[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Geani ma numesc  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
geani
Membru de baza

IP:

Salut. Geani ma numesc si ma preocupa acvaristica de foarte mult timp, dinainte de 90. Primele contacte cu acvaristica au fost in casa parinteasca unde fratele meu mai mare avea un acvariu (are si in zilele noastre dar nu este activ pe niciun forum)
Prima peripetie , amintire a fost cand i-am omorat pestii fratelui meu cu sare de bucatarie, asemanand presaratul hranei (purecilor de balta) deasupra acvariului cu presararea sarii de catre mama in oala cu mancare, deci in capul mau se presara ceva deasupra acvariului si cum nu stiam ce am pus sare de bucatarie lucru fatal pt pestii respectivi. De prin 88 am inceput sa am proptiile acvarii.
Am inceput cu acvarii fara filtrare, lumina, rama din cornier, fara incalzitor, fertilizanti, cu nisip furat de la locul de joaca...singura planta care rezista era elodea, pesti guppy, xifo, moly...cine avea un scalar era erou......singura mancare era alcatuita din pureci de balta ( asta cand nu le dadeam sare )..... si am ajuns la zilele noastre cu acvariu lipit cu silicon, lumina cu 6500 k , fertilizanti, easycarbo, filtru extern, priza programabila............plante si pesti cu denumiri complicate si nevoi speciale........
Ca rezultate ( desi nu este meritul meu ca pestii respectivi s-au inmultit) pot aminti (am reprodus) : guppy, endleri, moly, xifo, platy, carasi, tetrazona, betta, macropodus, colisa, scalari, iar ca nereusite (pesti care au depus dar icrele au murit....) ramirezi, kribensis, lifailili, ternetzi, caudovittatus si cateva ponte de scalari, carasi.
Sunt adeptul DIY si mi-am construit acvarii, "maternitati", filtru, mincioguri, instalatii de iluminat, capace, bioballs, bile fertilizante, mixturi....si ce mi-a trebuit in functie de nevoi.
Am fost "activ" pe alt forum unde regulamentul este incalcat de catre administratori (am dovezi) , unde dictatura este o arta, unde daca vrei un concurs esti banat definitiv, unde daca pui intrebari esti banat definitiv, unde daca esti ironic esti banat definitiv, unde daca vrei evolutie, logica si bun simt esti redus la tacere, unde in loc sa ti se explice unde gresesti esti luat la "palme" sters, atentionat, banat dar unde grobianismul, limbajul nepotrivit , jignirile la persoana sunt acceptate si poate cel mult atentionate (am dovezi).......
Vin cu ganduri pasnice si foarte putine asteptari. In general asteptarile mele se incadreaza in limita bunului simt si bunei credinte.
Sunt cativa care ma "cunosc" si stiu ca nu am apucaturi bizare si comportamente necuviinciose. Deci PEACE.

This message was edited 2 times. Last update was at 04/03/2014 13:30:33

[Email]
pizzaroo1234
Junior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit Geani !!!
Peeeace u2

Ce semeni aia culegi .
[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Bun venit pe forum!

In general, nu ne-am amestecat in politica altor forumuri... fiecare user are administratorii pe care si-i merita, cum ar veni!
Singurele cazuri unde am reactionat au fost acelea in care ne-am simtit atacati... sau acolo unde a fost nevoie sa facem "haz de necaz".
Ca user, opinia iti este respectata, atata vreme cat nu se ajunge la jigniri.
O sa vezi ca atmosfera pe forum e relaxata... lumea glumeste si nimeni "nu sare de cur in sus".

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Bine ai venit Geani

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
simpfzoli
Membru de baza

IP:

bun venit GEANI
[WWW] [Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Bine ai venit!
Cu experienta ta sunt sigur ca o sa contribui la ajutarea celor care sunt la inceput de drum, ajutor pe care multi dintre noi nu l-am avut.

LE: si un jurnal

This message was edited 1 time. Last update was at 04/03/2014 15:03:49

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”

Forum Index » Despre noi
Go to: