[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Primul Setup  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
oddyutza
Junior member

IP:

Salutare,

Tinand cont de perioada in care ne aflam, va urez tuturor Craciun Fericit si sarbatori frumoase alaturi de cei dragi.

In cateva randuri voi incerca sa prezint primul setup

Acvariu dreptunghiular 80x35x40cm -> 112L brut
Lumina 2x 24W: 1x JBL Solar Natur Ultra 9000K; 1x Aqua-Medic Aqualine Plant Grow, ambele T5, Lungime 550mm, droser Osram QTP5
1X incalzitor Aqua Szut 100W (venit in set)
Substrat JBL Profora peste care au fost adaugate doua tipuri de nisip/pietris, 0.7-1.2mm la suprafata si 2,5-4mm la mijloc.

Filtru extern JBL e701
Fertilizare
Bomba Co2 (reteta bicarbonat + sare lamaie) si Easy-Life Profito
1 Bula Co2 / 2sec Difuzor JBL ProFlora Taifun P
8ml Easy-Life ProFito / saptamana - sambata cand se face putina curatenie

O tentativa de plantat E.Parvula, insa dupa 6 saptamani jumatate am inceput sa renunt la ea (mai multa mizerie decat frumusete)
Cateva poze mai jos
image
image
image
image
image
image

O poza cu parvula Sacrificata intr-un bazin de 3L... poate mai recuperez ceva, insa slabe sanse
image

O poza cu un aspect mai general, imi cer scuze pentru calitate
image

In viitorul apropiat se va monta si un background negru, lucru ce a fost omis-> intentionez sa refac setup'ul prin ianuarie-februarie

Cum omul din greseli invata astept critici, sfaturi, indrumari, etc...

[WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Salutare!

In primul rand te-as sfatui sa scoti din acvariu caracatita galbena si celelalte decor nenaturale.

Referitor la parvula, e o planta ceva mai pretentioasa. Pentru inceput mergi pe plante mai easy, pana iti faci mana si intelegi cum merge treaba cu buruienile, cu fertilizarea, dupa care poti trece si la plante mai cu motz...la care vei avea nevoie si de ceva mai multa lumina.

In rest ce sa zic, daca scapi de decorurile alea, ai un bazin dragut

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
oddyutza
Junior member

IP:

Salut,

Perfecta dreptate, dar cum inca nu am cu ce sa compensez lipsa lor, o sa imi sara nevasta in cap si uite asa iar nu mai pap eu ciorbitza

glumesc...

ceva sfaturi in plus? Ideea cu un gazon, nu neaparat parvula inca nu mi-a iesit din cap ...
Sper ca pana in ianuarie-februarie sa fac rost si de bolovani si ceva lemne.

Multumesc frumos
[WWW] [Yahoo!]
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

salut si bun venit
poti incerca cu marsilea hirsuta
oddyutza
Junior member

IP:

Salut,

Pare mai pretentioasa decat Parvula... cel putin din punct de vedere al luminii
[WWW] [Yahoo!]
simpfzoli
Membru de baza

IP:

la fel ca si stefanp pot sa iti spun si eu acelas lucru . SCOATE caracatita ......
[WWW] [Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Ti-am mutat topicul la sectiunea "Despre noi" ca sa nu-ti sterg postul de la vanzari .
Citeste regulamentele...

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”

Forum Index » Despre noi
Go to: