salutare am avut 2 perechi de colisa cumparate de pa nevertebrate ,prima a murit o femela care din pacate avea un ritm de dezvoltare vizibil mai incet decat ceilalti 3 si din cauza asta o alergau si cei 2 masculi dar si femela mai mare . a inceput prin a sta retrasa ......pana am retraso eu cu minciogu definitv

dupa o perioada de timp a murit si "sotul ei" care eu o pun tot pe seama stresului in care il tinea masculul pe care il am si acum
toate astea se intamplau acum aproximativ 2 luni
acum si cea de-a doua femela sta retrasa nu iese nici sa manance ,sau daca iese ciugule (o aspira - o scuipa si tot asa) o granula de mancare pana vine alt peste si i-o fura . eu am facut cateva schimbari in acvariu dupa ce ma umplusem de alge si in 5 zile am facut 3 schimburi de apa ( de fiecare data a inlocuit aproximativ 25% din volum) iar acum am doar un colt cu cateva plante ,iar femela a ales sa se tretraga exact acel loc mai ferit sa zic asa
dar si acolo o gaseste masculul si o mai "curteaza"
seara in schimb am observat ca pleaca de pe fundul acvariului si se ridica deasupra ,sta in zona spray-barului dar tot in coltisorul ei insa la suprafata
acavriul este de 120l in urma schimbarilor majore ce le-am facut si aspirarii substratului ( gresit) in totalitate si pe toata adancimea acestuia (doar manado) se formeaza continuu si o pelicula de biofilm pe care nu reusesc sa o elimin ,in fiecare seara o scut cu servetele si dimineata e la loc
acestea sunt testele
12.12.2014
temp: 26*
KH 5
PH : 7,5-8 nu ma puteam hotari la nuanta
NH4 : <0,05
NO2 : <0,01-0,025 aceiasi problema cu nuanta
NO3 : 20-40

Tin sa precizez ca nu sunt daltonist
dupa mai multe schimburi de apa si punerea in functiune a bombei cu citrice ( 1bps)am refacut testele pe data de :
:23.12.2014
temp : 27*
KH : 4-5 din cauza nuantei
PH : 6,5-7 din cauza nuantei
NH4 : <0,05
NO2 : 0,025
NO3 : 20
testele sunt ok( cred eu )
astept un sfat , cum ar trebui sa procedez.
ma gandescca de cand am scos plantele din acvariu a inceput toata treaba asta ,si sper eu ca dupa o replantare mai serioasa o sa isi revina si "timida " mea dar......sa nu fie altceva mai grav
va multumesc pentru rabdare