[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Fertilizant plante  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
vioras08
Junior member

IP:

Buna,

Am avut in acvariu o Vallisneria (pe care o ingropasem cu tot cu ghiveci in substrat) care mi s-a prapadit in vreo 3 saptamani, asa ca ieri mi-am achizitionat alta, pe care am scos-o din ghiveci si am impartit firicelele in mai multe manunchiuri, urmand ca apoi sa le plantez in substrat.
Am pietris cu o granulatie 2-4 mm si nu am substrat fertil. Lumina, ziua este cat de cat, iar noapte aprind neonul, deci ar avea lumina, iar temperatura este undeva la 24 grade.
Puteti sa imi recomandati un fertilizant lichid, ceva de genu', care sa o ajute sa se dezvolte si sa nu mai moara?

Multumesc
denes
Member
[Avatar]

IP:

Salut, in primul rand lasa`ma sa iti dau un sfat, nu mai lasa aprinsa lumina noaptea laso ziua 8 ore si o sa vezi diferenta...planteazo in nisip nu in pietris.
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

In primul rand trebuie sa incepi sa citesti macar cat de cat despre plante, fertilizare, despre acvaristica in general.

Banuiesc ca ai si vietati in acvariu, asa ca nu lasa lumina aprinsa noaptea, trebuie sa doarma si ele.
Probabil lasi neonul de cand de culci, pana te trezesti dimineata, ceea ce s-ar putea sa fie cam mult.

7-8 ore sunt de ajuns.
Ce volum are acvariul? Cati wati are neonul?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vioras08
Junior member

IP:

25 litri/11 W.
Pai cand sa las aprins neonul? Eu il las de obicei de la 10-11 noaptea pana la 7 dimineata, deci vreo 8 ore, mai mult sau mai putin.
vioras08
Junior member

IP:

Cam in ce interval orar ar fi bine sa aprind neonul?
ioanis
Member
[Avatar]

IP:

Neonul il lasi aprins 8-10 ore pe timp de zi.noaptea e pentru odihna pentru toate vietatile de pe lumea asta.
toti am facut greseli la inceput, dar daca te documentezi putin s-ar putea sa-ti placa acvaristica.
mult succes.

http://www.flickr.com/photos/60563080@N04/8091362882/in/photostream/
vioras08
Junior member

IP:

ioanis wrote:Neonul il lasi aprins 8-10 ore pe timp de zi.noaptea e pentru odihna pentru toate vietatile de pe lumea asta.
toti am facut greseli la inceput, dar daca te documentezi putin s-ar putea sa-ti placa acvaristica.
mult succes.

Merci mult, asa am sa fac!
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

vioras08 wrote:Cam in ce interval orar ar fi bine sa aprind neonul?

Pai ideea ar fi sa nu fie 8 ore constant
Dexemplu ai putea pune in felul urmator: 4 ore dimineata si 5/6 seara, eu as opta pentru 5 ca sa nu risti sa se faca alge.
Si ca sa fie si mai ok sa nu trebuiasca sa stai tu sa aprinzi la o ora fixa, iti poti cumpara o priza programabila care variaza pretul cele mai ieftine fiind cele mecanic care costa in jur de 10-20 de RON.

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
vioras08
Junior member

IP:

Avansatul wrote:
vioras08 wrote:Cam in ce interval orar ar fi bine sa aprind neonul?

Pai ideea ar fi sa nu fie 8 ore constant
Dexemplu ai putea pune in felul urmator: 4 ore dimineata si 5/6 seara, eu as opta pentru 5 ca sa nu risti sa se faca alge.
Si ca sa fie si mai ok sa nu trebuiasca sa stai tu sa aprinzi la o ora fixa, iti poti cumpara o priza programabila care variaza pretul cele mai ieftine fiind cele mecanic care costa in jur de 10-20 de RON.

Chiar citisem despre prize programabile si ma gandeam sa imi cumpar una

This message was edited 1 time. Last update was at 31/03/2014 06:56:58

vioras08
Junior member

IP:

Deci daca aprind neonul astfel: 9-13, apoi pauza si aprind iarasi: 18-22 e ok? Daca nu, spuneti-mi va rog cam care ar fi intervalul optim, voi cum procedati

This message was edited 1 time. Last update was at 31/03/2014 08:09:47

dinu
Member

IP:

daca nu esti acasa in timpul zilei, cel mai bine este sa lasi lumina aprisa 17.00-22.00,pt. plante 5 ore sunt suficient pt.fotosinteza.

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: