[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pregatire filtru Fluval U2  XML
Forum Index » Hardware
Author Message
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salutare,

Am un acvariu de 54 litri, plantat mediu (egeria densa, lobelia cardinalis, echinodorus bleheri, ludwigia mullertti, hydrophila corymbosa si angustifolia, 20 pesti de mici dimensiuni (molly, black molly, neoni, zebre, capoeta xifo, sae, otto, cory).
Intentionez sa-mi schimb actualul filtru Eheim 2008 cu Fluval U2, despre care am citit ca este silentios si are mai multe optiuni/setari. Fluval are 3 compartimente pt mediile filtrante, burete, inele biomax si carbune activ. Vreau sa scot carbunele deoarece dozez cu: easy carbo, profito, easy balance, aqua safe si algumin (uneori varfurile egeriei au o culoare maronie).
Intrebarile mele sunt:
1. daca scot carbunele, ca alt material filtrant pot folosi si in ce ordine trebuie sa le asez (se introduc vertical pe toata lungimea filtrului);
2. cum as putea transfera bacteriile din vechiul filtru in cel nou.

P.S. daca observati vreo problema in descriere va rog sa-mi comunicati.

Multumesc,
Dan
stefanp
Moderator

IP:

N-am folosit Fluval, asa ca eu unul nu stiu daca em ai silentios sau mai bun.

1. Nu mai doza Algumin in mod regulat.
Eu si multi altii nici nu folosim asa ceva chiar daca avem alge. Totusi, chiar si pentru cineva care nu are probleme cu solutiile de genul asta, se foloseste doar cand ai alge, nu tot timpul.

2. In loc de carbune baga material filtrant biologic de calitate: Eheim substratpro, Seachem Matrix, ADA BioRio.

3. Inelele alea biomax sunt poroase?

4. Mediile trebuie asezate de de la filtrare mecanica la cea biologica, in sensul circuitului apei (intai se filtreaza mecanic, dupa care biologic).
Daca folosesti si perlon, atunci asta las-o ca ultim mediu pentru ca trebuie schimbata mai des.

5. Ca sa populezi mai repede filtrul asta, lasa cele doua filtre sa mearga in paralel pentru o perioada.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu stiu ce porozitate are Biomax.
Legat de Algumin, daca nu dozez lunar, Egeria Densa are o culoare maronie, mai ales in partea superioara.
Este ceva in neregula cu Algumin, daca mi-ai recumandat sa nu-l mai folosesc?

Merci,
Dan

Forum Index » Hardware
Go to: