[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
problema cu un filtru extern jbl  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
interceptor
Junior member

IP:

sal.Am o mare dilema. la acvariul meu am 2 filtre externe eheim.La unu din ele am rupt prinderile din neatentie......si nu stiu unde sa gasesc piese pt el.
La subiect,am un JBL extern care a fost folosit acum 2 ani la un acvariu care a avut prob mari. Au murit toti pestii..Am cumparat de la un pet shop unu bolnav BLA BLA ........si a distrus tot in 2 3 luni. Cum pot refolosi sau folosi acest filtru la alt acvariu fara sa mai am prob? . Fostul acvariu a fost spalat si repopulat.si este superb.
Fierb filtru si tot ce e in el? il las sa functioneze intr o galeata cu vre o substanta anume?? nu as vrea sa l pun in folosinta si sa mi omoare 200 de pesti si creveti.
[Yahoo!]
miloaleko
Junior member
[Avatar]

IP:

Avand in vedere problema ta, cred ca n-ai nici-o problema. Filtrul cu tot ce era in el fiind uscat de 2 ani de zile nu mai prezinta pericol din punctul de vedere al bolii pe care o aveai mai demult. Dar trebuie sa-l dezinfectezi oarecum in cazul in care nu era depozitat curat.
Sa nu cumva sa fierbi piesele lui ca poate il rezolvi de tot. Poti sa pui apa fierbinte in canistra cu sare in ea si sa speli toate componentele cu astfel de apa, dar sa nu le fierbi...sunt multe plastice pe acolo si nu stii ce forme vor prinde Poate vei avea un filtru cu design Gaudi sau Picasso Iar ulterior acest filtru va trebui ciclat. Poate pui ceva din mediile filtrante de la cel cu prinderile rupte.

http://youtu.be/D1ZRhbZYPPQ
[Yahoo!]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai putea sa incerci sa dezinfectezi filtrul cu apa cu clor (si apoi sa-l speli foarte bine cu apa curata).
Dupa aceasta il pui la ciclat ca sa-l folosesti fara grije.
Succes

Festina lente !
interceptor
Junior member

IP:

M am mai linistit. ms de sfaturi.
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Dupa 2 ani au murit toti microbii... insa, fii atent la garnitura filtrului (sa nu se fi uscat prea tare intre timp si sa-ti picure). Poti incerca sa o ungi cu glicerina (neboraxata), se gaseste prin farmacii si e ieftina.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
interceptor
Junior member

IP:

L am balacit cu apa fiarta....cu foarte multa sare. l am lasat cu apa cu sare 2 zile. azi l am pus sa mearga cu apa din acvariu.Plimba si el apa in galeata pt schimburi......... cu sau fara frica....saptamana viitoare o sa l pun in acvariu mare.Sper sa nu moara toata pescarimea din acvariu.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: