[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Radacini/Crengi Naturale sau artificiale?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
David.Loghin
Member
[Avatar]
IP:

Buna ziua
Un prieten care detine acvarii de ceva vreme mi-a recomandat sa folosesc radacini sau crengi naturale(vie, salcie,mahon, mar) este o idee buna sau mai bine cumpar din comert?

I love nature!
dan.oancea
Junior member
[Avatar]

IP:

Bon jour

daca ai timp / spatiu sa ii faci tratamentul pentru a scapa de tanin si pentru a nu mai pluti, poti folosi salcie fara probleme. Daca vrei sa o folosesti rapid, ia din petshop gata tratat lemnul.

Numai bine
David.Loghin
Member
[Avatar]
IP:

As putea folosi si alte tipuri de lemn?

I love nature!
dan.oancea
Junior member
[Avatar]

IP:

Da, dar, din cate am citit pana acum, sunt unele mai bogate in Tanin, altele mai sarace, iar durata tratamentului variaza in functie de tipul de lemn. De asemenea, daca il culegi tu, trebuie tinut cont de zona din care este. Am citit (si chiar are logica treaba asta) ca lemnul este foarte afectat de noxe, pesticizi / insecticizi, deci ar fi nociv pentru inotatori. Oricum, informatii sunt foarte multe pe forum legat de lemnele de folosit in acvarii si tratamentele de durata necesare neutralizarii toxinelor din ele, iau eu sunt incepator in practica tratarii lemnelor, chiar daca stiu teoria

Numai bine
Dan
David.Loghin
Member
[Avatar]
IP:

Multumesc!
Am sa incerc sa fac rost de radacini de salcie.

I love nature!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: