[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
xipho singurel  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
vioras08
Junior member

IP:

Buna

Am avut 2 xipho (femele dupa cum spunea tanti de la care le-am cumparat), insa una a murit. Ar fi bine sa ii cumpar alt companion sa nu fie singurel? Mai am 4 neoni, 2 zebre si 2 sanitari in acvariu.
tmarchelov
Junior member
[Avatar]

IP:

Da-ne mai multe detalii
Marime bazin,plantat sau neplantat, filtrare,iluminat...etc

“Tell people an invisible man in the sky created all things,and they will believe you.
Tell them that what you've painted is wet,and they will have to touch it to believe.”

George Carlin
[Email] [Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Termina mai intai ciclarea acvariului si dupa aia sa te gandesti la populatia acvariului (s-ar putea ca pana atunci sa-ti mai moara si alti pesti )

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
vioras08
Junior member

IP:

Pai..acvariul nu a fost ciclat, am facut oarecum ciclare cu pestii in el (pt ca am fost prea nerabdatoare acum as fi procedat altfel, dar asta e). Deja are vreo 3-4 saptamani, in care am schimbat 20-30% din apa la 2-3 zile. Este plantat, vreo 2 plante, are 25litri, iluminat cu un neon de 11W.
Eu astept, nu intentionez sa mai cumpar pestisori, dar ma gandesc sa nu fie singurel xipho-ul.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/04/2014 12:56:40

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

vioras08 wrote:Pai..acvariul nu a fost ciclat.

Exact la asta ma refeream si eu. De ce crezi ca a murit pestele? Mai vrei sa mai omori inca unul? Atunci succes, dar nu ne cere sfaturile daca tot nu le aplici

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
tmarchelov
Junior member
[Avatar]

IP:

Plus ca deja ai destul de multi pesti pentru un bazin de 25 l brut

“Tell people an invisible man in the sky created all things,and they will believe you.
Tell them that what you've painted is wet,and they will have to touch it to believe.”

George Carlin
[Email] [Yahoo!]
vioras08
Junior member

IP:

Lucian wrote:
vioras08 wrote:Pai..acvariul nu a fost ciclat.

Exact la asta ma refeream si eu. De ce crezi ca a murit pestele? Mai vrei sa mai omori inca unul? Atunci succes, dar nu ne cere sfaturile daca tot nu le aplici

Nu am de gand sa iau alti pesti, tocmai asta am spus si de asta am intrebat. Cine a zis ca nu tin cont de sfaturi?
tmarchelov
Junior member
[Avatar]

IP:

@vioras08: ce specie sunt acei "sanitari"?

George Carlin
[Email] [Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

vioras08 wrote:Nu am de gand sa iau alti pesti, tocmai asta am spus si de asta am intrebat. Cine a zis ca nu tin cont de sfaturi?

reciteste primele raspunsuri pe care le-ai primit la postul tau http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/28643.page

vioras08
Junior member

IP:

Lucian wrote:
vioras08 wrote:Nu am de gand sa iau alti pesti, tocmai asta am spus si de asta am intrebat. Cine a zis ca nu tin cont de sfaturi?

reciteste primele raspunsuri pe care le-ai primit la postul tau http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/28643.page

Asta era in primele zile dupa ce imi luasem acvariul, cand nu stiam prea multe (nu ca acum as sti dar incerc sa citesc si sa cer sfaturi), insa acum mi-am schimbat parerea. Credeam ca te referi strict la acest post.
vioras08
Junior member

IP:

tmarchelov wrote:@vioras08: ce specie sunt acei "sanitari"?

Holpo..se pare. Asa arata: http://toateanimalele.ro/Pesti/Sanitari/Hoplo/Hoplo.php
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

pai daca TOATA lumea iti spune ca ai prea multi pesti intr-un acvariu care mai este si neciclat ce sfaturi sa-ti mai dam? Uite un sfat: vinde/da toti pestii din acvariu, cicleaza acvariul si atunci poti sa mai iei un Xipho

tmarchelov
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu vreau sa te descurajez dar acvariul pe care il ai tu acolo este minuscul pt. aceasta specie care intrun mediu propice poate ajunge la 18 cm...e o greseala pe care am facuto si eu la randul meu luand 2 hoplosternum intr-un bazin de 60 l brut si acum incerc sa ii dau cuiva pt. Ca nu mai au loc

George Carlin
[Email] [Yahoo!]
vioras08
Junior member

IP:

Lucian wrote:pai daca TOATA lumea iti spune ca ai prea multi pesti intr-un acvariu care mai este si neciclat ce sfaturi sa-ti mai dam? Uite un sfat: vinde/da toti pestii din acvariu, cicleaza acvariul si atunci poti sa mai iei un Xipho

Dupa cum spuneam, MOMENTAN nu intentionez sa cumpar niciun peste, dar pe viitor era ideea, daca ar trebui sa aiba o pereche sau nu. Am inteles ca nu e ciclat, ca is prea multi, dar intrebam strict din punctul de vedere al pestelui. In fine, merci. M-am lamurit

This message was edited 1 time. Last update was at 01/04/2014 13:27:05

R4du
Member
[Avatar]

IP:

Nu mai lua nici un peste, stai linistita ca nubde singuratate moare el. Oricum raportul m/f este de un mascul la 3 femele, asa ca daca tu mai iei decat o pestoaica, nu faci nimic altceva decat sa o omori cu manuta ta. O sa o streseze cu avansurile pana la epuizare. Asa ca mai bine cauta sa il dai cuiva care pote sa il tina cum trebuie.
Legat de acvariu nu te descuraja. Colegii ti-au dat sfaturile care trebuie ca sa ajungi la un acvariu sanatos, chiar daca e ceva care tie ti se pare inutil, sa stii ca nu e asa. Toate se leaga si nimic nu se ocoleste. Citeste pe forum tottul despre inceputul unui acvariu si urmeaza cu strictete pasii. In timp o sa vezi ca o sa le descoperi singura intelesul si o sa fie o rutina usoara, dar "orice drum de 2000km incepe cu primul pas".
Multa bafta.

Un geniu este neinteles, dar daca nu te intelege nimeni, nu inseamna ca esti geniu.
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: