[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nelamuriri schimb filtru intern - extern  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Shaba
Member

IP:

Hello,

Vreau la inceputul lunii urmatoarea sa cumpar un filtru extern pentru acvariul de 60x30x30 (54 litri) care sa il inlocuiasca pe cel intern, insa am zis sa intreb ca sa clarific ce nelamuriri aveam, si anume:
1. Cum se face efectiv schimbul fara sa se decicleze acvariul? Trebuie sa mearga concomitent cele doua filtre sau exista si alte metode?
2. Filtrele externe au spray bar sau ceva care sa faca valuirea de la suprafara apei? Fac si aditie de CO2 motiv pentru care nu oxigenez apa folosind pompa de aer.
3. Pana acum nu am folosit filtre externe si nici nu stiu pe care sa il aleg. Eu am facut o lista de 5 filtre dintre care as vrea sa aleg. Am exclus filtrele eheim deoarece momentan bugetul nu imi permite sa dau 4-5 sute lei pe un filtru . Lista ar fi urmatoarea: Serafil 900, Aquael Mini Kani 80, Hydor Prime 10 Canister, Hagen Elite 20 sau SunSun HW-302, insa nu am nicio idee care ar fi mai bun. Pe hartie toate fac cam acelasi lucru insa in viata reala am observat ca lucrurile difera.

Past Projects: Planted Community Tank 54L
Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu iti recomand Eheim 2213 ptr acvariul tau, asta e in jur de 340 de RON, pe care il lasi sa mearga impreuna cu filtrul intern 2-3 saptamani dupa care scoti filtrul intern, are si spray bar .

Nu te sfatuiesc sa-ti cumperi "chinezarii" ca si filtru extern . Aici pe forum cam toti o sa-ti recomande Eheim sau JBL .

Daca ai CO2 nu e bine sa valuresti apa prea tare la suprafata deoarece se iti iese sa zic asa mai repede CO2-ul din apa .

E ok sa ai valuire la suprafata dar doar un pic .

This message was edited 1 time. Last update was at 21/05/2015 11:29:34

Shaba
Member

IP:

Sincer m-am uitat si la Eheim 2213 Classic 250 deoarece se incadreaza in bugetul meu, insa acesta nu are debit controller, si mi-e frica (virgula) ca la un acvariu de 54 de litrii o sa fie prea puternic dpdv curenti.

Cat despre chinezarii, am auzit lucruri bune atat despre Sera cat si despre Hydor ... nu cred ca toate chinezariile sunt proaste.

Mai astept si alte opinii

Past Projects: Planted Community Tank 54L
Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Poti sa cumperi separat aceste adaptoare (incercuite cu rosu) din care poti regla debitul la IESIRE , sa NU modifici debitul la intrare
[Thumb - eheim-2213.jpg]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: