[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
substrat plante  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
vioras08
Junior member

IP:

Salut,

In acvariul meu de 25l, am cateva firicele de vallisneria. Nu am substrat fertil, direct pietris 2-4 mm granulatie si de saptamana trecuta am inceput sa folosesc Profito. Intrebarea este daca e musai substratul fertil si daca ar trebui sa demontez tot acvariul pentru a pune un substrat fertil.

Merci
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai cred ca depinde ce asteptari ai de la acvariu. Nu stiu daca un substrat fertil are mai mult sau mai putin decat Profito (ma refer la chestii "utile" plantelor) doar ca am mers mereu pe principiul ca e mai aproape de natura pentru majoritatea plantelor sa aibe un substrat fertil. Cred ca e o optiune personala pana la urma.

Nu as pune musai fertilizanti fara dioxid de carbon si o sursa de lumina buna, decat daca plantele par a avea carente. Altfel s-ar putea sa apara alge (adica as adauga foarte putin fertilizant la inceput).

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Pentru niste valisnerii nu cred ca merita efortul de a scoate tot si pune substrat fertil.
Sunt niste plante fara mari pretentii.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: