Am luat din Germania, de pe ebay.de
Fiind in UE intr-adevar nu mai platesti taxe vamale. Vine la posta direct si il ridici.
Vei avea nevoie de un cont paypal, ca sa poti plati.
Se poate livra si butelia, problema la greutate. Butelia cantareste cateva kg bune iar costul transportului creste substantial.
Poate se merita doar daca prinzi la o licitatie un pret super bun, de si cam greu sa prinzi un asa pret incat sa merite si transportul.
Pentru un reductor si o electrovalva insa, transportul din Germania va fi probabil 18 euro.
Dar nu te grabi. Urmareste licitatiile si liciteaza mai la sfarsit, eventual ultimul bid sa il pui fix inainte de expirarea termenului (ca sa nu apuce altcineva sa creasca pretul

).
Spre exemplu eu am prins anul trecut prin toamna/iarna cu vreo 90 de euro (100 cu tot cu transport) un controller pH Dennerle Evolution, plus electrovalva si controllerul de mai sus (controllerul ala imbracat in plastic). Toate functioneaza perfect iar de noi costa muuult mai mult.
E drept ca mi-am luat si teapa in alte cazuri, insa cu dovezi poti deschide disputa si primesti banii inapoi (zic din experienta).
Oricum, sa te uiti inainte sa cumperi la review-urile vanzatorului, cu cat mai multe (pozitive) cu atat mai bine. Aaa si sa-l intrebi pe vanzator inainte, daca e dispus sa trimita si in Romania. Unii specifica de la inceput ca trimit in UE, dar altii specifica doar Germania (o parte insa, daca ii intrebi in privat, iti vor trimite).