[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Microrasbora galaxy bolnav  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
iluvbeer
Junior member

IP:

Salut,

Am observat astazi ca am un Microrasbora bolnav.
Are solzii ridicati pe toata suprafata corpului ca si cum s-au "zbarlit".
Stiti cumva care este problema? Am mai patit treaba asta de vreo 2 ori si am luat cea mai drastica masura.. am scos pestele si l-am aruncat de frica sa nu se imbolnaveasca toti.
Apa este foarte curata cu urmatorii parametri - No3 - 13, NO2 - 0, GH - 11-13, KH - 7-8, pH - 7 - 7.2, am acvariul plin de creveti si melci deci nu exista probleme cu mancare ramasa aiurea.
Temperatura apei este cam ridicata 28 - 29 grade.
Am incercat sa fac niste poze dar nu i se vede conditia.
In plus se misca, mananca, aripioarele sunt intregi, coloritul nu s-a schimbat deci nu se poarta ca si cum ar fi bolnav.

Multumesc!

This message was edited 2 times. Last update was at 18/07/2014 14:06:43

0728330969
[Email] [Yahoo!]
romica
Junior member
[Avatar]

IP:

As zice ca are dropsy si ar fi bine sa-l scoti cat mai repede din acvariu.
iluvbeer
Junior member

IP:

Multumesc!

Eu l-am aruncat de indata ce am pus postul, nu am vrut sa risc nimic.
Oricum de vreo 3 ani de cand detin microrasbora, cred ca este al treilea sau al patrulea caz.
Ti s-a intamplat si tie?

0728330969
[Email] [Yahoo!]
simpfzoli
Membru de baza

IP:

apa este cam calda dupa parerea mea. poate dauna si asta. am mai auzit de cineva din ungaria care tine microrazbora galaxy intr-un iaz amenajat special pentru cresterea si inmultirea acestor pesti. el ai tine afara deci temperatura este chiar scazuta 16 grade.
[WWW] [Yahoo!]
romica
Junior member
[Avatar]

IP:

Da, am avut si eu unul bolnav, care prezenta simptomele bolii dropsy. L-am scos din acvariu imediat ce l-am observat, dar a murit in maxim 1-2 zile.

As zice ca s-a imbolnavit din cauza conditiilor din acvariu, in perioada aia, neavand timp pentru el. Ulterior am schimbat filtrarea, incerc sa nu mai sar peste schimburile de apa si nu am mai avut probleme. Probabil ca este singurul peste bolnav in cei 4-5 ani de cand ii cresc.
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

hmm.deci ai microrasbora galaxy de mai mult de 1 an,cu ddoar 1 deces? ma mir,spunea cineva de aici ca nu crede ca da de cineva caruia sa ii traiasca galaxy-ul mai mult de 1 an,datorita faptului ca sunt pesti sensibili,etc.sper ca citeste acest topic,astfel incat sa nu renunte la ei,si sa incerce in continuare cu ei

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
romica
Junior member
[Avatar]

IP:

Am microrasbore de cand m-am apucat de acvaristica si pot sa-ti spun ca sunt foarte rezistenti. Fac cel putin un reset la acvariu in fiecare an si ciclarea o fac cu pestisorii in acvariu. Rezista la temperaturi intre 16 si 32 de grade, ph pana spre 8, concentratii mari de nitrati, fosfati, etc.
cvcvci
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut,Romica imi poti spune te rog care este pretul acestor pestisori?am auzit ca sunt relativ scumpi,as crea si eu vreo 10 in acvariul meu....oare s-ar impaca cu masculul meu betta?
[Email]
romica
Junior member
[Avatar]

IP:

Eu i-am luat de la Reef cu 10 lei/buc, dar asta era cu ani in urma cand erau inca in vechiul sediu. Am mai vazut pe la Coralis cu 8,5 lei/buc si pe la Hornbach cu 20 lei/buc, dar nu au tot timpul.
Referitor la cum s-ar intelege cu Betta, nu stiu sa-ti raspund ca la mine in acvariu mai am doar doi Otocinclus Affinis si vreo cinci Corydoras Habrosus.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: