[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
femela colisa retrasa  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
alex24
Member

IP:

salutare am avut 2 perechi de colisa cumparate de pa nevertebrate ,prima a murit o femela care din pacate avea un ritm de dezvoltare vizibil mai incet decat ceilalti 3 si din cauza asta o alergau si cei 2 masculi dar si femela mai mare . a inceput prin a sta retrasa ......pana am retraso eu cu minciogu definitv dupa o perioada de timp a murit si "sotul ei" care eu o pun tot pe seama stresului in care il tinea masculul pe care il am si acum
toate astea se intamplau acum aproximativ 2 luni

acum si cea de-a doua femela sta retrasa nu iese nici sa manance ,sau daca iese ciugule (o aspira - o scuipa si tot asa) o granula de mancare pana vine alt peste si i-o fura . eu am facut cateva schimbari in acvariu dupa ce ma umplusem de alge si in 5 zile am facut 3 schimburi de apa ( de fiecare data a inlocuit aproximativ 25% din volum) iar acum am doar un colt cu cateva plante ,iar femela a ales sa se tretraga exact acel loc mai ferit sa zic asa
dar si acolo o gaseste masculul si o mai "curteaza"
seara in schimb am observat ca pleaca de pe fundul acvariului si se ridica deasupra ,sta in zona spray-barului dar tot in coltisorul ei insa la suprafata

acavriul este de 120l in urma schimbarilor majore ce le-am facut si aspirarii substratului ( gresit) in totalitate si pe toata adancimea acestuia (doar manado) se formeaza continuu si o pelicula de biofilm pe care nu reusesc sa o elimin ,in fiecare seara o scut cu servetele si dimineata e la loc

acestea sunt testele
12.12.2014
temp: 26*
KH 5
PH : 7,5-8 nu ma puteam hotari la nuanta
NH4 : <0,05
NO2 : <0,01-0,025 aceiasi problema cu nuanta
NO3 : 20-40 Tin sa precizez ca nu sunt daltonist

dupa mai multe schimburi de apa si punerea in functiune a bombei cu citrice ( 1bps)am refacut testele pe data de :
:23.12.2014
temp : 27*
KH : 4-5 din cauza nuantei
PH : 6,5-7 din cauza nuantei
NH4 : <0,05
NO2 : 0,025
NO3 : 20

testele sunt ok( cred eu )
astept un sfat , cum ar trebui sa procedez.
ma gandescca de cand am scos plantele din acvariu a inceput toata treaba asta ,si sper eu ca dupa o replantare mai serioasa o sa isi revina si "timida " mea dar......sa nu fie altceva mai grav

va multumesc pentru rabdare
alex24
Member

IP:

nici un sfat? a trecut mai mult de o saptamana si femela mea nu a mancat nimic
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

Salut,

Stiu ca suna aiura dar nu ne-ai dat detalii legate de starea solzilor, daca are pete pe corp sau excrementele sunt transparente... etc. Ar putea fi orice dar trebuie sa stim mai multe despre cum se prezinta subiectul.
Ai incercat cu Multicura de la Easy Life?
Eu am salvat multi pesti cu aceasta solutie minune.
alex24
Member

IP:

solzii par sa fie ok nu mi se par zbarliti
excrementele ....acum aprox o saptamana erau sub forma unui fir lung albui-transparent ..... nu a mai mancat de mai mult de o saptamana
acum mi se pare ca ar avea si abdomenul usor umflat
azi dimineata statea pe lat deasupra spray-barului acum vad ca o poarta curentii de colo colo si nu mai isi mai mentine pozitia verticala .... din pacate nu cred ca o mai duce pana diseara

imi plac foarte mult acesti pesti dar nu am parte de ei nu stiu ce fac gresit

This message was edited 1 time. Last update was at 27/12/2014 10:49:11

monoceros
Member
[Avatar]

IP:

Imi pare rau sa aud asta, probabil a avut ceva paraziti intestinali si acum deja a facut complicatii. Eu zic sa nu renunti, incearca un tratament, am avut cazuri in care nu mai credeam ca exista vreo sansa sa isi mai revina pestele si miraculos s-a insanatosit.
alex24
Member

IP:

din pacate femela s-a dus
am apucat sa incep si tratamentul cu metronidazol acum ce fac?
continui tratamentul chiar daca alti pesti nu ii vad sa aibe simptome asemanatoare cu femela decedata? sau nu are rost sa ii mai zapacesc si pe astialalti cu medicamente si ridicarea temperaturii la 30*??

merci de sfat " monoceros " poate daca ma desteptam mai devreme ,ar fi avut si ea o sansa

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: