Salut,nu prea stiu cum stau regulile pe aici asa ca am calcat cu stangul din prima(moderatorul respectiv stie),imi cer scuze pentru asta.
Sa ma prezint. Ma numesc Alex,sunt din Tulcea de fel dar momentan locuiesc in Bucuresti. Desi sunt pasionat de acvaristica de ceva ani,inca ma consider un incepator. Sper sa fiu ajutat cu un sfat ,doua si sa pot ajuta si eu la randul meu pe altii.
“Tell people an invisible man in the sky created all things,and they will believe you.
Tell them that what you've painted is wet,and they will have to touch it to believe.”
“Tell people an invisible man in the sky created all things,and they will believe you.
Tell them that what you've painted is wet,and they will have to touch it to believe.”
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Stie cineva unde gasesc Daphnia? La preturi ok? Ca pe unde am vazut am vazut la 25 lei 100 g Nu stiu rubrica exacta in care sa intreb si in plus sunt de pe mobil si abia reusesc sa ma invart peaici
This message was edited 1 time. Last update was at 15/03/2014 22:20:09
poza e facuta cu telefonul...nu detin aparat foto performant
60 L,neon 15 W,filtru interior de 120 L(700l/h),incalzitor 50 W
2 scalari
2 xifo
2 hoplo
2 guppy
7 neoni
3 melci asasini
o puzderie de melci de substrat
si 6 RCS care de cand i-am luat nu iam mai vazut...sa-u ascuns asa de bine ca daca vad unul pe zi e super
This message was edited 1 time. Last update was at 27/03/2014 12:11:53
Vad ca nu a raspuns nimeni inca, asa ca o sa imi permit sa fac cateva observatii:
- ar arata mult mai bine cu un background autocolant negru sau albastru ca sa nu se mai vada firele alea din spate. O sa vezi ca ii schimba complet aspectul
- incalzitorul cred ca ar arata mai bine drept (pus vertical) eventual pe coltul acvariului, ca sa nu ocupe atat de mult din fundal.
- acvariul in formula actuala nu prea e pretabil pentru RCS - ei se tin de obicei singuri sau cu pesti de talie mica. Sunt rare cazurile in care poti tine RCS cu scalari si ai putea face asta doar daca ai avea acvariul foarte plantat, sa aiba unde sa se ascunda. Nu prea ii vezi pentru ca probabil locatarii au mancat din ei si restul se ascund ca sa nu fie mancati si ei.
Colant voi pune saptamana viitoare(mia promis cineva o bucata neagra). Vegetatia va veni si ea mai multa in timp.
Update
am mai pus ceva plate si am adaugat o instalatie de Co2 cu bicarbonat si acid citric...
nu am numarator de bule si nici din ce sa fac nu am avut
credeti ca ajunge cat co 2 intra asa numai la prima vedere?
mam gandit si eu la asta dar nu am mai avut bani...am dat vreo 80 de lei in total pe plante,furtun,robineti,valva,bicarbonat,acid citric..etc
mai ramasesem cu 2 lei in buzunar...poate maine daca fac azi tips...zimi daca ti se pare ok la prima vedere
Poti face o improvizatie cu inca o sticluta :https://www.youtube.com/watch?v=xHS6yEDPKSU dar ai mare grija sa lipesti bine toate racordurile ptr ca pierzi mult co2 daca nu sunt bine sigilate! Cat despre cantitatea ta de co2 , nu imi pot da seama, stai tot cu ochii pe acv, sa vezi comportamentul pestilor. Daca vezi ca vin la suprafata si respira greu, daca vezi ca innoata ciudat opreste co2 si oxigeneaza bine cu filtrul, baga bulele in actiune ptr ca scot co2 din apa. Un oxigenat prea puternic ,piatra aerata, valuri puternice la suprafata apei facute de filtru scot co2 din apa.
Oricum la acvariul tau de 60l nu e nevoie sa bagi o cantitate mare de co2, 1bula/sec e ok parerea mea.
nu stiu daca se observa dar acvariu meu este in hol si nu prea mai am loc de inca o sticla ...mersi de sfaturi, idee...astept pana maine sa iau o perfuzie...
si osa opresc co2 pana maine
This message was edited 2 times. Last update was at 30/03/2014 08:49:12