[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sfat substrat.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Viermemort4
Member

IP:

Buna seara. Am luat toate echipamentele pentru acvariu mai putin substratul si plantele. M-am decis sa merg pe substratul de la Tropica. Ce sa pun deasupra astfel incat sa pot planta HC? Este volcanitul de la Aqua Medic bun? La granulatie ma refer. Va multumesc mult.
stefanp
Moderator

IP:

Da, este bun volcanitul.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Viermemort4
Member

IP:

Merci de reply stefanp. Am insa o mare dilema pe care nu am reusit sa o lamuresc. Pt ca substratul Tropica este concentrat, pe punga scrie sa pun un strat de 2 cm pe fundul vasului si apoi sa pun 5cm de pietris (in cazul meu volcanitul). Eu vreau sa fac panta. Panta o fac doar din volcanit, sau o fac impreuna cu substratul fertil?
stefanp
Moderator

IP:

Ai putea sa pui un pic si stratul de fertil mai gros in spate, ca sa ajunga mai repede radacinile la el.

Mai demult, intr-o discutie cu lazarginel, mi-a dezvaluit ca el amesteca substratul de la tropica cu volcanit, peste care punea un alt strat de volcanit curat (adica fara fertil).
Spunea el ca substratul de la tropica fiind argilos se taseaza in timp si nu mai este penetrat la fel de usor de radacini. Iar fiind amestecat cu pietris, nu se mai taseaza la fel si e mai aerat.
Acu' nu stiu cum e tropica, n-am folosit, da' tind sa am incredere in cunostintele lui Ginel

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Viermemort4
Member

IP:

Interesanta ideea cu combinatul sunstratului. M-ar interesa sa stiu si cam cat sa combin, cati centrimetri sa pun combinat. Am dat PM lui ginel dar nu am primit nici un raspuns de la el inca.
stefanp
Moderator

IP:

Intra destul de rar pe forum.
Nu cred ca e o proportie batuta in cuie. Fa si tu o combinatie 1 la 1. Si vezi cum iese la mana.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Viermemort4
Member

IP:

Am vazut pe site la Tropica o combinatie interesanta. Au folosit Tropica substrat si deasupra au pus ADA Aqua Soil Amazonia. M-am hotarat sa fac asa.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Viermemort4 wrote:Au folosit Tropica substrat si deasupra au pus ADA Aqua Soil Amazonia. M-am hotarat sa fac asa.

E buna combinatia asta da' sa stii ca merge foarte bine si cu sol ADA fara Tropica.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Viermemort4
Member

IP:

Stiu ca mergea foarte bine si fara Tropica, dar am luat deja o punga de 2.5 L. La acvariul meu de 50 L este bun filtrul aquael FZN 2 pe care l-am luat? Pun in el burete si siporax mini. Si apropo. Ce pietre arata bine in acvariu? Ma gandeam la niste dragon stone.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: