e, avand in vedere ca am in plan un al treilea avariu.
Oricum, bafta cu ce planuri ai pe acolo si cand esti prins cu mata in sac, da vina pe noi ca iti donam, ca nu stiu ce, luam si noi cateva suturi in dos pentru tine, nu este mare lucru.
Ciro esti tare de tot . Sa stii ca acelasi cantec il cant si eu ca si tine adica , NU AM DAT DRAGA NICI UN BAN PE ELE . SUNT DE LA DONATII DE PE FORUM' . Lasa mi si mie un mesaj privat de unde iei tu pps ul poate e la un pret mai bun ca in curand vreau sa dau drumul la co2.
Am mai ”gatit” acvariul cu niste Rotala Rotundifolia, cateva Ludwigia Repens in completarea celor 2 pui verzi-ros-caramizii si un pui mic-mic de lotus nimphea, plus 6 anubiasi petite, multumesc fostilor proprietati Allex si Heavy_fuels pentru "marfuri". Raport pret/calitate incontestabil. Respecte. Acu sper ca am mai umplut acvariul, vorba partenerei de viata, ba' daca nici acum nu ai plante, io nu mai inteleg nimic din acvariul asta Cand ajung diseara acasa trag niste poze, asa, ghe frumusete.
P.S. Nu, nu mi-am luat inca testele profesionale. Nu, nu mi-am luat inca priza programabila. Mare om, mare caracter, dar cam nesimtit