[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Problema oscari-se bat va rog ajutati-ma  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
baldoros
Junior member
[Avatar]

IP:

Va salut!!
Astazi am observat ca oscarii mei (au cam 17cm) se bateau si ambii aveau rani si solzi cazuti,inotatoare despicate...i-am surprins cand se bateau si nu am stiutce sa fac si i-am separat ( 1 oscar in acvariu iar unup intr-un vas de 20l i-am bagat si un filtru acolo.
Cum as putea sa-i fac sa nu se mai bata sau sa-i las asa chiar nu stiu ce sa fac va rog ajutati-ma.
Acvariul este suficient pentru ei deocamdata (80cm lungime 40 latime si 50 inaltime...)
Astept raspunsuri !
Va multumesc!
[Email] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

pai e si normal ca se bat, avand in vedere ca 160 de litri brut nu sunt suficienti nici macar pt un oscar (200 litri ar fi minimum)
nu ma pricep eu foarte mult la oscari, dar la tine e clar o problema de spatiu si cel mai probabil si de filtrare.
nu ai ce sa faci ca sa impiedici 2 pesti agresivi ca oscarii sa se bata cand sunt inghesuiti intr-un acvariu mult prea mic pentru ei.

adica, ce fel de raspuns astepti? ce crezi ca se poate face? sa-i iei cu binisorul, sa-i rogi sa nu se mai bata, sa-i pedepsesti, ce solutii posibile crezi ca exista?

baldoros
Junior member
[Avatar]

IP:

Da ok sunt de acord cu tine dar oscarii au abia 7luni nu sunt asa mari ....am 2 sisteme de filtrare foarte bune....au locuri unde sa se ascunda pana acum nu am avut probleme ,sunt de acord cu tine,repet.
Cred ca schimb apa 70% poate se mai calmeaza daca nu ,raman cu 1 oscar iar 1 o sa il donez..
[Email] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

pai e probabil ca pana acum nu ai avut probleme pt ca erau intr-adevar mici. pe masura ce cresc, au si nevoie de mai mult spatiu si devin si mai agresivi (probabil si din cauza inghesuielii).
se pare ca tu tocmai ai atins punctul ala in care pestii au devenit atat de mari incat nu mai este posibil sa-i tii in acvariul pe care il ai.

repet, o solutie magica ca sa poti continua in aceeasi formula nu vad sa existe. trebuie sa renunti la unul din ei si sa iei un acvariu mai mare: peste 200litri pentru unul singur, peste 400 pentru 2.

baldoros
Junior member
[Avatar]

IP:

Cam asta o sa si fac...o sa dau unul si iau in acvariu de 250l
Multumesc oricum pt raspunsuri!
[Email] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

cu placere.
poate nu ar strica sa mai arunci un ochi pe internet referitor la conditiile pe care trebuie sa le ai pentru oscari inainte sa faci investitii in acvariu si asa mai departe.
exista si pe forum aici niste topice despre ei, citeste-le si pe alea.
zic asta pt ca eu nu am avut oscari, deci nu sunt foarte bun cunoscator in materie de oscari.

baldoros
Junior member
[Avatar]

IP:

Crezi ca au cum sa se omoare in 2 zile daca se bat adica nu se opresc si am schimbat si apa ca pana gasesc sa ii donez cred ca la un magazin,se omoara?
[Email] [Yahoo!]
baldoros
Junior member
[Avatar]

IP:

Credeti ca pot fi in perioada de imperchere cu toate ca sunt cam mici
[Thumb - 1389631703704.jpg]

[Email] [Yahoo!]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Un mic sfat legat de estetica, scoate acele scoici findca afecteaza duritatea apei
Si mie personal cu faptu ca nu am prea multa experienta cu cichlidaele, acvariul imi pare a fi destul de mic pentru 2 oscari....
Cat despre sfat, este unul prieteneste dar tu esti liber sa crezi ce vrei :>
Ape limpezi

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
baldoros
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc si tie pt sfat acum scot toate scoicile.
Ape limpezi si tie
[Email] [Yahoo!]
Black
Member
[Avatar]

IP:

Nu vad sa ai ceva material de gen "tampon" sub acvariu care sa preia tensiunile ,socurile generate de o masa poate nu perfect dreapta.In cazul in care este si nu imi dau eu seama din poza rog a se trece cu vederea aceasta observatie in caz contrar ar fi linistitor (pentru acvarist) si bine (pentru fundul acvariului) sa pui ceva pad de gen polistiren,folie poliuretan,etc.
Spatiul liber lasat spre suprafata reduce mult din cantitatea de apa a acvariului,indicat ar fi sa il umpli lasand doar 2-3 cm .
Oscarii sunt prea mari pentru un astfel de acvariu.

http://www.youtube.com/watch?v=3pfTFevnEMU
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24485.page
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Ala NU este acvariu pentru astronotusi! Punct!

- in luna aprilie, ai avut aceeasi problema legata de agresivitate: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24678.page
- ti-am spus, inca de atunci, ca tu nu ai acvariu pentru pestii aia... ai spus ca e ceva temporar, si ca vei schimba bazinul cu unul corespunzator.
- in luna mai, ai deschis un alt topic... legat tot de problema asta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24813.page

Intelege, mai omule, acvariul tau NU ESTE potrivit pentru astronotusi! ... ori scapi de pesti, ori scapi de acvariul ala!

Topicul se inchide aici!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Cichlidae
Go to: