Dupa cum spuneam si in alt post, m-am reapucat de acvaristica. Nu cine stie ce...cat sa am unde-mi clati ochii seara. Momentan stau in Bucuresti, sect.6.
Am un acvariu de 100L , populat cu doi carasi, doua ventuze mici, 4 pui de Cory si 3 melci.
Substratul este format din nisip si pietris granulatie 2-4mm.
M-am riscat sa-l plantez si n-am intampinat probleme, desi niciodata nu am putut tine plante mai mult de 1 luna. Ori mureau, ori mi le mancau pestii, etc.
Am un filtru intern(mic, trebuie sa-l schimb) si un burete.
Ii hranesc cu mancare speciala pentru carasi, vitamine, hrana congelata si mazare. Le-am dat si salata dar nu le place.
Am pus si un filmulet sa-i vedeti.
Carasii i-am primit donatie de la Eugen de pe forum.
Numai bine!
This message was edited 1 time. Last update was at 23/04/2014 20:43:49
Te sfatuiesc sa renunti la carasi, stiu ca sunt foarte frumosi dar nu poti sa ai un acvariu frumos amenajat cu ei.
Obiceiul carasilor este sa manance plantele, iar daca nu ai carasi in acvariu e mult mai bine.
Asta e sfatul meu, faci cum vrei.
Am mai avut carasi si stiu ce zici. Fac multa mizerie, scurma substratul, etc. Pe astia ii am cred ca de vreo luna si nu s-au atins de plante. Sunt foarte cuminti.
La serviciu am mai facut un acvariu de 80L si l-am populat cu doi guppy. Astazi am mai bagat doua ventuze si un melc. Ca si comparatie, tot carasii imi plac mai mult. Sotia mea ii alinta " miresici" . Sunt porcusori dar sunt frumosi.
Moromete wrote:Am mai avut carasi si stiu ce zici. Fac multa mizerie, scurma substratul, etc. Pe astia ii am cred ca de vreo luna si nu s-au atins de plante. Sunt foarte cuminti.
La serviciu am mai facut un acvariu de 80L si l-am populat cu doi guppy. Astazi am mai bagat doua ventuze si un melc. Ca si comparatie, tot carasii imi plac mai mult. Sotia mea ii alinta " miresici" . Sunt porcusori dar sunt frumosi.
Stiu, si mie mi-a fost foarte greu sa ma despart de ei, dar am fost nevoit, daca sunt cuminti spor la plantat acvariul, ar fi pacat sa renunti la ei daca sunt cuminti.