[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
firemouth au depus  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
firemouth
Junior member

IP:

Acavriul meu (cel urat), care are in principal 4 firemouth a fost discutat in acest topic.
Am fost plecat pentru vreo 2 zile. Inainte de a pleca am sesizat ca pietrisul din acvariu e "putin mutat"... am crezut ca doar mi se pare, avand in vedere ca-l sifonez saptamanal.
Cand m-am intors si m-am dus la ei, ca de obicei toti au venit repede sa le dau de mancare... cu exceptia unuia care se "incrunta" serios la mine. La o privire mai atenta am descoperit ca isi pazeste icrele ;-)
O ipostaza aici. Icrele se pot observa pe tulpina plantei din dreptul lui (inca nu stiu daca acesta e femela sau masculul )
Am cateva intrebari:
- sa mai sifonez acvariul? am inteles ca pui eclozeaza dupa 2 zile si apoi 4..7 zile se hranesc din sacul vitelin.
- cum si cu ce sa ma pregatesc pentru a ma ingriji de pui.
- cu ce sa-i hranesc?
Orice sfat este binevenit,
Multumesc!
firemouth
Junior member

IP:

Am incercat incet sa curat geamul acvariului in partea opusa unde au ei cuibul. Atat mi-a trebuit, s-au umflat si s-au inrosit amandoi de pareau gata sa pocneasca si pregatiti sa sara la bataie la curatitorul meu de geamuri... Se pare ca sunt "alergici" la orice obiect strain care intra in tank. Curios, la ceilalti pesti care nu-s aceiasi specie ca ei, nu se prea zburlesc, ma refer aici la cardinali si la fantomele negre (tetra black phantom), care oricum nu prea se mai duc in jumatatea aia de tank.

Probabil ca mai bine astept putin... eventual am sa incerc numai sa scot apa cu sifonul si sa-o inlocuiesc.

In continuare ei pazesc cuibul cu schimbul si ventileaza icrele. Din puzderia de icre, am reusit sa vad numai vreo 2..3 care s-au albit. Zic eu ca totul e ok. Am o singura teama: planta pe care si-au depus icrele a fost introdusa in acvariu cam in urma cu o saptamana, si nu a avut radacini deloc! Daca ei mai "sapa" putin in jurul ei, cred ca o vor scoate din sol...si asta nu-mi suna prea bine!
Astept in continuare sfaturi.

Merci
tai_pan
Junior member
[Avatar]

IP:

De obicei in acvariile cu cichlide in care vrei sa bagi plante ori le pui in ghiveci ori incerci sa le protejezi radacina cu niste pietre suficient de mari incat sa nu poata fi mutate. (pestii or sancerce oricum sa le mute..ideea e sa nu reuseasca)
Oricum de ce a fost mai rau ai scapat. De obicei scurma mult inainte de depunere. Din observatiile mele dupa ce ies puii gropile pe care le fac nu mai sunt atat de adanci.
Fa-ti totusi rost de niste pietre si fa-le testul sa vezi daca sunt potrivite pentru a fi tinute in acvariu.
Dupa ce o sa treaca nebunia asta cu puii o sa le poti folosi.
[Email] [Yahoo!]
firemouth
Junior member

IP:

Update dupa o saptamana (7 zile):
iata aici o poza cu parintii si puii lor.
Nu prea pot sa fac poze, imediat ce observa flash-ul, parintii incep sa munceasca din greu si sa-i mute (cu gura), sa-i protejeze.
Dupa estimarile mele sunt pe putin 150 de pui acolo...

Poate se indura cineva sa-mi spuna cu ce sa-i hranesc.
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

cand am avut pui de nigro, s-au hranit in modul urmator :

avand in vedere ca nu am avut artemia, am pus o mica tufa de java prin zona. in ea au ajuns graunte de sera discus, din care au tot ciugulit puii pana au ajuns mari. nu am avut pui morti.

image
[Yahoo!]
Araldq
Senior member
[Avatar]

IP:

Sau..daca totusi nu ai oua de artemia,
pentur inceput poti sa le dai Sera Micron (cam 1 saptamana), apoi cauti pe la magazine o mancare cat mai sanatoasa si fina. O solutie mai ieftina se pare a fi troco grower premium marimea 0..e o pudra rosie..e relativ ok.
De asemenea poti face cum a spus fr0ggy sua mai poti incerca si cu fulgi la fle de bine (parintii se vor asigura ca puii vor primi mancarea necesara).
Din fericire, la puii de chiclide mancarea nu pune atatea probleme, ai sa vezi o sa iasa ok.
Bafta.

Be what you will, You are destiny!
[Email] [Yahoo!]
firemouth
Junior member

IP:

Cu siguranta magazinul zonal nu are oua de artemia... dar am sa verific oricum (la artemia aici ii spune brine shrimp... mi-a luat ceva pana am aflat), sper ca puii vor ciuguli de pe jos, avand in vedere ca nici un alt peste nu se mai apropie de fundul acvariului si de jumateatea in care sunt ei :-)
Am si niste mancaer pentru puiet, care apare precum un praf nu foarte fin.. ce a functionat cu success in cazul unor pui de guppy. Sper sa mearga si aici.

Multumesc tuturor pentru amabilitate si raspunsuri!
Araldq
Senior member
[Avatar]

IP:

In principiu ar trebui sa mearga..s iscuze..acum am vazut ca nu esti de pe meleaguri mioritice (oricum sper ca ai inteles principiul..ca doar asta conteaza mai mult).
Sa auzim de bine.

Be what you will, You are destiny!
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: